Doğru düzgün evlat nasıl yetiştirilir???

Pink_blue_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2018
3.537
4.331
133
Özellikle tecrübeli annelere soruyorum bebek hayalleri kuruyoruz hamile kalıp karnımızda taşıyoruz uykusuz yorgun geçen günler geçiriyoruz evlat deyip özenle büyütüyoruz türlü fedakarlık yapıyoruz onlar için ama onlar büyüyorlar ve kıymet bilmiyorlar az önce sosyal medyadaki bi paylaşım da okudum 20 yaşında oğlum beni dövüyor odasında yiyip içiyor dışarı çıkmıyor sürekli telefonla meşgul oluyor diyor anne bu anne bu evlat için neler çekti kimbilir ama sonucu niye böyle olmuş olabilir saygılı sevgili hayırlı evlat olunur mu yetiştirilir mi bilemiyorum ne yapmak lazım nasıl yapmak lazım ???

Nasil yetistirilir kismini bilemem evli bile degilim ama bu sekilde paranoyak olmayin lutfen her cocuk oyle olacak diye bir sey yok ki. dogmamis cocuga bictiginiz donun olmayisina kafayi takiyorsunuz

Nasil yetistirilir kismini bilemem evli bile degilim ama bu sekilde paranoyak olmayin lutfen her cocuk oyle olacak diye bir sey yok ki. dogmamis cocuga bictiginiz donun olmayisina kafayi takiyorsunuz
Etrafta yaşanılanlar insanı etkiliyor maalesef başımıza gelmeyeceğinin bi garantisi yok

Keşke bir formülü olsa. Ama yok maalesef.
İyi örnek olur,doğruları bulmasını sağlar ve bir de vicdan sahibi olmasını sağlayabilirsek,gerisi gelecektir.

Etrafta yaşanılanlar insanı etkiliyor maalesef başımıza gelmeyeceğinin bi garantisi yok
Tabiki de oyle ama hayatta neyi dusunursek onu besleriz bunu unutmayin. Ogrenin tabiki inceliklerini bilgi edinin ama ceyrek asir zaman sonra yasanmasinin garantisi bile olmayan seyi dusunerek kendinize zarar verirsiniz

Sanırım en önemlisi Allah korkusu.. tabi bunu, bak şunu yapmazsan allah sana günah yazar diyerek yapmayacaksınız öyle korkutmayacaksınız. iman hakikatlerini, merhametli vicdanlı olmayı öğretirsek düzgün çocuklar yetişecektir. bunu yazdım diye ee okumayacak mı sadece bunlar mı diyen olabilir. okullarını okuyacak,sporunu sanatını ne istiyorsa yapacak. ancak hak yolundan ayrılmayacak. Okullar pratiği verir anne babana böyle davran insanlara şöyle saygılı ol demiyor ne yazık ki onu siz anlattıklarınızla örnek olarak vereceksiniz.

Bazen çocuğa herşeyi vermeye çalışırken bazı önemli şeyler eksik kalır. İşte o teraziyi kurmak muhim. Yine de ne yaparsak yapalım kendi karakteri, kendi düşünceleri ve vicdanı olacaktır. Allah evlatlarımızı korusun. Dünya iyi biryer değil maalesef

Özellikle tecrübeli annelere soruyorum bebek hayalleri kuruyoruz hamile kalıp karnımızda taşıyoruz uykusuz yorgun geçen günler geçiriyoruz evlat deyip özenle büyütüyoruz türlü fedakarlık yapıyoruz onlar için ama onlar büyüyorlar ve kıymet bilmiyorlar az önce sosyal medyadaki bi paylaşım da okudum 20 yaşında oğlum beni dövüyor odasında yiyip içiyor dışarı çıkmıyor sürekli telefonla meşgul oluyor diyor anne bu anne bu evlat için neler çekti kimbilir ama sonucu niye böyle olmuş olabilir saygılı sevgili hayırlı evlat olunur mu yetiştirilir mi bilemiyorum ne yapmak lazım nasıl yapmak lazım ???
o evlatları o hale getiren aile tutumlarıdır...bilerek yada bilmeyerek çocuğa zarar verici davranışlarda bulunuyoruz, aşırı fedakarlıkta buna dahil...

