• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğru mu yaptım bilmiyorum.

Umberlee

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2009
8.243
13.343
823
Herkese merhaba
Bana bir fikir verin ne olur vicdan azabından ölüyorum.
20 gün önce bir köpek yavrusu buldum ölmek üzereydi. Hemen veteriner kliniğine götürdüm tedaviye başlandı. Büyük ihtimalle zehirlenmiş dendi. Kan değerleri berbat haldeydi. Tedaviyle yeni yeni düzeliyor durumu.
Sorun şu ki hayvancağızın sinir sistemi de etkilenmiş. İdrarını boşaltamıyor, yürüyemiyor, yemek yemeği reddediyor, şırıngayla besleniyor. Klinikte daha ne kadar tutabilirim ki (madden gücümü aşmaya başladı) taburcu olunca nereye gidecek, kim bakar engelli cana? Barınağa versem öldürecekler biliyorum, eve götürme şansım hiç yok evde 5 tane dana kedim var. Elim kolum bağlı kalakaldım.
Şimdi düşünüyorum, acaba zavallıya kötülük mü ettim. Kurtarayım diye düşünürken olay bambaşka bir yere evrildi, sanırım engelli olacak. Vicdan azabından ölüyorum. Dilim varmıyor söylemeye ama acaba ölüp kurtulsa mıydı diye düşünüp duruyorum. İyilik edeyim derken zarar mı verdim?

Son düzenleme:
😞 bulunduğunuz il de hayvanseverler ile iletişime geçin.
Çok hızlı bir şekilde aksiyon alınıyor. Belkide sizin sayenizde sımsıcak bir yuvaya sahip olacak.
Siz üstünüze düşeni yapmışssınız
Allah razı olsun🌸❤️

😞 bulunduğunuz il de hayvanseverler ile iletişime geçin.
Çok hızlı bir şekilde aksiyon alınıyor. Belkide sizin sayenizde sımsıcak bir yuvaya sahip olacak.
Siz üstünüze düşeni yapmışssınız
Allah razı olsun🌸❤️
Sormadığım grup, gitmediğim kapı kalmadı. İş öyle bie noktaya gelmiş ki herkes ancak kendi kayığını yüzdürebiliyor. İstanbul ve hatay'da buldum ama oralar da dolu ağzına kadar.
Hauvanı gördükçe yanıyo içim.
Bazıları uyutulsun diyor ama göz göre göre nasıl öldürteyim çocuğu.

Niyetiniz cok iyiymiş ama bence de maalesef sonucu kötü olmuş. Eger iyileşme şansı yoksa umarım aci çekmeden kurtulur. İnsan olsa hiç hareket etmese bile oturur tv önüne yine vakit gecirir ama zavallım köpek yürümeden etmeden nasil ömür geçirsin.

Niyetiniz cok iyiymiş ama bence de maalesef sonucu kötü olmuş. Eger iyileşme şansı yoksa umarım aci çekmeden kurtulur. İnsan olsa hiç hareket etmese bile oturur tv önüne yine vakit gecirir ama zavallım köpek yürümeden etmeden nasil ömür geçirsin.
O kadar yanıyor ki içim. İyileşir diye umuyoruz ama şu an için olumlu değil durumu.

Çok üzülerek söylüyorum ama bu ağır engellilik durumunun kroniklestigi kesinleşirse ve etrafta sahiplenecek hiçbir düzgün kurum veya insan vs bulunamazsa ötenazi düşünülebilir... Hiç kolay olmasa da senelerce acı çekip zavallı bedeninde tutsak olmasından daha iyi gibi geliyor bana.
İnşallah iyileşir ve tez zamanda bir çıkar yolu bulursunuz diye umut ediyorum Allah'tan.

Çok üzülerek söylüyorum ama bu ağır engellilik durumunun kroniklestigi kesinleşirse ve etrafta sahiplenecek hiçbir düzgün kurum veya insan vs bulunamazsa ötenazi düşünülebilir... Hiç kolay olmasa da senelerce acı çekip zavallı bedeninde tutsak olmasından daha iyi gibi geliyor bana.
İnşallah iyileşir ve tez zamanda bir çıkar yolu bulursunuz diye umut ediyorum Allah'tan.
Kabullenmesi çok zor. Bir canlının ölümüne karar vermek gibi geliyor ama mantıklı düşününce hep aynı kapıya çıkıyor.
Rabbim şifasını versin inşallah da koşsun oynasın istiyorum.
İçimde keşke ilk baştan ölmesine izin verseydim düşüncesi var.

