doğu ve güneydoğulu arkadaşlar yardım ediniz

Geçen gün işyerinde bi bayan öğle tatilinde geldiği için personel gelene kadar benim yanimda oturdu.cok güzel vakit geçirdik giderkende sarıldı türbanlı yim ama iyi davrandınız bana dedi.ben sok oldum.

Eehh bir de türbanlı diye insanlara sataşma zırvalığı modası çıktı o yüzden. Ben de kendim türbandan ve kadının kapanması fikrinden hazzetmem ama asla bir insana tesettürlü diye kötü davranmam ya da uzak durmam, pekala arkadaşlık ederim. Yani türbana karşıyım ama türbanlı insanlara karşı değilim:deli::deli: (garip bir cümle oldu umarım anlaşılmıştır)

Merhaba
çok yakın arkadaşımı hafta sonunda istemesi olacak
çocuk çooook kalabalık bir aile aşiret gibiler hatta aşiret diyelim

bizim kız bizler hiç anlamayız o tarafın örf adetlerinde (kızımız açık (çok değil) ve çok güzel bakımlı yerinde oturup kalkan biri, makyajını falan yapan biri
çocuk modern(ama çok da değil mesela yılbaşı çekilişinde kız bir erkeğe hediye aldı bilseydim erkeğe çıkma ihtimalin var ya da onların sana çıkma ihtimali var karışma derdim demiş)
iyi düşünceli ilgili

kız korkmuyor o yüzden ama biz onun adına korkuyoruz çünkü ailesi kapalıymış
dedik onlar seni direkt kapatır çocuk istersen kapanırsın demiş

doğu ve güneydoğulu arkadaşlar yardımcı olur musnuz?

Merhaba
çok yakın arkadaşımı hafta sonunda istemesi olacak
çocuk çooook kalabalık bir aile aşiret gibiler hatta aşiret diyelim

bizim kız bizler hiç anlamayız o tarafın örf adetlerinde (kızımız açık (çok değil) ve çok güzel bakımlı yerinde oturup kalkan biri, makyajını falan yapan biri
çocuk modern(ama çok da değil mesela yılbaşı çekilişinde kız bir erkeğe hediye aldı bilseydim erkeğe çıkma ihtimalin var ya da onların sana çıkma ihtimali var karışma derdim demiş)
iyi düşünceli ilgili

kız korkmuyor o yüzden ama biz onun adına korkuyoruz çünkü ailesi kapalıymış
dedik onlar seni direkt kapatır çocuk istersen kapanırsın demiş

doğu ve güneydoğulu arkadaşlar yardımcı olur musnuz?
Merhaba ben doğuluyum birincisi çocuk kapalı birini isteseydi arkadaşınızı istemezdi zaten söylemiş sen bilirsin diye ikincisi aşiret diyorsunuz aşiretler genellikle kendi akrabalarından birileriyle evlenirler zaten buna büyükler karar verir ee istediklerine göre korkulacak bişey yok yılbaşı cekilisine gelincede bence adam kıskanç biri

Doğuyu güneydoğuyu iyi bilirim
Her toplum bulunduğu çoğrafyanın etkisinde kalır
Misal Edirne çoğrafik olarak Avrupa kültürüne yakın olduğu için o kültürün izlerini taşır mesala siz Trakyada akraba evliliği göremezsiniz köylüsünden şehirlisine
Doğu ve güneydoğu illerinde ise daha çok Arap farisi etkisi görülür din yasaları daha etkindir gelenekler araplarınkine benzer
Mesela dinde haram olmayan akraba evliliği çok görülür köylüsünün şehirlerine
Bu genel bir tanımdır her yerin ayrıcalıklı sınıfı vardır örtü örteni veya örtmeyeni vardır
Orta sınıf doğu ve güneydoğu illerinde genele yaydığımızda Sünni, sosyo ve ekonomik olarak çok fazla gelişmemiş bireysel hayatlardan çok geniş ailelerin olduğunu görebiliriz
İnternet kullanıcısı olan belirli bir eğitim seviyesine ulaşmış işi olup ailesi ile gelişmiş insandan söz etmiyor konu sahibi bu genel tablodan bahsediyor
Bireysel çabalarla ilerleyen kabuğunu kıran özgür düşünebilen çok zeki gençler var zannederim konu sahibi arkadaşınızın arkadaşı böyle biri