Bence ilk iş annede babada başlar. Iyi bir evlat yetiştirmenin yolu ilk önce kendi yaralarını, eksiklerini gidermekten gecer. Hepimizin kendine göre eksikleri veya travmaları vardır. Iyi bir ebeveyn olmak için ilk önce kendimizi onarmak, toplamak ve geliştirmeliyiz. Aksi takdirde yanlış hareketlerde bulunabiliriz. Veya çocuğumuzla ilgili yalnis kararlar alabiliriz. Çocuğumuzun kendi karakterine ve hayatına saygı duyarak yetiştirmeye gayret etsek aramızdaki bağ daha da güçlenir diye düşünüyorum. En önemlisi sevgiyi ve saygıyı eksik etmemek. Mal mülk hepsi hikaye, çocuğunun gözündeki ışığı korumak için gayret etmeli her zaman.

İki tane evladım var.Maalesef çocuk yetiştirmek gerçekten çok zor.Siz bildiğiniz en doğru şekilde yetirştirseniz bile bir yaştan sonra toplumla birlikte büyütüyorsunuz çocuğunuzu.Erken yaşta öğretip kodladığınız, kişiliğini oturturken verdiğiniz temel taşlar çok önemli.

Siz iyi bir insan olursanız (farklı şeyler yaşanmazsa) çocukta gördüğünü uyguladığı için zaten iyi yönde ilerliyor.Siz yere çöp atarsanız oda istediğiniz kadar anlatın gördüğünü uygulayacaktır.Ve sevgi alabildiğine sevgi.Herşeyin ilacı gibi geliyor bana.Mutlu ve sevgi dolu bir evde büyümesi çok önemli.

Ama günümüz de çocuklara en büyük kötülüğü anneler yapıyor.Küçücük bebeklerin ellerinde telefonlar,tabletler.Bir çok çocuk yaşından önce bilmemesi,görmemesi gereken şeylere maruz kalarak büyüyor.Kızım 13 yaşında hiçbir sosyal medya hesabı ,cep telefonu hiçbir şeyi yok.İnternet kullanımı benim kontrolüm de ve sıfıra yakın nerdeyse.Maşallah mutlu ve üretken bir çocuk.Okulun voleybol takımında,yüzmeye gidiyor haftada 6 saat.Çok mücadele ettim teknoloji konusunda.Çünkü etrafındaki bütün çocuklarda cep telefonu ve sınırsız internet özgürlüğü var.

Elimden geldiği kadar sevgi ve iyiliği öğretiyorum gerisi Allaha tevekkül.

Rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin . Sonrasında da doğru evlat yetiştirme diye bişey yok doğru insan olmaya çalışmalıyız ömrümüzün sonuna kadar.
Böylece evlatlarımız da her daim doğru yol üzerinde olmaya çalışır.

Aynı ailede yetişiyor .Biri okumuş adam gibi biri serseri bence bu gibi durumlarda ailenin suçu yok.Çok ekstrem bir aile olmadıktan sonra .Kader diyelim .

Valla 20 yaşında oğlundan dayak yiyen bir anne için diyeceğim o hale gelen bir evladı sokağa koymak olurdu ondan ne hayır çıkar nede adam olur maalesef ne kadar güzel yetiştirmeye çalışılsada evladı arkadaş ortamı kendi karakter yapısıylada birlikte hayırsız bir evlat haline dönüşebiliyor bu işler nasip işi ,küçükken her istediğini yapmak şımartmak sevgi saygı öğretmemek Allah korkusu vicdani değerleri aşılamamak gibi bir tutum da sergilerse ebeveynler o çocuktan ne aileye ne topluma fayda olur

Back
X