Doğu ve Güneydoğu'da PKK baskısı altında kalan halk ve seçimler

savrukzeynep

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2014
1.704
1.735
doguda_demokratik_bir_secim_yapilamadi_1433946196_5967.jpg

HDP ve PKK, Doğu ve Güneydoğu’da seçim öncesi halk üzerinde psikolojik bir baskı kurdu ve başarılı oldu.

Partiler 7 Haziran seçimleri için adaylarını açıkladıktan sonra PKK ve HDP seçimleri gölgelemek için elinden geleni yaptı.

İlk olarak Ağrı'da 25 PKK'lı terörist HDP şenliğine ağır silahlarla gelip halkı HDP'ye oy vermesi için tehdit etti. Asker ile çatışmaya girdi ve 5 asker yaralandı.

Olayın üzerinden birkaç gün geçmeden Silvan'da muhafazakar Kürtlerin ve medreselerin yoğun olduğu köylerde PKK'lılar yollara döşedikleri mayınları patlattı. Silvan'da yapılan baraj inşaatına bombalı saldırı düzenlendi. PKK tüm gücüyle kırsalda halkı tehdit etmeye devam ederken HDP'nin de teşkilatları boş durmadı.

ygLEJ_1433944510_4153.JPG

HDP'li olmayan evler işaretlendi, Sandık bilgileri toplandı, ev ev tespitler yapıldı. Halka tehdit mektupları gönderildi.

Bölgeden aday gösterilen Ak Partili isimler olup biteni seçimden önce habe7'ye anlatmıştı.

MARDİN 1. SIRA ADAYI ORHAN MİROĞLU
- Ölüm listelerini getirip önümüze koyuyorlar.Özellikle AK Parti'ye oy verme ihtimali olan veya verme eğilimi olan kişilere yönelik ciddi bir tehdit var. Bunu bilinçli yapıyorlar.Mektuplar yazıyorlar, gece gelip köyleri toplayıp anlatıyorlar. 'HDP barajı aşamazsa iç savaş çıkar, ona göre ayağınızı denk alın' diyorlar.

DİYARBAKIR 2. SIRA ADAYI ENSARİOĞLU
- Sayın Cumhurbaşkanımızın çabaları ile bölgede JİTEM bitirildi, olağanüstü hal kaldırıldı. Ama şuanda HDP JİTEM’in çok ötesine geçti. Şimdi duyumlar alıyoruzHDP’liler ev ev dolaşıp T.C kimlik numaralarına kadar seçmenin bilgisini topluyorlar. Böyle olunca halk korkuyor. ‘Yani neden benim T.C numaramı alıyorlar’ diyor.

SANDIK BAŞKANI ÖLDÜRESİYE DÖVÜLDÜ
WxvGR_1433945654_1457.jpg

Partilerin müşahitlerini ve sandık başkanlarını ölümle tehdit ederek görev yaptırmayan HDP’liler, herkese açık oy kullandırarak tüm oyları HDP’ye attırdı. Bunun en çarpıcı örneği Van’da yaşandı. Van’da sandık başkanlığını üstlenen köy öğretmeni, okul bahçesinde öldüresiye dövüldü.

MERDİVEN ALTINDA HDP'YE TOPLU OY KULLANILDI

x0fLZ_1433945853_8351.jpg

Mardin'in Nusaybin ilçesinde fotoğraflanan bu kare HDP'nin oy hırsızlığını ortaya koydu.

Fotoğrafta oy pusulalarını kucağına alan bir kişinin yanındakilerinin de yönlendirmesiyle HDP'ye toplu şekilde evet mührünü baktığı görülüyor.

MİROĞLU DA SEÇİM SONRASI 'BÖYLE SEÇİM OLMAZ' DEDİ

"Bir kere ‘milli irade tecelli etti’, ‘sandıktan halk iradesi’ çıktı gibi ifadelere kendimi çok zorlasam da katılmam mümkün değil" dedi.

