Doğru mu yaptım?

dandanakan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2018
19
16
3
Merhaba. Fikirlerinize ihtiyacım var.
4 yıllık bir ilişkim vardı ve dün ne yazık ki bitti. Ben İstanbul’da avukatım, erkek arkadaşım ise mağazacılık sektöründe çalışıyor benim için buraya taşındı. Lisans mezunu değil 6 yıldır okulunu bitirmeye çalışıyor ve askerliğini yapmadı. Herkes bu ilişkinin yürümeyeceğini söylese de hep birlikte olmaya devam ettim. Çünkü çalışkan biri.
Bir süredir problemlerimiz vardı. Ailesi çok dağınık ve yozlaşmış insanlar. Annesi ve kız kardeşi beni katiyen istemiyor çünkü erkek arkadaşımı onlardan çalmışım. Sürekli olarak iftira atıp problem çıkarıyorlar. İnsanlara benim çocuk aldırdığımı dahi söylemişler ki aslı astarı yok bunun ve asla şakaya gelmeyecek bir konu.
Bunu öğrendiğinde erkek arkadaşım neredeyse hiç tepki vermedi ve ben çok kırıldım fakat yine de ona şans verdim. Ailesine yemek yesek ayrıntısıyla anlatır.
Genel olarak bir yere bırakıp bir yerden almaz. Çok ilgili görünüp umursamaz. Karnım ağrır ilaç bulmaya gitmez. Gece hastalanırım abim hastaneye götürür o götürmez. Ama sürekli konuşuruz nefes alsa haber verir, hayatının merkezinde ben varım bir dediğimi de iki etmez. Beni asla aldatmayacağına adım gibi eminim örneğin. Bana hiç sesini yükseltmedi bugüne dek.
İnanılmaz cimridir. Donanım haber ölücüsü ayarında.
Araba tamirde, dün minibüsle bir yerden dönüyorduk zaten iftira mevzusundaki tepkisinden ötürü aramız limoni, elim ağırdı ve gece saat 12’ye geliyordu. Minibüsten ineceğim yer pek güvenli değil ve eve yürümem gerekiyor. Bana kendisi de yorgun olduğundan sanırım, elindekileri taşıyabilir misin dedi. Ben de taşırım diye zarf attım çünkü mevzu elimin ağır olması değil mevzu gece bana o yolu yalnız yürütmesi nazarımda. Minibüsü öderken ayrı iniş noktaları söyledi. Ben de, hiç centilmen olmadığını, nereden tutsam elimde kaldığını problemlerimizin çözülemeyeceğini vs söyleyerek ayrıldım. Çünkü ailem beni inanılmaz el üzerinde tutar.
Yani aslında ayrılmak için bu bir bahane değil ama ben bu kadar değersiz de değilim diye düşünüyorum. Doğru mu yaptım bilmiyorum.

Davul bile dengi dengine. Bir kişi ile evlenirken dikkat etmeniz gerekenler
1 eğitim ve kültür seviyesi birbirine yakın olmalı
2 2 tarafta çalışıyorsa gelir ve kazanç birbirine yakın olmalı
3 aile yapıları ve yaşantısı birbirine yakın olmalı
4 siyasi ve dini görüşer birbirine yakın olmalı
5 2 taraftanda empati yeteneği olmalı
6 sizi lafta değil gerçekten sevmeli , ailesine dahil bunu hissettirmeli . Yeri geldiğinde olay ne olursa olsun annesine bile sizi ezdirmemeli.

