Doğru bir karar mı?

Doğru bir karar olup olamayacağını yaşamadan göremezsin.
Evet Türkiye bir cennet ama sizde Almanya'ya alışmışsınız ve Türkiyede kısa bir süre kalıyorsunuz. Belki yaşasanız burdan da sıkılabilirsiniz...

Üniversiteyi Türkiyede kazanırsan yazları Almanyada okul sezonu Türkiyede kalırsın kimsenin gönlüde kalmamış olur ne dersin?

Kizlar ben Fachabitur yaptim ve meslek yapmak icin yer bulamiyorum :(
Cok bunaldim delirmek üzereyim gercekten :(
Hem almancam da var iyi biryere girip calisabilirim ve egitimimi acikögretim'den tamamlayabilirim diye düsünüyorum.

Doğru bir karar olup olamayacağını yaşamadan göremezsin.
Evet Türkiye bir cennet ama sizde Almanya'ya alışmışsınız ve Türkiyede kısa bir süre kalıyorsunuz. Belki yaşasanız burdan da sıkılabilirsiniz...

Üniversiteyi Türkiyede kazanırsan yazları Almanyada okul sezonu Türkiyede kalırsın kimsenin gönlüde kalmamış olur ne dersin?

Tabiki tatillerde gelirim annemi görmeden yapamam :(
İnan çok kararsızım gitmeyi evet istiyorum ama 1 sene içinde ne olacağini bilemem, belki burada iyi bir şirkete girer mesleğimi elime alirim ilerde giderim temelli. Oturup büyüklerimle konuşacağım Ankara'da onlara danismak istiyorum birde.

Kizlar ben Fachabitur yaptim ve meslek yapmak icin yer bulamiyorum :(
Cok bunaldim delirmek üzereyim gercekten :(
Hem almancam da var iyi biryere girip calisabilirim ve egitimimi acikögretim'den tamamlayabilirim diye düsünüyorum.

Ben sizin yerinizde olsam Abiturumu tamamlardim. Ayrica sahsen kafanizin cok karisik oldugunu düsünüyorum, bence iyice bir oturup düsünün.

Son düzenleme:
ne güzel konuşuyorsunuz hem çalışırım hem okurumm ohhhhhhhh hayat toz pembe senin o dediğini gerçekleştiren çok az kişi varr... seni ailen buraya yollayıp okuatacaksa bilemem ama burada insanlar kpss ye girerek bile çok güç iş sahibi oluyorlar her yer torpill adım atsan adamın var mı diye soruyorlarr.... torpilsiz yerde vardır ama çok az milyonda birr., denk gelecekte iş bulacağında oooooooooooooo büyük riskkkk.... canım kk konu açarak ve yorumlarla karar verme sakın dene gör öle karar ver...

Ben sizin yerinizde olsam Abiturumu tamamlardim. Ayrica sahsen kafanizin cok karisik oldugunu düsünüyorum, bence iyice bir oturup düsünün.

Evet karisik canim ya. Ausbildung yeri bulamadim bu sene icin cok bunaldim :(
1 sene beklicem iyice bunalicam. Biran önce biseyler yapmak istiyorum (BA-Studium icin basvurdum çoğu yere de oraya girmek cok zor)

Çok sıkıldım ben artık Almanya'dan. Uzun zamandır aklımdan geçiyor temelli Türkiye'ye gidip orada hem çalışıp üni okumak. Ömrümü bu ülkede çürütmek istemiyorum, burada hayat kalmadı :(
Her günümü sıkılarak geçiriyorum, çalışmadığım günler yapacak bişeyimiz de yok. Hava 1 gün güneşli ise 10 gün yağmurlu. Sıcak havaya bile hasretiz. Nerdeee o cıvıl cıvıl sokaklar ve insanları?
Bu konu'yu annemle de konuştum, haliye çok üzüldü "sende git kızım hepiniz gidin :(" dedi bana (ablam eylülde evleniyor).
Burada kendimi geliştiremiyorum, meslek sahibi olamadım üniyi bile bitiremedim, türkiye'de daha iyi omkanlarım var ekonomik açıdan tr almanyadan çok daha üstün. Birde orada güzel bir meslek sahibi olup krndi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum. Bunun hayali bile daha çok heveslendiriyor beni.