Doğu’da seçmen iradesi yok sayıldı. Silahların ve baskıların gölgesinde bir seçim yaşadık. Türkiye bugün koalisyonu konuşuyorsa bu, Doğu ve Güneydoğu’da, PKK/HDP’nin kurduğu olağanüstü koşulların bir sonucudur. Bu ‘olağanüstü hal’ değişip normalleşmedikçe, PKK silahlı güçlerini sınırlarımızın dışına çekmedikçe, her hafta bir seçim yapsanız, sonuç değişmeyecektir.
http://m.haber7.com/haberDetay.php?id=1407298

Doğu'da insana saygı ve hürriyet var mıydı ki?
Kadını, erkeği, çoluğu çocuğu hep birilerinin 2 dudağının arasından çıkacak 2 lakırdıya bakıyor hayatları.
Ya teröristler baskılıyor, ya aşiretler.
Doğu'da kaç aşiret ağası biz HDP'ye vereceğiz dedi, ağa öyle deyince aşiret aksini yapsın bakalım ne oluyor?

Doğu'da insana saygı ve hürriyet var mıydı ki?
Kadını, erkeği, çoluğu çocuğu hep birilerinin 2 dudağının arasından çıkacak 2 lakırdıya bakıyor hayatları.
Ya teröristler baskılıyor, ya aşiretler.
Doğu'da kaç aşiret ağası biz HDP'ye vereceğiz dedi, ağa öyle deyince aşiret aksini yapsın bakalım ne oluyor?
Ben de koloni şeklinde hareket etmelerine sinir olsam da, anlaşılan o ki, insanların başka çaresi yok. Aşiretcek oy vermek de nedir ya? Birey olma bilinci yok. Bana babam bile dese, şu partiye oy ver, ben yine kendi kararimi veririm... ki zaten babam da annem de asla öyle bir baskı kurmazlar. Olması gereken de bu zaten, herkes birey olmalı öncelikle. Yıl 2015 hala birey olunamiyor, kizsam mi üzülsem mi bilemiyorum

sonuç herkesin işine geldiği için bu görüntülere sessiz kalmalarına dayanamıyorum, ne basında yer alıyor ne kimsenin dilinde. velevki akp tek başına iktidar olsaydı bugün hala sonuçlara itiraz edilir, toplu evet mührü basılmış, özellikle tek ucu yakılmış pusulalar falan görmezmiydik?

Ben de koloni şeklinde hareket etmelerine sinir olsam da, anlaşılan o ki, insanların başka çaresi yok. Aşiretcek oy vermek de nedir ya? Birey olma bilinci yok. Bana babam bile dese, şu partiye oy ver, ben yine kendi kararimi veririm... ki zaten babam da annem de asla öyle bir baskı kurmazlar. Olması gereken de bu zaten, herkes birey olmalı öncelikle. Yıl 2015 hala birey olunamiyor, kizsam mi üzülsem mi bilemiyorum
Maalesef Doğu'da birey olamazsınız:KK43: Hepsi için demiyorum, Aşiretlere mensuplarda özellikle dar gelirli insanlar ağa ne derse onu yapmak zorunda, adam ekmek derdinde, aşirete karşı gelse işi aşı olmaz, belki ailesini soyunu yok ederler, zaten görüyor duyuyorsunuzdur, Aşiret liderleri gayet rahat lüks içinde yaşarken diğerleri gariban.
Kötü bir düzen ve bu düzeni yıkmak çok ama çok zor.

PKK kürt halkı hakki deyip oradaki masumları alet edip hep kullandı bu yeni bir şey değil ki kürt halkını sözde koruyor görünüp en büyük eziyeti yine kendi halkına yaptı buna da devam ediyor.dilerim daha beter olaylar olmasın hadi doğuda baskı yapıldı sonuç bu oldu peki batıda oy verenlere ne demeli iste en garip olanı da bu...

