merhaba arkadaşlar. ben sanıyorum tecrübeli anne olduğumdan daha hastane çantamı yeni yeni hazırlamaya başladım aklıma geldikçe bişeyler koyuyorum artık ilk kızımda 2 ay önceden hazır ve hatta arabanın da bagajındaydı
yazılan listeler aşağı yukarı doğru ama mesela size tavsiyem hastane çıkışının şapkalarını çok küçük yapıyorlar ben ilk kızımda sadece onların iki şapkasını almıştım vee koca kafalı kızıma küçücük gelip çok sıkmıştı eşim eve gidip tekrar büyükçe bir şapka getirmek zorunda kalmıştı aklınızda olsun bir de büyük boy şapka edinin.
kendinize mutlaka çorap alın insanın doğumdan sonra ayakları üşüyor sanırım kan kaybından.
bebek ilk doğduğunda yıkanmadığı için ilk giydirdiğiniz kıyafet mutlaka kan oluyor yani hemen kirlenmiş oluyor ona göre iki takım hastane çıkışı ya da en azından zıbın takımı koyarsanız iyi olur.
zaten rahat giydirilmediği için tulum giydirmiyor genelde hemşireler hastane çıkışının zıbınını giydiriyorlar o içindeki ince parçayı üstüne de zıbını. altına mutlaka çorap ama ayacıkları hemen üşüyor çünkü :)
biberon almasanız bile en azından çay kaşığı alın çünkü ilk etapta süt gelmediği için mama veriyorlar genelde.
kendiniz için bir de mutlaka toka alın benim canım çıkmıştı sıcaktan allah razı olsun hemşirem çıkarıp kendi tokasını vermişti
şimdilik aklıma gelenler bunlar daha da farklı bir şey gelirse aklıma yazarım.