Doğru İnsan Olduğunu Nasıl Anlıyorsunuz?

Çocukken tanışınca gözümüz kapalı kabul etmişiz idrak edememişiz :D ben 27 yaşımda evlendim, 16 yaşında tanışmıştım ama eşimle.

Bana kalırsa daha siz yaşlarda kriterleri olur iki tarafında ve ilişkilerde politik davranıldığı için evlilik sürecine girileme kadar bir takım duygular gizleniyor. duygular düşünceler hepsini gizlemeden yaşayacak insanlarla karşılıklı bir şekilde mutlu edecek bir ömür diliyorum.

Bunun bi kıstasi yok sanirim..
Yanilmalar olabilir,bu omur boyu mevcut..
Inşallah olmaz diyip saģlam direkler olmaya calisiyoruz.
Birden fazla olumsuzluk yaşaniyorsa evlenmeden önce, yolunda gitmeyen şeyler vardir hayatinizda veya dusünceleriniz duygularinizda..
Yasadikca olgunlaşir fikirler..
Omrünün sonuna kadar uslamayan insanlar mevcut ama onlar zaten "salla gitsin" modundalar sürekli :)

Çokta anlaşılmıyor doğru insan olduğu sanırım. Buradaki konnular doğru insanla evlendiğini sanıp yanlış insan çıkanlarla dolu😁😁😁 Görmek istemiyorlar sanırım.

Bence insanlar kendisini gizliyor.
Hatta şöyle sadece söylemlerle yola çıkılmamalı. Her ne kadar güzel anlatsa bile insanlar illa ki o insanların zorlukları oluyor. Fedakarlığı ne kadar ne için kim için yapabiliriz şeklinde yaklaşarak başlanmalı. Tabiki bizler de net bir şekilde kendi gördüğümüz şekilde değilizdir belki.

23 yaşımın sonlarında tanıştım, 28 yaşımda evlendim eşimle. Doğru insan olup olmadığını birinin boş laflarıyla, dengesiz romantizm gösterileriyle ve kısa bir sürede anlayamazsınız. O yüzden, ay sensiz ölürüm lafları da, kapınızda yatmalar da bomboş şeyler, siz de anlamışsınızdır zaten. Açıkçası eşime ilk görüşte çarpılmıştım ama doğru insan olduğuna onu tanıdıkça karar verdim. Tanıdıkça saygım da sevgim de arttı kendisine. Sakindir, seviyelidir, saygılıdır, çalışkandır, zekidir, sevecendir, sevimlidir, komiktir, bazı odunsal özellikleri mevcut ama kötü niyetiyle, egosuyla meydana gelen odunluklar değil onlar. Rahatsız olduğumda beni anlamaya çalışır, öz eleştiri yapar, dinler. Bir ilişkide çiftlerin birbirini dinlemesi, anlamaya çalışması, sorunlar tamamen çözülmese bile bir çözümdür, yapıcı bir durumdur çünkü, böyle düşünüyorum. Buna sahibim. Bir de eşim kafa yapısı olarak erkek egemen düzenden oldukça uzak bir insan. Anne ve babası da öyle, aile yapılarını seviyorum. Hep diyorum, benim için yaratılmış diye. Tanıdıkça bunu hissettirdi bana. Karşıma o çıkmasa muhtemelen kimseyle evlenmezdim. Çünkü genel olarak insanlara güvenim sıfır. Öyle duygularını rahatça açan, güvenen bir insan değilim. Eşimse karakterimin yelkenlerini suya indirdiği tek insan.
:KK200:

Bence insanlar kendisini gizliyor.
Hatta şöyle sadece söylemlerle yola çıkılmamalı. Her ne kadar güzel anlatsa bile insanlar illa ki o insanların zorlukları oluyor. Fedakarlığı ne kadar ne için kim için yapabiliriz şeklinde yaklaşarak başlanmalı. Tabiki bizler de net bir şekilde kendi gördüğümüz şekilde değilizdir belki.

Kesinlikle insanlar kendilerini saklıyor. Her iki cins de aynı şekilde. Evlenene kadar daha yumuşaklar yapamayacakları şeylere bile tamam derler. Köprüyü geçene kadar yani... Bazende o kadar açık olur ki evlendikten sonra nasıl birşey ortaya çıkacağı ama evlilik heyecanına kapılanlar görmez duymaz olur bunları. Tek amaçları evlenmektir evlenince düzeltirim der.
Kendini gizlediği yönlerden de evlenince ikna ederim fikrini değiştiririm ve alıştırırım diye düşünenler olur. Kısacası aynı evin içine girmeyince kimse kimseyi tam anlamıyla tanıyamaz.