HDP doğuda yasiyanlari koruyan kolluyan bir parti değil ki zaten HDP PKK nin partisi buna da en büyük desteği AKP verdi...

PKK kürt halkı hakki deyip oradaki masumları alet edip hep kullandı bu yeni bir şey değil ki kürt halkını sözde koruyor görünüp en büyük eziyeti yine kendi halkına yaptı buna da devam ediyor.dilerim daha beter olaylar olmasın hadi doğuda baskı yapıldı sonuç bu oldu peki batıda oy verenlere ne demeli iste en garip olanı da bu...

HDP doğuda yasiyanlari koruyan kolluyan bir parti değil ki zaten HDP PKK nin partisi buna da en büyük desteği AKP verdi...
Batı'da başka partilerin seçmeni olupta bu partiye oy verenleri bilemem ama İstanbul'da yaşayan bazı Kürtler HDP'yi destekliyor matmazel.

Ben kendi komşumdan biliyorum, ezildiklerini söylüyorlar ve bayağı bayağı bir davaları olduğunu, davaları için mücadele ettiklerini söylüyorlar.

Batı'da başka partilerin seçmeni olupta bu partiye oy verenleri bilemem ama İstanbul'da yaşayan bazı Kürtler HDP'yi destekliyor matmazel.

Ben kendi komşumdan biliyorum, ezildiklerini söylüyorlar ve bayağı bayağı bir davaları olduğunu, davaları için mücadele ettiklerini söylüyorlar.

Mune'cim aynen bizimde komşularımız var çok uzun zaman önce iş için konya'ya gelmişler onlarda hdp ye oy attılar.hdp yle ortak görüşleri olabilir fikirlerinde hemfikir olabilirler hatta ve hatta pkk yı destekleyebilirler.benim bunlara lafım yok en azından renklerini ve fikirlerini açıkça söylüyorlar.

ama burdaki haberde olduğu gibi baskıyla oy attırıp köydeki masumların evlerine dalıp hdp oy vermezseniz oğlunuzu kızınızı daga kaçırırız mantığıyla oy attırıpta biz barajı geçtik artık kürt halkını üzülmesin diye demeç vermelerine kızıyorum

ve ben batı derken hani yeni moda ya suni oylar emanet oylar asıl ben bunu demek istedim.hdp nin nasıl bir mantığı ve kuruluş amacının nasıl olduğunu bilipte Türkiye de satılmadık yer bırakmayıp ülkeye musallat olmuş bir parti kaybetsin diye yine ülkeye zarar vericek ve bunu hiç düşünmeden yapıcak bir partiye oy verenlere dedim batıdakiler derken...

Soma’da da duymuştuk ki işçiler Akp’ye oy vermeye zorlanıyor, işsizlikle ve parasızlıkla tehdit ediliyor. Doğusunda da batısında da demokrasi sadece güç sahipleri için var ülkemizde.

Bir de haber kaynağı Kanal 7 olunca abartı ve yanlış bilgiler içerdiğini de düşünüyorum bu haberin. Çünkü işaretlendiği iddia edilen evlerin fotoğraflarında işaretler evin içinde, salonun ortasında falandı.

Soma’da da duymuştuk ki işçiler Akp’ye oy vermeye zorlanıyor, işsizlikle ve parasızlıkla tehdit ediliyor. Doğusunda da batısında da demokrasi sadece güç sahipleri için var ülkemizde.