Ben Instagram'da vs engelli kedi ve köpeklere ortopedik yürüteç yapan hesaplar biliyorum. Onların da 4 ayağı olan türdaşlarından o kadar da farkı yok biliyor musunuz? Koşup oynuyorlar o yürüteçle, neşelerinde en ufak eksilme yok. Bulursam buraya ekleyeceğim hesapları

Ben size kendi başıma gelen bir olayı anlatayım mı? 2 sene önce çalıştığım kurumun önünde yol çalışması vardı. Yavru kedilerden biri seslerden korkup çok ciddi bir yüksekten düştü. Şöyle söyleyeyim bizim kurum tepede, kurumun önünden yani kaldırımdan çok büyük bir yükseklikten alt geçide otobana düştü hayvan. Omurgası komple kırıldı. Direkt en yakın veterinere götürdüm, bir daha yürümeyecek uyutalım dedi veteriner. Oradan müthiş bir hayal kırıklığı ve öfkeyle çıktım, bölgemizdeki bir derneğe mesaj atmıştım Instagramdan. Bana bir veteriner önerdiler oraya götürdüm. Komplike bir ameliyat olacak dediler, İstanbul üniversitesinden platin parça falan gelecek omurgayı oturtacağız dediler. Önce serumlarla birkaç gün hayvanı toparladılar o sırada da İstanbul üniversitesinden gelecek parçayı bekliyoruz, sonra da ameliyata aldılar. Beklenen her gün sinirler biraz daha ölecekti çünkü.

Ameliyata birkaç doktor girdi, sonunda ameliyattan çıktı, doktorlar sinirlerin tam ölmediğini gördüklerini ve omurgayı tekrardan oluşturduklarını söyledi ancak kedi hâlâ ön patileriyle tutunarak belden aşağısını sürüklüyordu yani hâlâ felçti. Çok büyük hayal kırıklığına uğradım ancak belli etmedim

Maddi olarak masrafların yarısını karşılayıp bana yardım eden yan esnaf genç kız dedi ki ben adını Ömür koyuyorum ve onu evime alacağım. Veterinerlerin önerdiği gibi onu fizik tedaviye götüreceğim ve Ömür yürüyecek. Ben ameliyattan sonra felçli kaldığı için bir daha yürümez kafasındaydım ama ne oldu biliyor musunuz? O felçli yavru kedi fizik tedavi ile mucizevi bir şekilde yürümeye başladı. Hiç ihtimal vermezdim ama oldu. Felçli hayvan hayatının sonuna kadar felçli kalacak diye bir şey yok. Dağ taş bu mucize hikâyeleriyle dolu, birine bizzat ben şahidim. Ama maddi olarak bu masrafları karşılayabilmeniz imkânsız. Bununla tek başınıza baş edemezsiniz, veteriner masrafları tarihinin en yüksek seviyesinde şu an. İki sene önce biz daha şanslıydık. Lütfen ınstagram'da paylaşarak yardım isteyin. Belki evine alıp bakacak tedavi ettirecek bir melek bulursunuz benim gibi siz de. Yavru olması çok büyük avantaj

Son düzenleme:
Ben Instagram'da vs engelli kedi ve köpeklere ortopedik yürüteç yapan hesaplar biliyorum. Onların da 4 ayağı olan türdaşlarından o kadar da farkı yok biliyor musunuz? Koşup oynuyorlar o yürüteçle, neşelerinde en ufak eksilme yok. Bulursam buraya ekleyeceğim hesapları

Ben size kendi başıma gelen bir olayı anlatayım mı? Çalıştığım kurumun önünde yol çalışması vardı. Yavru kedilerden biri seslerden korkup çok ciddi bir yüksekten düştü. Şöyle söyleyeyim bizim kurum tepede, kurumun önünden yani kaldırımdan alt geçitteki otobana düştü hayvan. Omurgası komple kırıldı. Direkt en yakın veterinere götürdüm, bir daha yürümeyecek uyutalım dedim veteriner. Oradan müthiş bir hayal kırıklığı ve öfkeyle çıktım, bölgemizdeki bir derneğe mesaj atmıştım Instagramdan. Bana bir veteriner önerdiler, zor bir ameliyattı, İstanbul üniversitesinden platin parça falan gelecek omurgayı oturtacağız falan dediler. Önce serumlarla birkaç gün hayvanı toparladılar sonra da ameliyata aldılar. Beklenen her gün sinirler biraz daha ölecekti çünkü.