Sizce zorlanırmıyım kızlar? Birde annem var, aklım hep onda olacak. Gitmekle yanlış mı yaparım sizce?

ayni seyi bende yillardir düsüniyorum istiyorumda ama durum anne olunca insan biraz duruyo bende karisiklik icindeyim :/

geçici bi bunalım olmasın seninkisi, iyi düşün bence, burda akraban çokmu nerede kalacaksın, ailenin hasreti bi taraftan, valla gerçekçi olmak gerekirse almanyanın sosyal devlet anlayışı daha güçlü

Son düzenleme:
ne güzel konuşuyorsunuz hem çalışırım hem okurumm ohhhhhhhh hayat toz pembe senin o dediğini gerçekleştiren çok az kişi varr... seni ailen buraya yollayıp okuatacaksa bilemem ama burada insanlar kpss ye girerek bile çok güç iş sahibi oluyorlar her yer torpill adım atsan adamın var mı diye soruyorlarr.... torpilsiz yerde vardır ama çok az milyonda birr., denk gelecekte iş bulacağında oooooooooooooo büyük riskkkk.... canım kk konu açarak ve yorumlarla karar verme sakın dene gör öle karar ver...

O bahsettiğin torpil meselesi burda da mevcut canim büyük şirketlere ya torpilin olcak ya alman olacaksin :D
Burda sanki çok mu iyi durumlar. Her şirket seneden seneye en fazla 3 kişi aliyorlar staj için. Çok şansın olacak da öyle gireceksin veya torpille dediğin gibi.
Tamam işsizlik konusunda almanya okadar kötü değil ama iyi biryere girmek için çooook şanslı olman lazım (her şirketin kriterleri farkli oluyo, çoğu yabanci vatandas kabul etmiyor almanlari öne sürüyor).
He bide iyi bir üniye girebilmek ayri bir dert, notlarin tuttuğu halde yillarca bekletmeye aliyorlar seni ve senden daha kötü notlari olan birini hemen aliyorlar, bunu da gördüm.
Orada hayat zor ama burda da bir oladar zor canim Almanyali KK arkadaslarim bilir ne demek istedigimi.

Benim de Almanya'da akrabalarım, arkadaşlarım var ve onlar Almanya'yı övüyor. Bence Türkiye'ye gelsen burda da sıkılırsın artık yapacak bir şey kalmadı. Her gün bir sorun. Otobüse binmeye korkar olduk, malum otobuslere molotof atan karaktersiz insanlarla dolu burası. :50:

.

davulun sesi uzaktan hoş gelir derler.
canım benimde teyzem almanyada yaşıyor bende gittim yanına bir kaç defa iki ülkeyi kıyaslama imkanım oldu yani.
bi kere ekonomik yönden iyi olduguna katılmıyorum sadece gözlemlediğim almanyada ev fiyatları,kira falan çok pahalı. ha bir de eğer geleceksen anneni yalnız bırakma derim onu da getir yada hiç bulaşma derim :6:

ordan türkiyeye gelen herkes almanyayı anlat anlat bitiremiyor ama alışverişe gelince türkiyeden kamyon dolusu eşyalarla gidiyorlar bende şaşırdım açıkçası..
bence kesinlikle doğru bi karar gel okulunu oku mesleğini eline al..en azından dene derim olmazsa ne kaybedersin ki..

Aynen herseyden önce annemi düsünüyorum :(
Birde yanlis bir karar vermekten korkuyorum, çok istiyorum evet ama istemekle herşey olsaydi :):)

aynen :) biyandan haklisin istemekle hersey olmaya bilir ama cesareti olanda sonuna kadar savarsir:/ cok örnek var cogu kisiler basarmis
eger izlemediysen youtubeden bu basligi ara " Die Deutschländer - Türken auf dem Weg in die Heimat " mesela ilk basdaki kiz abschlussu haupt ama bak hayatini kurmus:)

davulun sesi uzaktan hoş gelir derler.
canım benimde teyzem almanyada yaşıyor bende gittim yanına bir kaç defa iki ülkeyi kıyaslama imkanım oldu yani.
bi kere ekonomik yönden iyi olduguna katılmıyorum sadece gözlemlediğim almanyada ev fiyatları,kira falan çok pahalı. ha bir de eğer geleceksen anneni yalnız bırakma derim onu da getir yada hiç bulaşma derim :6:

Babam cok sevindi bu fikrime mesela ama annem işte :(
Annem gelmez çünkü kaynanası var :1:

Back
X