Doğuma Hazırlık doğum çantası ve hastane terlığiii

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

delimavi86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2012
364
16
118
Bolu
kızlar dogum cantamı hazırlamam lazım artık degılmıı!ne koyacagımı bılemedımm!!!sızler ne koydunuz??bıde nasıl bı terlık koydunuz??

kızlar alacagınız olsunn!!kımse bılmıyomu yaa ??ınternette bazı yerlerde var ama ben tavsıyelerınız olur dıye buraya konu actım!ama kımse yamadıı

kızlar dogum cantamı hazırlamam lazım artık degılmıı!ne koyacagımı bılemedımm!!!sızler ne koydunuz??bıde nasıl bı terlık koydunuz??

bekarım cocuum yok ama bı yakınımın hazırladığı çantaya göre sölim kimse yardımcı olmamış sana....havlu terliklerden koyabılırsın rahat etmek ıcınnn yumuşacık olduğu ıcın daha rahat olduğunu sölyluyorlar.onun dışında da rahat edecegın pıjamalarr ıslak mendıl havlu falann sanırımmm...bu kadar yardımcı olabılıyorum umarım faydası olurr..sağlıklı hayırlı olsun bebısın :)

Biz hazirladik canim.bebek icin 3 takim ic dis zibin ayakli alt corap eldiven agiz silme mendili bolca bez islak pamuk mendil biberon emzik kasik.benim icin gecelik pijama sabahlik kisisel temizlik malzemeleri.terlik alti kaymayanlardan olmali.simdilik aklima gelenler bunlar.bide dogum oncesi izin belgelerimi koyduk

Yenidoganlar cok bez harcarlarmis biz 2 gun kalirsak diye 20 tane koyduk.havluya gerek yok bebek icin ama kendin icin koy ben orda banyo yaparim diye koydum.bebek yikancaksa hastane yikar.ben ozel hastanede yapicam biraz ondan rahatim.kendin icin camasir ve hasta pedini unutma.aklima gelirse yazarim yine canim

Cnm ben direk listeyi yolluyorum sana..Bende hazirlamadim ama buna gore hazirlayacagim..

Bebek için

Hastane cikis seti( 2 adet )
Çorap (1-2 adet)
Yeni dogan bezi
Islak Mendil
Pisik kremi ve pudra
3-4 tane Mendil
Ihtiyaç duyulabilir düsüncesiyle Biberon ve yalanci emzik
Bebek tasima sepeti
alt acma

Anne için
1 Adet önden dügmeli gecelik
Adet önden dügmeli pijama takimi
Bol miktarda pamuklu iç çamasiri
Atlet
2 tane emzirme sutyeni
Gögüs pedi
Dis fircasi ve dis macunu
Çorap
Terlik
Sabun
makyaj malzemesi
parfum
Toka
Peçete
rulo havlu
El Havlusu
Lohusa taci
Fotograf makinesi
Hastane çikis için rahat bir kiyafet
Telefon sarji
ayna
Hasta bezi/ped

bizim bişi kalmadı ama daha hazır değiliz:) büyük kızımda (12 yaşında kendisi) ufak bi çantayla gitmiştim.kızım için 3 takım vardı bezi biberonu battaniyesi bense bi gecelikle çıktım tertemiz.
ama gelecek olan prensesde işler değişti ne koycam nasıl yapıcam öyle mi böylemi derken iyice karıştı kafam yeni anneymiş gibi (unutmuşum belli:)
yani bi kaçgün içinde hazırlıarım heralde ozaman unutmazsam yazaım kızlar:)
hepimiz için hayırlısı

Benim 35. haftam bitmek üzere ama çantam hazır değil henüz. :) Bu hafta hazırlamayı düşünüyorum ben de.

biran önce hazırlayın derim ani bir durum söz konusu olduğunda işler karışmasın ben hazırladıklarımı sayayım size :

anne için

3 adet gecelik,1 pijama takımı,5-6 tane iç çamaşır, 2 adet lohusa sütyeni, ped, tarak, terlik,havlu,süt sağma pompası, lohusa taçlarım, pike takımı, güzel görünmek lazım dimi makyaj malzemeleri :) , meme uç kremi, çorap,atlet, yaz olsa bile kan kaybından üşürüm diye ince bir hırka,diş macunu ve fırçası hatırladıklarım bunlar

bebek için

2 takım zıbın seti çok parçalı olanlardan, 1 adet az parçalı set, çıtçıtlı badiler, ağız ve yüz bezleri, bebek bezi,biberon, pişik kremi, alt açma bezi,emzirme minderi,pamuk, ana kucağı, bebek süsleri, kapı süsümüz

çantamızı pardon bavulmuzu :) hazırladık biz teyzeleri:)

kızım için
3 takım hastane çıkışı
bolca bez
ıslak mendil
badileri
2 adet battaniye
emzik biberon

benim içinse
2 takım gecelik
bolca bez:)
gögüs pedi
havlu
iç çamaşırı
yastık kılıfı:)
çorap

daha ne yeter canım ama
birde süslerimiz var tabe kapı süsümüz gelene gidene hediyelerimiz:)

Son düzenleme:
bişey sormak istiyorum kızlar hiç bi bigim olmadığı için. herkes biberon yazmış, yeni doğan bebeğe biberonla bşiey veriliyormu? su filan yada hazır süt gibisinden bişi verilebiliyomu ki?

bişey sormak istiyorum kızlar hiç bi bigim olmadığı için. herkes biberon yazmış, yeni doğan bebeğe biberonla bşiey veriliyormu? su filan yada hazır süt gibisinden bişi verilebiliyomu ki?

yok canım en güzeli tabiki meme emmesi anne sütünün yerine hiç bişey geçemez ama olaki bebek emmede zorluk çeker göğüs ucu doğum stresinden içeri kaçar yani bebek tutunamaz veya yara olursa anne süt pompası yardımıyla biberona aktarır öyle verebilir bebeğine mutlaka anne sütü almalıdır bebek. eğer tabiki sütü yeterli deği çocuk aç kalırsa ozaman ek olarak hazır mama verebilir

hmmm.. anladım canım çok sağol bilgi için :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…