Ameliyata birkaç doktor girdi, sonunda ameliyattan çıktı, doktorlar sinirlerin tam ölmediğini gördüklerini ve omurgayı tekrardan oluşturduklarınısöyledi ancak kedi hâlâ ön patileriyle tutunarak belden aşağısını sürüklüyordu yani hâlâ felçti.

Maddi olarak masrafların yarısını karşılayıp bana yardım eden yan esnaf genç kız dedi ki ben adını Ömür koyuyorum ve onu evime alacağım. Veterinerlerin önerdiği gibi onu fizik tedaviye götüreceğim ve Ömür yürüyecek. Ben ameliyattan sonra felçli kaldığı için bir daha yürümez kafasındaydım ama ne oldu biliyor musunuz? O felçli yavru kedi fizik tedavi ile mucizevi bir şekilde yürümeye başladı. Hiç ihtimal vermezdim ama oldu. Felçli hayvan hayatının sonuna kadar felçli kalacak diye bir şey yok. Dağ taş bu mucize hikâyeleriyle dolu, birine bizzat ben şahidim. Ama maddi olarak bu masrafları karşılayabilmeniz imkânsız. Lütfen ınstagram'da paylaşarak yardım isteyin. Belki evine alıp bakacak tedavi ettirecek bir melek bulursunuz benim gibi siz de. Yavru olması çok büyük avantaj
Allah razı olsun sizden. Ne güzel bir cana umut olmuşsunuz.
20 gündür klinikte ve çevrem maddi gereksinimin gayet farkında ama bir arkadaşım dışında ölü taklidi yapıyorlar.
Ben ve vet elimizden geleni yapıyoruz ama boyundan aşağı hareketi hemen hemen hiç yok. Kemik kırılması vs yok röntgen çekildi en son zehir yüzünden nöral sıkıntı çektiğine karar verildi. Yemek yemiyor şırıngayla besleniyor, onu da tükürüyor.
Başı partilerinin arasında öyle duruyor yavrum. Her gün kendime saydırıyorum inanın.
Evde bakım lazım çocuğa. Ben bahçede kafesli yer yaptım ilaçlarını takip ederim diye ama öyle vakti gelince ilaç içirilecek gibi değil.
En üzüldüğüm şey hayvana eziyet çektirip çektirmediğim kısmı. Vicdan azabı duyuyorum.

Sizin durumunuz çok daha kötüymüş. Off ki ne offf. Civardaki hayvan derneklerine mesaj atsanız? Belki birileri bakımını üstlenir. Sizin için çok zor olacak çünkü. Zaten maddi olarak bitirmişler insafsız veterinerler sağolsun. Allah ellerine düşürmesin insanı mahvediyorlar
Allah razı olsun sizden. Ne güzel bir cana umut olmuşsunuz.
15 gündür klinikte ve çevrem maddi gereksinimin gayet farkında ama bir arkadaşım dışında ölü taklidi yapıyorlar.
Ben ve vet elimizden geleni yapıyoruz ama boyundan aşağı hareketi hemen hemen hiç yok. Kemik kırılması vs yok röntgen çekildi en son zehir yüzünden nöral sıkıntı çektiğine karar verildi. Yemek yemiyor şırıngayla besleniyor, onu da tükürüyor.
Başı partilerinin arasında öyle duruyor yavrum. Her gün kendime saydırıyorum inanın.
Evde bakım lazım çocuğa. Ben bahçede kafesli yer yaptım ilaçlarını takip ederim diye ama öyle vakti gelince ilaç içirilecek gibi değil.
En üzüldüğüm şey hayvana eziyet çektirip çektirmediğim kısmı. Vicdan azabı duyuyorum.