Hep diyorum, benim için yaratılmış diye. Tanıdıkça bunu hissettirdi bana. Karşıma o çıkmasa muhtemelen kimseyle evlenmezdim
Sevgilimin benim için doğru insan olduğunu zaten biliyordum ama bu cümleleri okuyunca aslında kurmak istediğim cümleyi görmüş oldum.
Henüz evli değilim. Evlenmesek de olur. Ama ondan başka biriyle bu hisleri hiç yaşamadım.
Kendimizdeki hisler harici karşı tarafta bakacağımız özellikler bence tutarlı biri olup olmaması, samimiyeti, konuştuğu ile yaptıklarının paralel olması, sizi önemseyip bunu gerçekten göstermeli.
Zaten olması gereken şiddet göstermemesi, aldatmaması kısmına girmiyorum.

Doğru insan diye bir vahiy seklinde gelmiyor tabi ki ama beraber vakit geçirip zamana bırakmak en garantilisi bence :)

Sevgilimin benim için doğru insan olduğunu zaten biliyordum ama bu cümleleri okuyunca aslında kurmak istediğim cümleyi görmüş oldum.
Henüz evli değilim. Evlenmesek de olur. Ama ondan başka biriyle bu hisleri hiç yaşamadım.
Kendimizdeki hisler harici karşı tarafta bakacağımız özellikler bence tutarlı biri olup olmaması, samimiyeti, konuştuğu ile yaptıklarının paralel olması, sizi önemseyip bunu gerçekten göstermeli.
Zaten olması gereken şiddet göstermemesi, aldatmaması kısmına girmiyorum.
Sizin adınıza çok sevindim, hisleriniz daim olsun. Asıl önemli olan ömrünüzü geçirmek istediğiniz insanı bulmak zaten. Bizde de evlilik amaç değil, çocuk yapmak için araç oldu diyebilirim. Evlenmeden çocuk yapıp, toplumla ters düşecek kadar cesur değildik. =) Ailelere de ayıp olmasın, evlenelim madem dedik.

Şiddeti, aldatmayı geçtim, en ufak saygısızlığa tahammül edemeyen bir insanım. Her ilişkide anlaşmazlıklar, tartışmalar olabilir ama bunların nasıl yaşandığı karşınızdaki insanı tanımak, ilişkinizi değerlendirmek için büyük fırsatlar. Öfke kontrolü olmayan, ağzına ne gelirse söyleyip, sonra özür dileyen, sorunları çözmek yerine sizi susturarak ötelemeye çalışan insandan uzak durulmalı. Hele erkek dediğin, kadın dediğin tarzında cinsiyetçi rollere kendini kaptırmış kütükleri, zamanla değiştiririm, yeni bir şekil veririm diye kendini kandırmak büyük hata, direkt yakın gitsin. :KK53:

Doğru insan ne? Siz doğru insan mısınız peki karşınızdaki adam için? Demek ki değilmişsiniz ki bitmiş.
Hatırladığım kadarıyla eski konunuza da yazmıştım. Sevgi biter. Adamın sevgisi bitmiş. Ağlamak sadece kendini acındırmaktır. Bir insan karşınızda ağlıyor diye hayatınızı etkileyecek bir kararı değiştirmezsiniz. Değiştiriyorsanız sorun sizdedir, hatadır bu.

Ben sonsuz aska inanmiyorum. Doğru kisiye inanıyorum. Siz cok iyimsermissiniz. 3.5 senelik erkek arkadaşım var birbirimizi seviyoruz yaşanmışlıklarimız var ama benim için doğru kisi olmadığını biliyorum. Zamanı gelince bırakacağım. Siz de bence biliyordunuz ama bırakamadınız yasanmisliklara kıyamadınız. Belirli kriterlerim var olmazsa olmazlarım fiziki görünüse dair bazı kıstaslar da bunun içinde gözüne hoş gözükmeyen gönlüne de hoş gözükmez. Bebce siz de bir liste yapın mükemmeli aramayın. Tolere edebileceğiniz hatalar,tolere edemeyeceğiniz şeyler, bir ilişkiden kişiden beklentileriniz. Karsiniza biri çıkarsa bu listete uyup uymadığına bakarsınız doğru kisi böyle bulunur.

