Doğuma Hazırlık doğum çantası yardım anneler

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

neserkan

Guru
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2013
411
381
323
36
anneler yardım doğum çantasını hazırlamak üzere olanalr ve hazırlamış olanalr

36+1 oldum bugun ve henuz cantam hazir degil. Bu hafta hazirlarim bi aksilik cikmazsa. Cok heyecanliyim :(

valla oğlum için bende son günlere bırakmıştım ama paşam erken gelince apar topar hazırlamak zorunda kaldık...eşim hazırlamıştı hatta.. benim kasılmalarım başlayınca hep uzandım...

aşağı yukarı hatırladıklarım şunlar... eski pijama annem getirmiş doğumdan çıkınca giydim iki üç saat sonra çıkardım yeni özel lohusa geceliğimi giydim... bu sefer belki eski pijama giymeye bilirim...
terlik
göğüs pedi

bebiş için
bebek bezi
zıbın takımı bir kaç tane
battaniyesi

bu kadar azmıydı ki hiç hatırlayamıyorum valla:59:

bebek için
3 tk hastane çıkışı
battaniye
tek kullanımlık alt açma
pamuk
ıslak mendil
yenidoğan bebek bezi
emzik (kullanmayı düşünmüyorum ama)
cam çay bardağı ve çay kaşığı (doktorum mama vermek gerekirse biberon önermiyoruz dediği için)
ağız mendili
yüz örtüsü (kayınvalidemi kıramadım :) )

kendim için
sabahlıklı pijama ve gecelik takımı
göğüs pedi
terlik
kadın pedi
havlu
kişisel temizlik ve makyaj malzemeleri (bakımlı olmak bizim de hakkımız :) )

çokmu abartmışım :)

bebek için
3 tk hastane çıkışı
battaniye
tek kullanımlık alt açma
pamuk
ıslak mendil
yenidoğan bebek bezi
cam çay bardağı ve çay kaşığı (doktorum mama vermek gerekirse biberon önermiyoruz dediği için)
ağız mendili

kendim için
göğüs pedi
terlik
kadın pedi
havlu

Hayır tam da ihtiyacın olacak şeyleri düşünmüşsün. Bol bol iç çamaşırı da lazım oluyor.

bebek için
3 tk hastane çıkışı
battaniye
tek kullanımlık alt açma
pamuk
ıslak mendil
yenidoğan bebek bezi
ağız mendili

kendim için
göğüs pedi
terlik
kadın pedi
havlu

tam hastane çantası ıste budur arkadaşlar hayırlı dogumlar dılerım

bebek bezı ve kadın pedını hastane verıyo ama sız yınede bulundurun

ben götürdüğüm çoğu şeyi hiç kullanmadan geri getirmiştim.kendim için bi gecelik ve sabahlık(doğumdan ilk çıkınca giymesi kolay oluyo.)bi pjama takımı bolcana iç çamaşırı,göğüs pedi hasta bezi kişisel temizlik malzemeleri .bebek için bez ıslak mendil iki takm hastane çıkışı battaniye puset pişik kremi biberon(kullanmadık) bi tane hurma(emzirmeden önce ağzına sürmek için sünnetmiş)zemzem verdik pamukla azıcık.hatırladğm bunlar.hayırlı doğumlar sağlıkla kavuşun bebeciklerinizeee

Kettle, bardak, ıhlamur da alın kızlar. Ben kendime ayva hoşafı, muhallebi falan da yapıp koymuştum. Geceliğiniz sabahlıklı olsun doğumdan sonra hastanede yürürken iyi oluyor. Geceliğiniz bir iki tane olsun derim ben. Kirlenebiliyor malum..Bebek için tek hastane çıkışı yeter fazla almaya pek gerek yok. Bohça yapmıştım ben kızıma.. içine; havlu, zıbın, çocuk bezi, tek takım koydum. doğumdan gelene kadar hemşire giydiriyor kolaylık olur..Bebiş üşümez o nerde bu nerde diye aramazlar..

önce hastaneyle görüşüp size neleri vereceklerini öğrenin.
ben ethica incirlide doğum yaptım ve nerdeyse doğum çantamı aynen geri getirdim.
ped-havlu-ıslak mendil-bebek bezi-havlu-kettle-bardak-humana still tea-bebek için 2 takım hastane çıkışı+bolca zıbın, battaniye v.s. almıştım hastane odasında hepsi vardı, kızıma da doğduğu gün kendi giysilerini giydirdiler ertesi gün ben bizim hastane çıkışını giydirdim.
kendim de bol iç çamaşırı emzirme atleti, 1 gecelik 3 pijama almıştım, geceliği sadece doğumdan ilk çıktığımda giydim pijamalardan da birini giyebildim çünkü oda çok sıcaktı ve diğer iki pijamam uzun kolluydu

Back
X