Sizin durumunuz çok daha kötüymüş. Off ki ne offf. Civardaki hayvan derneklerine mesaj atsanız? Belki birileri bakımını üstlenir
Kedi olsa ben hallederdim evde 5 uzaylı var zaten.
Birkaç yere ulaştım onlar da ancak kendi yağlarında kavruluyorlar.
İzmir civarı bildiğiniz yerler varsa paylaşırsanız harika olur.

Kedi olsa ben hallederdim evde 5 uzaylı var zaten.
Birkaç yere ulaştım onlar da ancak kendi yağlarında kavruluyorlar.
İzmir civarı bildiğiniz yerler varsa paylaşırsanız harika olur.

Ki neyden zehirlenmiş zavallı yavru? Sormaya korkuyorum birileri mi yapmış?

Hayır şükür ki bu sefer insan değil bunu yapan. Tarım ilacından zehirlenmiş. Anladığım kadarıyla atık kanalından su içmiş çünkü kanalın içinde buldum.

Zavallı hayvanlar. Bir su içecek yerleri bile yok. Dağı taşı suyu zehir yaptık onlara. Su görmüş içebilirim sanmış içmiş. Hayvan ne bilsin içinde pestisit var o var şu var :(

İsmi ne güzelmiş
Haytap
Encander
Hatay engelli patiler derneği
Dost canlar
Bu topluluklara ve besleme yapan kişisel hesaplara sordum.

Zavallı hayvanlar. Bir su içecek yerleri bile yok. Dağı taşı suyu zehir yaptık onlara. Su görmüş içebilirim sanmış içmiş. Hayvan ne bilsin içinde pestisit var o var şu var :(
Elimize doğdu. Anne olduğumuz yerin müdavimi, bu zavallı da 3 yavrudan biri.
İtilip kakılıyorlar, zehirleniyorlar, arabalar çarpıp kaçıyo. Allah soracak bunların hesabını hepimizden.
Normalde belediyeye versem tedavi ediyorlarmış sonra geri veriyorlarmış. Yeni çıkan yasayla artık geri vermiyor direkt barınağa gönderiliyormuş.
Allah bir yol göstersin kaldım böyle.

Elimize doğdu. Anne olduğumuz yerin müdavimi, bu zavallı da 3 yavrudan biri.
İtilip kakılıyorlar, zehirleniyorlar, arabalar çarpıp kaçıyo. Allah soracak bunların hesabını hepimizden.
Normalde belediyeye versem tedavi ediyorlarmış sonra geri veriyorlarmış. Yeni çıkan yasayla artık geri vermiyor direkt barınağa gönderiliyormuş.
Allah bir yol göstersin kaldım böyle.

Belediye o durumda bir hayvanı direkt öldürür maalesef. Zaten sağlıklı girenler sağ çıkmıyor.

Çok üzüldüm sizin durumunuza. Vicdanınızın kurbanı olmuşsunuz, aynı durumu yaşadığım için biliyorum, veterinerler fiyatlar konusunda çok insafsız. Nasıl yardım bulacaksınız :(

Belediye o durumda bir hayvanı direkt öldürür maalesef. Zaten sağlıklı girenler sağ çıkmıyor.

Çok üzüldüm sizin durumunuza. Vicdanınızın kurbanı olmuşsunuz, aynı durumu yaşadığım için biliyorum, veterinerler fiyatlar konusunda çok insafsız. Nasıl yardım bulacaksınız :(
Islak burunlar grubuna da yazdım.
Dönüp arkamı gidemedim, şu ana kadar 30binlik oldum. İlk 5 gün sağlam kazık yedim 2bin günlüğü dedi.Şükür düzgün bir vet buldum da 500 lira günlüğü ve yedirip içiriyor.
Parasından pulundan vazgeçtim, Allah kimseye muhtaç etmesin de çocuğun durumu ne olacak bilmiyorum.
Eve alsam fizik tedavi gibi hareketler yaptırsam dedim, evdekiler tavana sıçradı.
Azıcık ayakta durabilse bana yeter.
İyi olsun istedim yavrum acı mı çekiyor n'apıyor bilmem.

Back
X