Anladım ki; bu yaşıma kadar büyük yanılmışım.
Kapımda yatan, sensiz yaşayamam diye yalvaran insan beni yarı yolda bıraktığında anladım :))
Maalesef 28 yaşında anlayabildim bunu keşke daha genç tecrübe etseydim. Benim için sürekli ilgi, kapımda sabahlanması, kıskanılmak büyük sevgi kıstaslarıymış meğer. Ne safmışım..
O sensiz olamam diyenler çekip gidebiliyor işte sanki hiçbir şey yaşanmamış gibi.
Gerçekten ‘bana kıyamıyor ya’ diye düşündüğüm insan, karşısında ağlarken birlikte olmamız imkansız diyebiliyor.
İşte bu büyük hayal kırıklığım ve yaşadığım şokun sonrasında sanırım ben sevilmeyi çok yanlış anlamışım.
Siz bir insanın doğru olduğunu nasıl anladınız?
Kaç yaşında evlendiniz?
Nedir bu kıstas..
Senin yasinda evlendim ama dogru neye dogru bilinmez.Ayni eve girmeden bilinmez atip tutmak kolay yasamadan bilinmez.Ayni hayati paylasmadan ayni yatakta yatmadan hatta ayni fatutaya ohaaa denmeden bilinmez.Standartlar vardir asagisi ve yukarisi diye ayrilir evlenilir.Sonra icerigine girilir

Şu "doğru insan" klişesini ben hiç doğru bulmuyorum ya..
Yani kim kime göre doğru?
Belki benim aradığım kriterler onda var,onunkiler bende yok..Belki de tersi..hem kim dört dörtlük ki?
Hatasız insan mi var. Yani bir puzzle gibi birbirini tamamlamaksa anlatmak istenen,bence bu zamanla,sevgiyle saygı ve anlayışla oluyor zaman için de..tabiki bunun için temelin sağlam olması da lazim.
Degil se zaten bitiyor.
Ben evlenirken 22 yaşındaydım ve çok hızlı aldık evlenme kararını. Gözümü kapatıp atlamadım ama birçok konuyu da görmezden geldiğim olmuştur. Eşiminde tabi.
Ama görmezden gelinen konular hakaret saygısızlık şiddet kıskançlık tarzında değildi tabiki.
Yani demek istediğim hickimse evlenirken doğru insan bu diyerek, bundan emin olarak evlenmiyor. Risk alıyorsunuz mutlu iseniz devam ediyorsunuz aksi halde yollar ayrılıyor zaten.

ben de ilk sayfalardaki dogru insan + dogru zaman kombosuna inaniyorum.

bu kisi sizin icin bugun dogru insandir, ama kimse atiyorum on yil sonrasi icin soz veremez, bitmesin istersin cabalarsin elbette ama iki taraf istese bile bazen biter. cunku her sey degisir, degismeyen bir sey yok hayatta.

Esimle neredeyse 15 yili devirdik sevgililik + evlilik. 15 yil onceki iki insan degiliz artik, cok cok farkliyiz, ama ayni yonde degistik ve hala birbirimiz icin dogru insan olabiliyoruz. Ama bazen farkli yonlerde degisir insanlar, uzaklasirlar birbirlerinden, bir bakmissin yillar sonra birbirlerinden farkli iki insan oluvermisler. O zaman da iliski biter, ama bu iliskinin bitmesi gecmiste yasadiklari guzel gunleri golgelememeli, o zaman yasananlar demek ki yalanmis diye dusunup uzulmemeli bence. O zaman seni mutlu etmis o insanlaymissin, bugun mutlu degilsen illa birisi suclu demek degildir.

Dogru neye gore kime gore ,tolere edebilme onemli karsimdakinin her tavrini bilemem neye ne kadar tolere asgaride ne istedigime gore degisir

Kapinda yatan insani ne diye istedin ki zaten?
Kendisine saygisi yoktur ki sana olsun.

laflara da inanma birdaha.. icraat varmi ona bak. icraat derken mantikli icraatlar. öyle salya sümük sensiz yasayamam ölürüm diyerek kapinda yatan insan icindeki aski arabeske baglamistir. film cekiyordur kendi kendine :D

iyi ki kurtulmussun ondan. verilmis sadakan varmis bence..
simdiki ergenler bile o tarz sacmaliklar yapmaz. bir kiro cikmis hayatindan. sevinmelisin

Back
X