Ben doguluyum esim guneydogulu. Gayet acigiz. Hatta biz kapali gelinleri zorla actiriyoruz :KK53:
Dogu ve guneydogu diye siniflandirmak cok dogru olmaz. Aile yapisina bakmak lazim.
Yilbasi cekilisi de kiskancliktir muhtemelen

Şakacı iii zorla açmak kapamak he he :KK45:kurban olayım kimse kimseye dokunmasın artık yahu
Herkesi olduğu gibi sevmek bu kadar zor değil
Kapalı değilim türbanlıda değilim inancım gereği tesettür luyum setr etmenin her türlü faydama olduğuna düşünüyorum
Ama sen ben o bu su herkes nasıl aynı düşünebilir ki sırf farklı düşünüyor diye. çok sevdiğim açık arkadaşlarım var üstelik biri Katolik ne olmuş yani dünyami dar beraber yaşamak için
Dedemin bir sözü vardı hiç unutmam insan olursan islam olursun insan değilsen islam da değilsin. Evvela insan ol

Eehh bir de türbanlı diye insanlara sataşma zırvalığı modası çıktı o yüzden. Ben de kendim türbandan ve kadının kapanması fikrinden hazzetmem ama asla bir insana tesettürlü diye kötü davranmam ya da uzak durmam, pekala arkadaşlık ederim. Yani türbana karşıyım ama türbanlı insanlara karşı değilim:deli::deli: (garip bir cümle oldu umarım anlaşılmıştır)
Haberlerde izledinmi bilmem ama 16 yaşında bi kıza sırf türbanlı diye bir KADIN hakaret Edip tutuklandı

İnsan insandır ben çok gördüm türbanlı olupta insanlıktan nasibini almamışları ve açık olup da güzel yürekli olanları

Herkesin dini inanışı kendine
Biz önce insan olmayı başarabilmeliyiz

Haberlerde izledinmi bilmem ama 16 yaşında bi kıza sırf türbanlı diye bir KADIN hakaret Edip tutuklandı

İnsan insandır ben çok gördüm türbanlı olupta insanlıktan nasibini almamışları ve açık olup da güzel yürekli olanları

Son cümle zor işte kanka , düzgün insan kalmadı.

Genel olarak bir toplumsal cinnet hali var. Taciz tecavüz kadın cinayeti bitti bir de bu zırvalık çıktı. İnsanlar yol ortasında birbirlerine saldırıyorlar???!!?? Bu nedir yahu??? İnanışı tipi neyse ne kardeşim kim ne isterse giyer saldırmak nedir?o_O:KK57: Daha neler görüp duyucaz ??

Ben bunun Provakasyon oldunu düşünüyorum "ben düşünüyorum "
Sanki hükümet zora düştüğünde böyle olaylar oluyor
Yanılıyor olabilirim

Son düzenleme:

Genel olarak bir toplumsal cinnet h

Genel olarak bir toplumsal cinnet hali var. Taciz tecavüz kadın cinayeti bitti bir de bu zırvalık çıktı. İnsanlar yol ortasında birbirlerine saldırıyorlar???!!?? Bu nedir yahu??? İnanışı tipi neyse ne kardeşim kim ne isterse giyer saldırmak nedir?o_O:KK57: Daha neler görüp duyucaz ??

Bence çoğu planlı yapılıyor bunların ortalığı karıştırmak adına
Ama ne için?? Eline ne geçiyor yani??
Bazen çocuklarımı da alıp ıssız bir yere gitmek istiyorum
İnsanlar gerçekten kötü
Şu 3 günlük dünyada aldığın nefesi nelere harcıyorlar
Seninde dediğin gibi daha neleri duyacağız
Yazık vallahi

Ben bunun Provakasyon oldunu düşünüyorum "ben düşünüyorum "
Sanki hükümet zora düştüğünde böyle olaylar oluyor
Yanılıyor olabilirim

Aslında bende bu konuların çoğu için böyle düşünüyorum
Sağcı yada solcu değilim
Ama mesela ben kimseye bu güne kadar sen açıksın kapalısın demedim
Ne haddime!!
Ama maalesef işin siyasi kısmı da var
Keyif de alıyorlar böyle davrandıkça

Keşke bu işlerle uğraşacaklarına bı iki hayvan barınaklarına gidip yardım etseler
En güzel işi yapmış olurlar

Konu kapanmıştır çünkü konu sahibesinin bahsettiğinden çok başka yerlere taşımışsınız içeriği, siyaset bile karışmış :KK14:

Back
X