Doğru kişi nasıldır sizin için?

Denizdengelenmelek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2018
239
32
48
Karşılaştığınız bir erkekte onun nasıl olması doğru kişi olduğunu gösterir? Ve nasıl bir davranış görürseniz o kişiyi istemezsiniz? Affedilmeyecek taraflar nelerdir? Çok tecrübesizim.Anlamıyorum :(

Öncelikle aynı şeylere gülüp, aynı şeylere üzülmek. Uyumlu olmak çok çok önemli. Ayrıca seni sevmesi yetmez, ilgi alaka, davranışlarla bunu gösterecek. Seni kendi ailesinden bile koruyacak. Sende en küçük aldatma, kumar, alkol, yalan,aşırı kısıtlama gibi konularda sakın alttan alma. Bitir. %99 devamı gelir bunların. Onu hayatının merkezine koyma. Ondan bağımsız sosyal bir hayatın olsun. Sinema, film, gezi, alışveriş için ona bağımlı olma. O gelemiyorsa arkadaş, kardeş biriyle git mutlaka.

Daha ilk karsılasma da öğrenilmez bana göre zamana yayılan bir konu. İlk olarak dış görunusuyle ilgilenirim kendisi ile ne kadar ilgili tespit etmeye çalısırım. Bakımlı olması hosuma gider. Sonra tabi Beyfendı ağırbaşlı nazik ve entelektüel yapısı olup olmadığına bakarım. Ortak noktalarımıza bakarım birde. Nazik değilse ahlaka önem vermiyorsa alkol ve sigara vs cok kullanıyorsa sana hiç söz hakkı vermiyorsa haksızken üste çıkıyorsa çok kıskançsa aşırı sorgucuysa ve bencilse istemem. İlerde sorunlu olacagına dalalet.

Affedilmeyecek durumlar tabi ki sadakatsizlik.. kadınlara zaafı varsa yüzde yüz aldatılırsın. Ailesine karşı seni ezdiriyorsa seni bir denge de tutturmuyorsa yine çöp.... He ekleyeyim ten uyumu da çok önemli bir husus.

Son düzenleme:
Doğrusunu bulamadım da yanlışını çok bulduğum için nasıl olmaması gerektiğini biliyorum :KK53:

Herkesin kriterleri kendi hayat görüşü ve yaşam tarzı çerçevesinde şekilleniyor. Sizin için en kritik şeyler neler onları düşünün. Mesela yukarıda bazı üyeler alkol yazmışken benim için alkol sorun olmaz çünkü ben de içen biriyim. Benim için sorun olacak bir şey de onlar için olmaz. O nedenle kendinize göre bir çerçeveniz olsun. Benim hayvanlarım var, bu bağlamda hayvan sevmeyen biri benim hayatımda olamaz, ama başkası için bu önemli değildir mesela.

Herhalde çoğumuz için genelgeçer affedilmez davranışlar aldatma ve şiddettir.

Kendi adıma konuşursam kısıtlamaya çalışması, yalan söylemesi, ten uyumunun olmaması, siyasi görüşlerimizin çok zıt olması, dünya görüşlerimizin fazlasıyla farklı olması, çok kıskanç olması, boğucu olması vs benim tahammül edemediğim şeyler.

30 yaşında kadınım, kiminle görüşeceğimi, nereye nasıl gideceğimi, ne giyeceğimi biliyorum, sen olmadan da geldim bu yaşa kadar, sen kime karışıyorsun diye kendi kendime olmayan sevgilime yükseldim gece gece şu anda :D

Hayata bakış açıları benzeyecek
Kendi ailesine gösterdiği saygıyı benim aileme de gösterecek bende onun
Değer verdiğini hissettirecek mesale hastayım bugün işe gidemedim dediğimde en azından nasıl olduğumu bir ihtiyacım varmı sormalı
Yalan söylemeyecek
Sorumluluk sahibi olacak misal taksit ile aldığı ürünün taksitlerini düzenli yatırıyor mu
Gönül sevecek yoksa dünyanın en iyi insanı olsa iyiliği batar

az laf çok icraat. Çok konuşan kadın dan da adam dan da hazzetmiyorum. Neresi yalan diye düşünmekten kendimi alamam :-) Cıvık, yapışkan,ısrarcı biri olmayacak.Becerikli,çalışkan kişiliği olacak. herşeyi merak etmeyecek.Şimdi değil dediğinde duraksayabilecek.Bir de ses tonu ve ten kokusu görüntüden daha önemli :confused:Espiri anlayışı olursa da süper olur. Eşim neredeyse hepsini karşılıyor diyebilirim.

Karşılaştığınız bir erkekte onun nasıl olması doğru kişi olduğunu gösterir? Ve nasıl bir davranış görürseniz o kişiyi istemezsiniz? Affedilmeyecek taraflar nelerdir? Çok tecrübesizim.Anlamıyorum :KK43:
İlk buluşmaysa kendini rahat hissedip hissetmemek pek önemli değil bence... kişiliğe bağlı olarak stresli ya da çekingenlik varsa eninde sonunda öf moduna gireceksin. o yüzden sadece orta mı değil mi onu tartman lazım. Bir de ilk buluşma illa ki ödeyecek ya.. Her ne kada herkes kendi hesabını ödesin gözüyle bakmak daha mantıklı gelse de irite oluyor insan sırf bir içecekse mesela...İlk zamanlar için affedilmeyecek olansa fiziksel temasa zorluyorsa pisliğin tekidir zaten.