Bir de haber kaynağı Kanal 7 olunca abartı ve yanlış bilgiler içerdiğini de düşünüyorum bu haberin. Çünkü işaretlendiği iddia edilen evlerin fotoğraflarında işaretler evin içinde, salonun ortasında falandı.
Doğudaki bizzat tanıdıklarımızla sabit bir bilgi, yapılan bu baskı. Bir de burada Hürriyet oda tv kaynaklar gösterilerek de konu açılabiliyor

M matmazeldepresif ,
geldiğimiz noktayı hayretler içersinde izliyorum, bindik bir alamete, Allah sonumuzu hayr'etsin deyip duruyorum kendi kendime:KK14:

Haberin içeriğineyse valla ben o el yazısıyla yazılmış mektuba da pek itibar etmem, sonradan yazılmış birşey olabilir, hem madem bu Doğu'lu insanlar için Yazılmış bir tehdit mektubu, neden Türkçe?
Bizde rahatça OKUYALIM diye mi? Sonra o merdiven altında oy verenler fotoğrafla tespit edildi madem neden anında ilgili makamlara bildirilmedi?

Ama diğer dediklerimde yine aynı şeyi söylüyorum, Doğu'da insanların hürriyetleri yok, baskı altındalar maalesef.

Doğudaki bizzat tanıdıklarımızla sabit bir bilgi, yapılan bu baskı. Bir de burada Hürriyet oda tv kaynaklar gösterilerek de konu açılabiliyor

Kanal 7 linki vererek haber açamazsınız demedim zaten, Kanal 7 kaynaklı paylaşımlarda abartılı, yanlış yönlendirici bilgiler içeren hatta komple hayal ürünü olan haberler gördük defalarca burada. O nedenle Kanal 7'ye gözü kapalı itibar etmiyorum.

İşaretlenen ev fotoğraflarında işaretlerin evin içinde olması, mektubun Türkçe yazılması ve koskoca HPG damgası inandırıcılığın azalması için de yine neden ayrıca.

M matmazeldepresif ,
geldiğimiz noktayı hayretler içersinde izliyorum, bindik bir alamete, Allah sonumuzu hayr'etsin deyip duruyorum kendi kendime:KK14:

Haberin içeriğineyse valla ben o el yazısıyla yazılmış mektuba da pek itibar etmem, sonradan yazılmış birşey olabilir, hem madem bu Doğu'lu insanlar için Yazılmış bir tehdit mektubu, neden Türkçe?
Bizde rahatça OKUYALIM diye mi? Sonra o merdiven altında oy verenler fotoğrafla tespit edildi madem neden anında ilgili makamlara bildirilmedi?

Ama diğer dediklerimde yine aynı şeyi söylüyorum, Doğu'da insanların hürriyetleri yok, baskı altındalar maalesef.

Mune'cim cımbızlı müdürem ...

doğuda eziyet çeken ve hür olmayan halk konusunda hemfikirim çünkü ben bunu belki çoğu yerde yazdım VAN da yaşadım 2 yıldan fazla ve Hakkari'yle Van arası 3 saatti giderdik ilçelere inan büyük şehir görmemiş insanlar vardı.köyünden hiç çıkmamış insanlar vardı.öyle şeyler gördüm ki ve zaten haberlerde duyuyoruz namus cinayetleri okutulmayan kızlar vb... ordaki sistem kula kulluk yapılmayı öğretiyorlar.

doğuda olanları görmek daha acı Munecim...

seçimde yapılan baskılar mutlaka olmuştur öyle yada böyle ama dediklerin doğru yazılan yazının Türkçe olması vb..
hangi parti yapmadı ki akp de makarna kömür dağıttı cemaat okullarında o kişilerle anlaşmalar yapıldı bir dünya örnek verilebilir.

yine doğru söylediğin bir söz bende olanlara şaşırıyorum ve dediğin gibi bindik alamete gidiyoruz kıyamete:KK55::KK55:

sonuç herkesin işine geldiği için bu görüntülere sessiz kalmalarına dayanamıyorum, ne basında yer alıyor ne kimsenin dilinde. velevki akp tek başına iktidar olsaydı bugün hala sonuçlara itiraz edilir, toplu evet mührü basılmış, özellikle tek ucu yakılmış pusulalar falan görmezmiydik?

cok objektif bikaçşey sorucam ;
1-bunlar doğru olsaydı akp bangır bangır olay çıkarmazmıydı , tutanak tutulmazmıydı ?
2-bir önceki seçimde yapılan tutanakların akibetleri noldu ?
ankara b.b. secim iptali için acılan davanın sonucu noldu..