Yani zaten aile ile bir bütün olacağı için eş bir kere baştan kokmuş yani sizi onlara onları size saydırması lazımdı.
Cimrilik olayı zaten başlı başına mesele.
Onu geçtim iftira ise çok ÇİRKİN !!
Haklısınız sanırım. Diğer her huyunu neredeyse kabullenmiştim ama bu iftira olayında yerinde ben olsam yakıp yıkardım. Tüm anne tarafı benim kürtaj olduğumun dedikodusunu çevirmiş, sözde çıplak resimlerim varmış vs denmiş. Ben rastlantı sonucu öğrendiğimde mevzu bir haftalık falandı, hiçbir şey yapmadı hatta annem kalmaya gelecek falan diyordu bana hala. Nasıl susarsın bu insanlar benim muhatap olabileceğim kişiler değil dediğimde görüşmeyiz onlarla istemiyorsan nolcak dert etme canını sıktığın şeye bak dedi ama inandırıcı gelmedi bana doğal olarak buna canımı sıkmayacağım neye sıkacağım

Maddi olarak bir uçurum var da benim babam çok kazanmasına rağmen hiçbir zaman huzurumuz olmadı evde. Bu yüzden ben sessizliğini huzur sandım sanırım ama pasiflikmiş meğer. Yanıtlarınız için teşekkür ederim, sadece hala sevdiğim için canım acıyor sanırım o yüzden desteğe ihtiyacım vardı.

Bence doğruyu yapmışsınız. Ailesinin yaptıkları kabul edilemez şeyler, erkek arkadaşınızın bu çirkin olaya bile tepkisiz kalması ailesine karşı ne kadar pasif olduğunu ve ileride herhangi bir problem yaşadığınız da sizin arkanızda durmayacağını açıkça gösteriyor. Eğitim farklılığı ise evlendikten sonra ne yazık ki ciddi problemlere yol açıyor kendini bu yönden eksik ve yetersiz hisseden erkek sürekli kendini ispatlama çabasında olup eşini rakip gibi görüyor ve ona hayatı zindan ediyor. Hakkınızda hayırlısı olmuş.

4 yıllık bir ilişkim vardı ve dün ne yazık ki bitti. Ben İstanbul’da avukatım, erkek arkadaşım ise mağazacılık sektöründe çalışıyor benim için buraya taşındı. Lisans mezunu değil 6 yıldır okulunu bitirmeye çalışıyor ve askerliğini yapmadı. Herkes bu ilişkinin yürümeyeceğini söylese de hep birlikte olmaya devam ettim. Çünkü çalışkan biri.
Bir süredir problemlerimiz vardı. Ailesi çok dağınık ve yozlaşmış insanlar. Annesi ve kız kardeşi beni katiyen istemiyor çünkü erkek arkadaşımı onlardan çalmışım. Sürekli olarak iftira atıp problem çıkarıyorlar. İnsanlara benim çocuk aldırdığımı dahi söylemişler ki aslı astarı yok bunun ve asla şakaya gelmeyecek bir konu.
Bunu öğrendiğinde erkek arkadaşım neredeyse hiç tepki vermedi ve ben çok kırıldım fakat yine de ona şans verdim. Ailesine yemek yesek ayrıntısıyla anlatır.
Genel olarak bir yere bırakıp bir yerden almaz. Çok ilgili görünüp umursamaz. Karnım ağrır ilaç bulmaya gitmez. Gece hastalanırım abim hastaneye götürür o götürmez. Ama sürekli konuşuruz nefes alsa haber verir, hayatının merkezinde ben varım bir dediğimi de iki etmez. Beni asla aldatmayacağına adım gibi eminim örneğin. Bana hiç sesini yükseltmedi bugüne dek.
Araba tamirde, dün minibüsle bir yerden dönüyorduk zaten iftira mevzusundaki tepkisinden ötürü aramız limoni, elim ağırdı ve gece saat 12’ye geliyordu. Minibüsten ineceğim yer pek güvenli değil ve eve yürümem gerekiyor. Bana kendisi de yorgun olduğundan sanırım, elindekileri taşıyabilir misin dedi. Ben de taşırım diye zarf attım çünkü mevzu elimin ağır olması değil mevzu gece bana o yolu yalnız yürütmesi nazarımda. Minibüsü öderken ayrı iniş noktaları söyledi. Ben de, hiç centilmen olmadığını, nereden tutsam elimde kaldığını problemlerimizin çözülemeyeceğini vs söyleyerek ayrıldım. Çünkü ailem beni inanılmaz el üzerinde tutar.
Yani aslında ayrılmak için bu bir bahane değil ama ben bu kadar değersiz de değilim diye düşünüyorum. Doğru mu yaptım bilmiyorum.
Cok akli basinda duyglariyla hareket etmeyen mantikli insanlar gibi davranmissin. Yasinin ne oldugunu bilmeden seni takdir ettim. Hayatin boyunca bu mantigi elden birakmamani dilerim . mutluluk bazen bizim secimlerimzle alakalidir. Sen kmseyi duzeltme cabasina sonradan duzelir beklentisine girmeden yolunu ayirmissin. Baska diyevbilcegm bisey yok keske tum kadinlar senin gibi olsak..

