Doğru zaman yanlış insan

Gelkalbime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2009
69
2
96
Edirne
Aslında yanlıs ınsan değildi ama;

Kısaca anlatmak gerekırse bundan 1.5 yıl once tanıştık kendısı ile...Sevdım sevıldım çok bağlandık...

Sıra ailelerle tanısmaya geldi ben kendı aılemle tanıstırdım aılemı kısaca anlatmak gerekırse cogunlugu yuksekokul mezunu belli bir hayat gorusu ve yaşam standartı maddı durmu ıyı olan ınsanlar...Her sey cok guzeldı guzel bır tanısma oldu...

Ama dun ben annesı ile tanıstım ve başımdan aşağıya kaynar sular dokuldu...Kımseyı aşağılamak gıbı bır nıyetım yok ama annesı şiveli konuşan şehıre yerleşmiş klasık bır köy kadını...Ailesının durumu hakkında genel olarak bır fıkır verdı bana maalesef :(

Çok sevsemde sanırım surderemıcem ileride ailesıne anne baba demem cok zor...Ve tabı malesefki bızımkılerın evladım bıze boyle bır aıleyımı layık gordun sitemlerı hakkında ezılıcem...

Yasım 25 hayatı yaşamış buyuklerımden yardım istiyorum bu konular aşılabılırmı yoksa yol yakınken donmem gereklimi ? :(

Ayrılırsam cok uzulecek yıkılacak bugun solıcektım guya ama soylıyemedım uzulmesını ıstemıyorum cok zor bır durumdayım su an.

Aslında yanlıs ınsan değildi ama;

Kısaca anlatmak gerekırse bundan 1.5 yıl once tanıştık kendısı ile...Sevdım sevıldım çok bağlandık...

Sıra ailelerle tanısmaya geldi ben kendı aılemle tanıstırdım aılemı kısaca anlatmak gerekırse cogunlugu yuksekokul mezunu belli bir hayat gorusu ve yaşam standartı maddı durmu ıyı olan ınsanlar...Her sey cok guzeldı guzel bır tanısma oldu...

Ama dun ben annesı ile tanıstım ve başımdan aşağıya kaynar sular dokuldu...Kımseyı aşağılamak gıbı bır nıyetım yok ama annesı şiveli konuşan şehıre yerleşmiş klasık bır köy kadını...Ailesının durumu hakkında genel olarak bır fıkır verdı bana maalesef :(

Çok sevsemde sanırım surderemıcem ileride ailesıne anne baba demem cok zor...Ve tabı malesefki bızımkılerın evladım bıze boyle bır aıleyımı layık gordun sitemlerı hakkında ezılıcem...

Yasım 25 hayatı yaşamış buyuklerımden yardım istiyorum bu konular aşılabılırmı yoksa yol yakınken donmem gereklimi ? :(

Ayrılırsam cok uzulecek yıkılacak bugun solıcektım guya ama soylıyemedım uzulmesını ıstemıyorum cok zor bır durumdayım su an.

İnsanları eğitim düzeyine ve bölgesine göre yargıladığınız müddetçe insan ayrımı yapmış olacaksınız.. beki adaptasyon çok zordur doğrudur ama eğer ki ikinizin arası ve kafa yapısı birse, böyle eleştirmek doğru mu?

Önemli olan sevgilinizin nasıl biri olduğu? Ama şöyle de bir gerçek var, ailelerle de evleniyorsunuz sadece eşle değil. şive ve köy kültürü ayrı bir şey, yobazlık ve bahnazlık çok ayrı bir şey. Bunu tartmak lazım bence

ailen "bize boyle bir aileyi mi layik gordun " mi diyecek :53:
nasil bir asagilamadir bu. o insanlarin okuyamamis olmasinda o insanlarin kabahatli oldugunu zannetmiyorum.
evleneceginiz kiside egitim seviyesi arayabilirsiniz, konusmasinin duzgun olmasini isteyebilirsiniz ki bu cok dogal bir istektir.
lakin ailesinin egitim durumu, sivesi vs sizin evlenmenizi engelleyecek kadar neden etkiliyor seni?
ailen sevgilini sevmis ne guzel de olmus. sirf cocugun ailesinin egitim seviyesi senin ailenden asagida diye bu is olmayacak mi?
nice yokluktan okuyamamis insan var -biri de benim annem- onlarin da uzuldugu bu egitim alamama durumunun cocuklarina da yansimasi ne kadar dogrudur?

bu dusunceler bi kere aklinin ucuna geldiyse bir daha gitmez bence. aileni ikna etme yoluna git derim oncelikle, eger ki gercekten seviyorsan ve annesinin sive ve egitim durumu sadece ailen icin problemse- .yok olmuyorsa,
ailenin dusunceleri de senin icin onemli belli ki, onlarin da isteyecegi biriyle birlikte ol ve bence karsindaki insana dahaa fazla umut
verme. ayril.

ben sevgiliniz için bişey demicem

ama sana şunu demek istiyorum. bu yapıda devam etme. yanlış yoldasın.. insanlar hakkında böyle konuşmakta günahtır.
ne şartlar altında yetiştiklerini biliyormusunuz
siz böyle düşünürseniz ailen onun ailesini yerden yere vurur zaten

