Kızlar kısmetse bende temmuz annesiyim.temmuzun 15i gibi bir aksilik olmazsa doğum bekleniyor .normal doğum düşünüyorum rabbim kımet ederse ve hersey yolunda giderse.ne olur ne olmaz diye hastane cantasını hazırlamaya baslayacağım.belki sizede fikir olur.internetten arasırtırmalarım sonucu asağıdaki liste cıktı.kimisi sezeryan olmus hastanede uzun süre kalmış ona göre bişeyler yazmış,kimiside normal doğum yapmış sabah doğurup öğlen evine gelmiş.ama hani doğum sekli olursa olsun tedbirli olmakta fayda var, sıkıntı cekmeyelim o halde.
BEBEĞİM İÇİN:
*hastane cıkış seti
(ben idil babynin 20li setini aldım içinde hersey var ama hastane cantama hepsini koymucam.
battaniye,ayaklı tulum,eldiven,şapka,önlük,ağız silme bezi,corap,cıtcıtlı atletleri,zıbın takımı(iç ve dış)-- iç zıbın yanınızda bulunsun mutlaka, hastaneden isteyebilirlermiş cıtcıtlı bady bebeğin göbeğine değdiği için)
*bebek bezi 10 adet (prima premıum care1 numara )
*unibaby yenidoğan ıslak mendil
*alt açma bezi(canbebe)
*hastane besiği için carsaf(bebeği hastanedeki çarsafta yatırmak istemeyenler için)
*ağız silme ve omuz mendilleri
*bebek kasığı(ilk zamanlarda süt gelmezse sağıp kaşıkla veriyormuş hemşireler)
*biberon(bence cok gereksiz ama koymayı düşünüyorum arastırmalarıma göre herkes koyuyo:)
*bebeği tasımak için ana kucağı
*bebeğin yüzüne örtmek için beyaz tülbent(mermersahi bez)
ANNE İÇİN:
*hijyenik kadın pedi ,ayrıca hasta bezide lazım oluyormuş kanama fazla olunca hoş bir görüntü olmuyor diyorlar.hastaneden de veriyorlarmış ama garantiye almak lazım
*göğüs kremi lansinosh
*anne için 1 pijama takımı , 2 gecelik , ve uzun sabahlık(sezeryandan ve doğumdan sonra yürütüyorlarmış bacakları kapatınca rahat oluyomuş)
*yelek(temmuzun sıcağında o hararetle giyilirmi bilmem ama doğumdan sonra coğu kişi üşüdüğünü söylüyo),çorap,terlik
*1 adet emzirme sütyeni, 1 adet emzirme atleti,5 adet külot
*göğüs pedi
*Tuvalet kağıdı,kağıt havlu(cok gerekli),sıvı sabun,el temizleme jeli,deodarant,diş fırcası,diş macunu,tarak,ıslak mendil, kolonya
*hurma,kayısı kompostosu(sütü arttırıyor)
*kırmızı sac kurdelası,toka,ayna
*fotoğraf makinası,telefon,şarj aleti
*koyu renkli havlu
*nüfüs cüzdanı,evlenme cüzdanı
*kirli çamasırları koymak için torbalar
Bence asağıdakiler kişinin tercihine kalmış bana cok gereksiz geldi ama gerekli olduğunu düşünenler varsa;
*gebelik takibindeki tahliller
*yatak koruyucu
*hastanedeki çarsafta yatmak istemeyenler için pike takımı
*çay kaşığı, plastik kaşık-çatal, tabak, bardak,su ısıtıcısı,peçete,ikramlık çikolata,sac kurutma makinası
*eşi içinde esya koyanlar var(esofman,terlik vs).ben pek gerekli olduğunu düşünmüyorum tatile gitmiyoruz neticede