ülkenin 4 bir yanından boyle fotograflar haberler yükselmişti hatırlarmısınız..
(bunların sonucunda hdpyı desteklıyor sonucu cıkarmayınız!)

cok objektif bikaçşey sorucam ;
1-bunlar doğru olsaydı akp bangır bangır olay çıkarmazmıydı , tutanak tutulmazmıydı ?
2-bir önceki seçimde yapılan tutanakların akibetleri noldu ?
ankara b.b. secim iptali için acılan davanın sonucu noldu..

ülkenin 4 bir yanından boyle fotograflar haberler yükselmişti hatırlarmısınız..
(bunların sonucunda hdpyı desteklıyor sonucu cıkarmayınız!)
tabiki hatırlıyorum, medya bunları bangır bangır söylüyor ama yandaş medya abartıyor deniliyor. ki özellikle twitterda sürekli paylaşımlar var yandaşlar deniyor, kimse inanmıyor. bakın geçen seçim zamanı çok fazla asparagas çıktı, doğru olanlar vardır ama özellikle belirttim sadece ucu yakılmış milyontane pusula gösterdiler. hatta seçim sonuçları geç açıklandı diye ysk akp lehine sonuçları düzenliyor dediler. sonuçlar açıklanır açıklanmaz herkes sus pus oldu. ama akp daha fazla oran alsaydı hile hurda diyeceklerdi. hdp barajı geçti kimse çamura yatmadı, sizce de enteresan değilmi? objektif bakıyorum bende. (bunları eleştirmek hdp sempatizanı yapmaz sizi!)

tabiki hatırlıyorum, medya bunları bangır bangır söylüyor ama yandaş medya abartıyor deniliyor. ki özellikle twitterda sürekli paylaşımlar var yandaşlar deniyor, kimse inanmıyor. bakın geçen seçim zamanı çok fazla asparagas çıktı, doğru olanlar vardır ama özellikle belirttim sadece ucu yakılmış milyontane pusula gösterdiler. hatta seçim sonuçları geç açıklandı diye ysk akp lehine sonuçları düzenliyor dediler. sonuçlar açıklanır açıklanmaz herkes sus pus oldu. ama akp daha fazla oran alsaydı hile hurda diyeceklerdi. hdp barajı geçti kimse çamura yatmadı, sizce de enteresan değilmi? objektif bakıyorum bende. (bunları eleştirmek hdp sempatizanı yapmaz sizi!)
Twitter kullanmıyorum o yüzden bısey dıyemıcem. ama gecen secımdede kullanmıyor olmama rağmen bayağı bır duyulmuştu.
Geçen seçimlerin çokta adaletli geçtiğine inanmıyorum maalesef. Bu konudaki fikirlerimide çok direk olarak yazamam burda. Sürekli bir korku havasındayız malum sebeplerden..
Ha akp hakkında neden herkes sakin şimdi derseniz , ben akp nın bız geçeriz yea , yaparız yea moduyla yaklaştığını düşünüyorum. ve bukez insanların sandıklara ciddi ciddi sahıp cıktıgını gördük. çıkıldı ki bu kadar demekkı ıhtıyac vardı..
maalesef ankarada hala cozumlenmemiş bır secımın sonucundaki kişi tarafından yönetildiği için müthiş rahatsızım!
ha sunuda soyleyım.. oy verdiğim parti ( -ki hiç saklamadım) oda calma çırpma vs yaptığını duysaydım yıne duyarsız kalmazdım emın olun daha rahat sözcüklerle daha acımasızca eleştirirdim..

