Yöresel Tarif DOĞU KARADENİZDEN Etli Karalahana Sarması & Sponsorum Tat Salça

Yöresel Yemekler

ikramaya

Gel Ey Canparemm
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2009
4.668
43
163
ETLİ KARALAHANA SARMASI

MALZEMELER

2 Demet Karalahana
Yarım Kilo Kuşbaşı dana eti
Yarım Demet Maydonoz
3 orta boy soğan
1 Kase yarma mısır (haşlanmış)
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz ,karabiber,pulbiber

HAZIRLANIŞI

Kuşbaşı et bıçakla daha ince doğranır..soğan la ve salçayla bir güzel soteleniri. Pulbiber karabiber ve tuz eklenir..Maydanoz incecik kıyılır ve akşamdan ıslatılıp yumuşayana kadar haşlanmış yarma mısırla derin bir kapta hepsi bir güzel karıştırılır..

Karalahana yaprakları ve dalları ayrılır ..tencerede kaynayan suya atılıp 2 dakika beklenip hemn soğuk su dolu bir kaba daldırılıp çıkarılır ve suyu süzülerek düz bir tepsiye alınır.. tencerenin dibine dalları sıralanıp üstüne irice sardığımız lahanaları sıralanır..yaprakların sarılması bittiğinde kalan yırtık yapraklar ve fazla dalları en üstte sıralayıp ağır bir tabak kapatıp bir bardak sıcak su konulur..Önce orta ateşte kaynamaya başlayınca da kısık 40-45 dakika pişiriyoruz

Afiyet olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerinen sağlık canım çok güzel gözüküyorlar. Gerçi iki tarif ve daha fazla yapan başka arkadaşlarımız oldu tek tarif kuralı olduğu için teke indirildi onların tarifi silindi yönetimce ama onay verdildiğne göre kabul ettiler demek ki.. Yarışmada başarılar dilerim canımm

canım harikasın sen karadenizli olmamama rağmen severek yaptığım ve yediğim iki lezzet ellerine sağlık yarışmada başarılar diliyorum

Teşekkürler canımm ....bir haftadır foruma giremedim misafirlerim vardı....ancak bu gün ekleyebildim kural değişikliğinden haberim yoktu...belki her ikisi de karalahana yemeği olduğu için silinmemiştir... ya da silinecek bekleyecez görecez ...Yönetimin kararı sonuçtaa ...Kuralar ne gerektiiryorsa o yapılıacak boynumuz kıldan ince..

Son düzenleme:

Canım ellerine emeklerine sağlıkAnlayışın için çok teşekkürlerYarışmada başarılar dilerim

Ellerine emeğine sağlıkBizim buralarda karalahana mor renkli oluyor acaba başka bir adı varmı sizin lahananın merak ettim:26:Bu arada yarışmada da başarılar

Ayyy bayilirim.
Ellerinize saglik!!!!!!
Ben hayatimda karalahana sarmasini sadece bir kere yiyebildim. :2::2:
Etli degildi ama sanirim.

Tadini simdi nasil merak ettim bilemezsiniz.
Sirf bu yemek icin "Karadenizli arkadas ariyorum" ilani mi versem acaba?

Ellerine emeğine sağlıkBizim buralarda karalahana mor renkli oluyor acaba başka bir adı varmı sizin lahananın merak ettim:26:Bu arada yarışmada da başarılar
canım adı kara lahana ama rengii bayaa koyu bir yeşil oluyor.....ve pazarda demt halinde satılıyor..ben memleketimde bahçeden hatta tarlasından koparıp yemeğini yaptığımız için mor lahanaylaa sonradan tanışmıiştım...teşekkürler
canım harikasın sen karadenizli olmamama rağmen severek yaptığım ve yediğim iki lezzet ellerine sağlık yarışmada başarılar diliyorum

o senin güzel görüşün canımm çok teşekkür ederimm....yöresel yemekler yarışılır da karalahana eksik kalır mı dedimm..inşallah renk olmuştur çeşit olmuştur

canım benim ellerine sağlık çok güzel olmuş bir yanım konya bir yanım laz e beni benden aldı bu tarif haliyle
en son bir hafta önce yedim anneciğim trabzondan getirdiği karalahana ile yapmıştı...
ben yaprak sarmasından daha çok severim lahana sarmasını

teşekkürler o karadenizli arkadaş ben olabilir miyimm acabaa...bir tencere sarmadan bir tabak kaldı gönderebilrim isterseniz ....gerisi afiyetle yendi bugünkü misafir grubum tarafından...inşaallah yapmak ve yemek nasip olur mutlaka denemelisin bu lezzeti ..kıymadan daha lezzetli bir iç olduğunu düşünüyorumm....

Ellerinize sağlık yarışmada başarılar dilerim
teşekkür ederimm

Son düzenleme:

Teşekkür ederimm...Güldenciimm...Demek o şahane yemeklerin lezzeti bir yanı konya bir yanı karadeniz olan genlerinden geliyormuşş...beğenmene çok sevindimm benim de bir yanım konyalı sayılır..Diğer yarımm hayatımın anlamı Kocişim Konyalı ne de olsaa

Karadenizi de yemeklerini de çok seven biri olarak çok güzel bir tarif olmuş.emeğine,gönlüne sağlık.başarılar dilerim.

ayyy sabah sabah canım çekti inanın harika görünüyor ellerinize sağlık başarılar dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…