Takildiginiz nokta cok sacma. Resmen kendi kendinize sinif ayrimi yapiyorsunuz. Kendinizi onlardan ustun gorerek hata yapiyorsunuz zaten. Gorus ayriligi, dayatmalar, istemedigin bir hayata mecbur edilme gibi seyler yoksa, size ne annesinin sivesinden egitim durumundan? Egitimli bir ailenin ogluyla evlenip ne yapacaksiniz? iki aile bir araya gelip yeni bir bulus mu icat edeceksiniz yoksa dunyayi mi kurtaracaksiniz? Kultur farki katlanilmayacak gibiyse, orasini bilemem.. Ama sivesi var, resmen koylu kadini demeniz cok asagilayici.. Kimse bir baskasini asagilayacak kadar ustun degildir bu dunyada, hele ki sive farkindan biri kendini digerinden ustun goruyorsa, kendi kendini fazla abartiyor demektir..

Sizin erkek arkadasinizin hayat gorusu, yasami, kendisi size uyuyor mu onunla ilgilenin diyecegim ama sizde boyle bir egitim kompleksi varken zor.. Ayrilin.. Asagilik gormediginiz bir ailenin ogluyla evlenip mutlu olursunuz insallah..

sen bu adamı sevmiyorsun. adama yazık etme baride ayrıl

Ailesi şiveli konuştuğu için mi ayrılacaksın sevdiğinden? :53:

Sen bırak şivesini de ahlakı güzel olsun.

İyi bir aileyse, sana ailene iyi davrandılarsa daha ne gibi bir sorun olabilir ki?

Hem ne diyeceksin ayrılık sebebi için.. çok kırıcı bi düşünce bu.

Bu gibi düşünceleriniz için değil de, sevdiğiniz kişiyi böyle bir sebepten bırakabiliyorsanız bencede ayrılın derhal.

herkes sizin aileniz kadar şanslı değil malesef. dünya da okuyamayan o kadar çok insan var ki. okuyandan daha anlayışlı . daha sıcak kanlı. yeter ki yobaz olmasın. ayrıca okuyanlara laf etmıyorum yanlış anlaşılmasın. ama düşünce tarzın çok yanlış. gönüller bir olsun. sen onu seviyorsan o seni seviyorsa aşılmayacak bir durum yoktur.

çok çok haklısınız teorıe aynen sızın dedıgınız gıbı olması gerekıyor ama pratıkte aileler evlatlarının kendı hayat standartlarından bırı ile evlenmesını ıstıyor ne yazıkkı...

Nasıl ayrılıcam onu dusunuyorum :(

çok çok haklısınız teorıe aynen sızın dedıgınız gıbı olması gerekıyor ama pratıkte aileler evlatlarının kendı hayat standartlarından bırı ile evlenmesını ıstıyor ne yazıkkı...

Belki canınızı yakacak ama sanırım siz sevgilinizi yeterince sevmiyorsunuz, ilk gördüğünüz zorlukta (size göre zorluk) ayrılmayı düşündügünüze göre. Sevgilinizin eğitim durumu iyidir sanıyorum, o yüzden ailesinden önce siz ikiniz arasındaki ilişkiyi düşünün derim.
Bir de onun ailesini görmüşsünüz, ailenizin karşı çıkacağını düşünmüşsünüz ama bundan ne kadar eminsiniz?? belki de ailesiniz sizin göbö düşünmeyecek bunu yaşamadan bilemezsiniz ki. Eğer seviyorsanız ailesine saygı gösterin, ve eğer sizin ailenez karşı çıkarsa da onlara karşı sevgilinizi savunun derim. Ayrılmak en basit çözüm olur.

bence acik acik soyleyin bunu ki sizi dusundugunde fazla aci cekmesin. o da yoluna bakabilsin.
umutlari tukensin. umut kotu sey..:ssz:

Benim annem babam üniversite mezunu bende öyle. Ama dedelerim ve nenelerim oyle degil. Anneannem misal okul bile görmemiş. Lakin hiç birini kimseye değişmem. Dedem de ilkokul 2 terk mesela ama okuma sevgisi cok fazla hayat şartları yokluk imkan olmamış ama çocukları okusun diye gayreti cok fazla. Şimdi senin mesele eğer sadece şiveli konuşmaları köylü tarz olmaları ise bence çok yanlış düşünürsün derim. İnsanın kalitesi diploması değil ahlakı belirler. Ama tanıştığında negatif bir enerji aldın. Cidden anlamaz hani kara cahil insanlar vardır ve kötü bir izlenim bıraktılarsa tamam anlarım haklısındır.

Sevgiye değer vermediğiniz sürece zaten mutlu olamazsınız. Bence seven bi insan böyle düşünceler içinde olmaz. Aynı durumda siz olsaydınız ve sevgiliniz size ayrılma sebebi olarak böyle birşey sunsaydı siz ne düşünürdünüz? Bence onun yerinde olmak istemezdiniz.

Back
X