gayet doğru yapmışsın. inş. geri adım atmazsın.
ne kadar eşitlikten yana olsam da bir de oğlum olsa da Allah bağışlar inş, kızların daha değerli hissettirilmesinden yanayım.

Hikayemizin başı aynı
Lisans mezunu olmayan ama çalışkan sevgili ve ailesinin çocuk aldırma mevzusu dahil.
Ama sevgilin de falso.
Benim ilişkim yürüdü ve evlendik çünkü ailesine karşı durdu, bana laf söyletmedi. O şekilde yalnız da bırakılmadım
Bence ayrılmakla iyi yapmışsın. Parası olmaması başka bişey seni gece yarısı elinde eşyalarla bırakması başka

Cok akli basinda duyglariyla hareket etmeyen mantikli insanlar gibi davranmissin. Yasinin ne oldugunu bilmeden seni takdir ettim. Hayatin boyunca bu mantigi elden birakmamani dilerim . mutluluk bazen bizim secimlerimzle alakalidir. Sen kmseyi duzeltme cabasina sonradan duzelir beklentisine girmeden yolunu ayirmissin. Baska diyevbilcegm bisey yok keske tum kadinlar senin gibi olsak..
Çok teşekkür ederim yanıtın için. O kadar zor ki ayrılığa dayanmak bunca yılın alışkanlığı, hayaller, güzellikler hepsi geride kaldı. Düzeltmeyi çok denedim, anlık olarak birkaç gün bana farklı davranıp sonra başa sarıyordu ne yazık ki.

Hikayemizin başı aynı
Lisans mezunu olmayan ama çalışkan sevgili ve ailesinin çocuk aldırma mevzusu dahil.
Ama sevgilin de falso.
Benim ilişkim yürüdü ve evlendik çünkü ailesine karşı durdu, bana laf söyletmedi. O şekilde yalnız da bırakılmadım
Bence ayrılmakla iyi yapmışsın. Parası olmaması başka bişey seni gece yarısı elinde eşyalarla bırakması başka
Size mutluluklar dilerim, keşke ben de tüm her şeye rağmen elimi tutabileceğinden emin olsaydım ama olmadı. Aslında beni sevdiğini biliyorum, ailesinden çok farklı absürd şeyler gördüğü için normalin bu olduğunu sanıyor anladığım kadarıyla. Bencil bir ailesi var, doğal olarak bencil biri

Bir dediğimi iki etmezden sonrasını okumadım İnan ...

Şunu yapmaz bunu yapmaz diyip nasıl bir dediğimi iki etmez diyebiliyorsunuz ??

Bir dediğimi iki etmezden sonrasını okumadım İnan ...

Şunu yapmaz bunu yapmaz diyip nasıl bir dediğimi iki etmez diyebiliyorsunuz ??
Yani 4 yıldır devam ediyoruz iyi yönleri de var. Benim sevdiğim şeyler yenir, istemediğim yerlere gitmeyiz, bir şey yapmak istediğimde mutlaka yaparız, bir şey beğenirsem ve almazsam bana mutlaka bir süre içinde alır, sürekli süprizler yapar, romantik geziler tertip eder, doğum günlerim mesela bir hafta kutlanır ama bazen de sanki bunları yapan başkasıymış gibi bir hale giriyor işte

Back
X