Twitter kullanmıyorum o yüzden bısey dıyemıcem. ama gecen secımdede kullanmıyor olmama rağmen bayağı bır duyulmuştu.
Geçen seçimlerin çokta adaletli geçtiğine inanmıyorum maalesef. Bu konudaki fikirlerimide çok direk olarak yazamam burda. Sürekli bir korku havasındayız malum sebeplerden..
Ha akp hakkında neden herkes sakin şimdi derseniz , ben akp nın bız geçeriz yea , yaparız yea moduyla yaklaştığını düşünüyorum. ve bukez insanların sandıklara ciddi ciddi sahıp cıktıgını gördük. çıkıldı ki bu kadar demekkı ıhtıyac vardı..
maalesef ankarada hala cozumlenmemiş bır secımın sonucundaki kişi tarafından yönetildiği için müthiş rahatsızım!
ha sunuda soyleyım.. oy verdiğim parti ( -ki hiç saklamadım) oda calma çırpma vs yaptığını duysaydım yıne duyarsız kalmazdım emın olun daha rahat sözcüklerle daha acımasızca eleştirirdim..
evet oy ve ötesinide takip ediyorum gerçekten uğraştılar ama bunların tesadüf olduğunu düşünmüyorum, herkes siz kadar hassas değil. diyorum ya seçim sonuçları herkesin işine gelince sustular. en azından benim için böyle. bana samimi gelmiyorlar. geçen seçimlerde gözümle görmediğim için inanmak istememiştim, bu seçimde böyle olunca hiç inandırıcılığı kalmadı gözümde geçen seçim hile diye bağıranların.

evet oy ve ötesinide takip ediyorum gerçekten uğraştılar ama bunların tesadüf olduğunu düşünmüyorum, herkes siz kadar hassas değil. diyorum ya seçim sonuçları herkesin işine gelince sustular. en azından benim için böyle. bana samimi gelmiyorlar. geçen seçimlerde gözümle görmediğim için inanmak istememiştim, bu seçimde böyle olunca hiç inandırıcılığı kalmadı gözümde geçen seçim hile diye bağıranların.

keşke sizin gbi düşünebilsem. gecen sene görevli olan arkadaşlarım an an Ankara geliyor kazanıyoruz nidaalrından sonra , ysk da yapılan alicengizlerin ortaya çıkmasından sonra ve hala davaların havada kalmasından sonra bende inanamıyorum maalesef.. ama bu secımde akp'nın bırsey yaptığını yada cok buyuk bıseyler yaptığını bende düşünmüyorum az da olsa hem fikiriz :KK50:

keşke sizin gbi düşünebilsem. gecen sene görevli olan arkadaşlarım an an Ankara geliyor kazanıyoruz nidaalrından sonra , ysk da yapılan alicengizlerin ortaya çıkmasından sonra ve hala davaların havada kalmasından sonra bende inanamıyorum maalesef.. ama bu secımde akp'nın bırsey yaptığını yada cok buyuk bıseyler yaptığını bende düşünmüyorum az da olsa hem fikiriz :KK50:
:KK50:Yani hadi oy ve ötesi sahip çıktı sandıkta müdahale edemedi geçen seçimde çalanlar, o alicengiz oyunlarını şimdiki seçimde yapamadımı ysk, yerel seçimimmi önemliydi iktidardan düşmekmi? bu açıdan düşünüyorum bende.o_O

:KK50:Yani hadi oy ve ötesi sahip çıktı sandıkta müdahale edemedi geçen seçimde çalanlar, o alicengiz oyunlarını şimdiki seçimde yapamadımı ysk, yerel seçimimmi önemliydi iktidardan düşmekmi? bu açıdan düşünüyorum bende.o_O
Haklısın ama adamlar güvendi.. mitinglerine , kalabalıklarına güvendi.. Hdp nın bu kadar depar atacağını hesaba katmadı. akp halka ındım dıyor ama tabana ınmedı. secmenının rahatsızlığını anlamadı. bence kibirlendi evet evet kıbırlendı ve sonucu böyle oldu. ne yazıkkı diyemicem :KK25:

X