Yaşadıklarımdan anladığım tek şey var ki; doğru kişiyi tanımlarken, saydığın özelliklere sahip biri mutlaka karşına çıkıyor. Yanılıp yazılıp ilişki yaşıyorsun ancak görüyorsun ki istediğin aslında bu değil.

Şahsen geçmişteki ben için doğru kişi:
Bana sadık, evine bakan, beni seven ve değer veren, bakımlı, düzenli çalışan.... Vb idi. Buldum da hatta evlendim bile. Sonra dünya kaç bucak saydırdılar tabi. (adam tam pislik çıktı rıza baba)

Şimdi ise değil doğru adamı tanımlamak, erkek ırkının bir üyesi yanımdan geçse, koşar adım kaçmak istiyorum.

Hayırlısı be gülüm.

Hepsi aynı b.kun laciverti nasıl olsa, bari eli yüzü düzgün bir şey bul da arada suratına bakınca hoşuna gitsin.

Doğrusunu bulamadım da yanlışını çok bulduğum için nasıl olmaması gerektiğini biliyorum :KK53:

Herkesin kriterleri kendi hayat görüşü ve yaşam tarzı çerçevesinde şekilleniyor. Sizin için en kritik şeyler neler onları düşünün. Mesela yukarıda bazı üyeler alkol yazmışken benim için alkol sorun olmaz çünkü ben de içen biriyim. Benim için sorun olacak bir şey de onlar için olmaz. O nedenle kendinize göre bir çerçeveniz olsun. Benim hayvanlarım var, bu bağlamda hayvan sevmeyen biri benim hayatımda olamaz, ama başkası için bu önemli değildir mesela.

Herhalde çoğumuz için genelgeçer affedilmez davranışlar aldatma ve şiddettir.

Kendi adıma konuşursam kısıtlamaya çalışması, yalan söylemesi, ten uyumunun olmaması, siyasi görüşlerimizin çok zıt olması, dünya görüşlerimizin fazlasıyla farklı olması, çok kıskanç olması, boğucu olması vs benim tahammül edemediğim şeyler.

30 yaşında kadınım, kiminle görüşeceğimi, nereye nasıl gideceğimi, ne giyeceğimi biliyorum, sen olmadan da geldim bu yaşa kadar, sen kime karışıyorsun diye kendi kendime olmayan sevgilime yükseldim gece gece şu anda :KK70:

Alkol tamamen içmesin demiyorum içmesini bilsin alkolik olanları kastediyorum. Ben saglıklı yaşam sevdiğimden sigara bile kullanmam sigara çok içerse ona da karısırım azaltana kadar ugrasırım yada bırakana kadar.

Alkol tamamen içmesin demiyorum içmesini bilsin alkolik olanları kastediyorum. Ben saglıklı yaşam sevdiğimden sigara bile kullanmam sigara çok içerse ona da karısırım azaltana kadar ugrasırım yada bırakana kadar.
Yok ben sizin şahsınıza ithafen söylemedim. Tamamen içmesin de diyebilirsiniz zaten, sizin görüşünüz sizin beklentinizdir, kimseye laf düşmez.

Herkesin farklı kriterleri var diye onu örnekledim. Hayvan sevme olayını da o yüzden yazdım zaten, benim için olmazsa olmaz ama başkası için de o önemli değildir mesela.

Bu size bana ona buna göre değişir....
Bana göre merhamet en başta genel özellik mesela.
Merhameti olmayan insan benim için insan değildir.
Mesela ben ilk buluşmamızda garsona olan tavrına beden diline çok dikkat etmiştim.
Ellerini kollarını konumlandırıl şekli konuşurken göz teması kurup kurmaması vs.
Mesela garsona hşt baksana deseydi bitmişti.
Ama eşim bakar mısınız demişti ve yemek sonrası garsona yardım etmişti masayı toplamak konusunda....
Ayrıca hangi aktivştelerden zevk aldığı da önemli. Ben kitap okumayı severim eşim de sever ve biz ilk buluşmada saatlerce kitap konuştuk hala da kitaplar üzerinden sohbet ederiz. O tarih okur ben psikoloji... Ve ben tarihten o psikolojiden nefret eder ama birbirimize anlatırken dinleriz.
Zıt bazı özellikle bemce çok çekici olabiliyor.
Misal ben bitki çayı içmeye bayılırım ve tabi kahve. Ve bu konudaki genel kültürüm hattı sayılırdır. Ama eşim çok klasiktir. Çay içer onu da çok az.

Karşılaştığınız bir erkekte onun nasıl olması doğru kişi olduğunu gösterir? Ve nasıl bir davranış görürseniz o kişiyi istemezsiniz? Affedilmeyecek taraflar nelerdir? Çok tecrübesizim.Anlamıyorum :KK43:
Sağolsun hayat ağzıma ettiği için artık hiçbir kimse ya da hiçbir konu için şöyle olsun böyle olsun demiyorum. Hayatımın geneline bakarak söylüyorum bunu. Neyi istemediysem geldi hayatımın ortasına oturdu. Anlık olarak eleştirip sonrada unuttuğum olayları bile yaşadım. Yani demem o ki zaten ne istersem tersi oluyor :-) Direk gelişine vur bence. Çokta kurcalama :)

Back
X