Doğuma Hazırlık doğum çantası için erken mi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

sorgunlu66

Guru
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2009
482
3
318
35
Rize
28 haftalık hamileyim.bugün bebeğimin kıyafetlerini yıkadım.çantamızı da hazırlamayı düşünüyorum acaba erken mi?sizler ne zaman hazırlamaya başladınız?çantanıza tam olarak neler koyduz?:44:

Bence erken değil 7 aylıktan itibaren hazır olması en iyisi. Ben koyduklarımı yazayım :
Kendim için ; Gecelik, göğüs pedi, göğüs ucu için krem ( bunu mutlaka al emzirirken silinmesi gerekmeyenden ), çorap, hastaneden çıkarken gecelik ile çıkmak istemezsen rahat kıyafet, loğusa sütyeni, pamuklu iç çamaşırı (en az 2 tane), hijyenik ped (hastaneden gazlı bez içinde pamuk verecekler ama sen yinede al), meyve suyu (kayısı), terlik (ayakların şişecek en az 1 numara büyük)
Bebişine; Yenidoğan bebek bezi, hastane çıkışı zıbın set (2 adet), yenidoğan ıslak havlu (bunlar alkolsüz yenidoğan bebeklere normal ıslak havlu kullanılmıyor), pişik kremi, battaniye, altına sermek için çarşaf (ben alt açmayı almıştım), emzik (steril edilmiş), biberon (steril edilmiş, bebişin emmeme ihtimaline karşı).

saol canım.kıyafetler tamam da,biberon,bez falan daha almadım.söylediğin iyi oldu.ütüleyip yerleştireyim o zaman

Ben hala çantamı hazırlamadım 31. haftamın içindeyim bayram sonrası hazırlıycam ,bebeğimin kıyafetlerinide yıkamadım tabi sen şimdidende hazırlayabilirsin ben fazla sakin ve rahatım galiba:12:

bende 29 haftaalık hamıleyım.bebişin kıyafetlerını yıkadım.bi ütülemesı kaldı.kendıme bişet hazırlamadım daha...

33. haftamdayım daha hiçbirşey yapmadım... çok acele edip son zamanlar yapacak bişey bulamam diye başlamadım.. bayramdan sonra yavas yavas yıkar ütüler yerleştiririm... zaman daha cabuk gecer:))) inşallah bu arada bebişim süpriz yapmaz

kızkar ben 34haftalık ıken suyum geldi doğum yaptım Allah tan çantam hazırdı hissetmiş gibi 30 haftalık ıken hazırlamıstım.siz siz olun 30 haftalıktan sonra bavulunuzu hazırlayın.hiç bellı olmaz bu işler.

arkadaşlar bebeğin kıyafetlerini nasıl yıkadınız..hangi deterjanı kullandınız elinizdemi yıkadınız yoksa makinedemi

canım ben makinada yıkadım.yanlış mı bilmiyorum ama sadece yumuşatıcı kullandım.kısa devrede yıkadım.ütüledim mis gibi oldu.özel deterjan almadım.ilk başta elimde yıkayım makinada sıktırayım dedim ama sonra baktım aynı oluyo.kısa proğramda yıkadım.

30 haftalıkken erken doğum tehlikesi geçirdim ilaçlarla çok şükür durdurdular 3 gün hastanede yattım eve gelince çantamı hazırlattım doğumun ne zaman geleceği belli olmuyor

burayı takip ediyorum ... şimdi duyunca 34 haftalık bebişlerin geldiğini korktum .. 35. hafta oldu hala ne kıyafetleri yıkadım ne çanta hazırladım.. hey allahım cok üşengecim ben yaaaaa

ben ramazanın son 2 haftası izinliyken herşeyni tamamladım yıkayıp ütüleyip yerleştirmiştim. dalinin yumuşatıcısını ve deterjanını almıştım sıvı olandan siteden okuduğum çoğu kişi kullanıyodu ayrıca çok tatlı kokuyo gerçekten. makinenin narin 30 derece programında yıkadım ayrıca çok sıktırmadım. ben de nerdeyse 30,haftada hazırladım çantamı eksiklerimide bitirdim odada hazır bekliyo.
kendim için
1 gecelik
1 pijama takımı
2 adet çorap,patik,terlik
3 adet kilot,1 adet atlet,emzirme sütyeni
göğüs pedi,orkidin uzun gece için olan pedi,göğüs kremi
1 adet yüz havlusu
bebek için
hastane çıkış seti
yedek takım
6 tane bebek bezi yenidoğan,pişik kremi,ıslak mendil,pudra
hastane çıkışı için kalın battaniye
1 adet yelek-patik takım
puset

Allah kısmet ederse bende 8.ayımın içinde başlarım hazırlıklara...
erkenden yapılırsa sonradan yapıcak bişey kalmaz.

33.haftamdayım herşeyi aldım ama yıkayıp yerleştirmedim
izne yeni ayrıldım bu hafta sonu çantamı hazırlıycam inşallah ALLAH isteyen herkese nasip etsin

merhaba arkadaslar,
Sibush senin gibi usengec biri daha var:)bende 35+3 teyim ama hersey posetlerde.daha odasıda gelmedi bebegin.bende bir turlu yıkayayım da utuleyip cantamı yerlestireyim moduna giremedim.insallah zamanında gelir bebislerimiz.:)
sevgiler

26.haftamdayım bugün yıkadım bebeğimin kıyafetlerini.
Kurusunlar ütüleyip bohçaya kaldıracağım.
Odası ay sonuna gelecek .O zaman da kıyafetlerini yerleştiririm dolabına.
Hastane çantamı da 30 haftalıkken hazırlamayı planlıyorum bakalım hayırlısı

Bende dün alışverişimi yaptım. 27+3 günlük hamileyim ama ilk hamileliğimde erken doğum riski yaşadığımdan bavulumu bu hafta sonu hazırlamayı düşünüyorum. Aklıma gelmişken kundak almadım. Almalımıyım? Kararsız kaldım.

bebeğiminkini hazırlamıştım ama kendiminkini bugün hazırladım.....38+5

Back
X