doğum çantası

1-2 haftaya bütün eksiklerimizi tamamlayıp ocak sonuna doğru falan tastamam bi şekilde hazırlar koyarım çantamı bi kenara.
sonra hazır ve nazır bi şekilde kuzucuğumu bekliycem:) inşallah

sormayı unuttum sezaryen düşünüyorum doğumu. pijama mı almam doğru olur gecelikmi ?hangisiyle daha rahat edilirki ?
tecrübeli arkdşlarımdan yardımmm lütfennn

sormayı unuttum sezaryen düşünüyorum doğumu. pijama mı almam doğru olur gecelikmi ?hangisiyle daha rahat edilirki ?

çevremde doğum yapan tüm kış anneleri pijama tercih etmiş üşütmemek için bende kendime önden düğmeli takım aldım...

ne güzel tatlı telaşlar yaaa ne mutlu size.Rabbim hayırlı doğumlar nasip etsin güzel anneler

merhaba bayanlar
yavaş yavaş başladık bizde oğluşuma ciciler almaya

2 adet 10'lu hastane çıkışı
1 adet 5'li zıbın takımı
2 adet uzun kol patıkli tulum
1 adet peluş battaniye
2 adet kundak battaniye
1 adet gunluk kullanmaya battaniye (bunlardan alınacak daha)
2 adet patik ayakkabı
1 adet alt üst pijama
1 adet kadife alt üst pijama
örme yelekler, günlük yelekler
ıslak mendil stoklamaya başladık birde :)

şuan bu kadar
birde bişey sormak istiyorum bayanlar size
şimdi bu alt üst zıbın takımlarını bebeğe direkt giydircekmiyiz ? yoksa patikli bir alt ve üst zıbının üstüne mi giydircez bu aklıma takılan birşey ??

Ben ilk doğumumu sezaryan yaptım. Buda sezaryan olacak. Sezaryandan sonra hemen kalkamıyosun. Bu yüzden sondayı çıkartmıyorlar ve yoğun kanaman olduğu için hasta bezi bağlanıyor. Hasta bezini hemşireler sık sık değiştirmeye geliyorlar. Kısacası ilk gün için gecelik giymek daha mantıklı oluyor. Ben önden düğmeli spor bir gecelik alıcam. Tavsiye ederim sende al.

sonda nedir acaba?????şimdi siz yazınca bende gecelik alayım diye düşündümmm....

bence de koyu renkli bir gecelik alın daha rahat edersiniz, sonda idrar için takılıyor idrar torbası yani.

teşekür ederim ben hiç araştırma yapmadan gitmek istediğim için biraz cahilim heralde baştan korkmayım dedim

havaya bağlı ama bebekler ilk doğduklarında çok üşüyorlar üst üste giydiriliyor.

bende bu hafta doğum çantamı hazırladım
artık iyice kendimi ağırlaşmış hissediyorum, allah korusun erken doğum olmasın ama
tedbir amaçlı hazır dursun acil bu durumda çantayı alıp çıkmak var ayy şu nerde bu nerde diye aramak var
bide bebişlerin kıyafetlerinin hepsinin yıkanıp ütülenmesi gerek yeni de alınmış olsalar yeni doğmuş bir tene değecekler,
nolur nolmaz.
oğluşumun bütün cicilerini yıkadım anneannesi de ütüledi sağolsun :),
çantamız hazır kafamız rahat

bende çantamı hazırladım sadece kendim ve bebek için bezimiz kaldı onu da kaç kğ alacam karar veremedim sizler kaç kğ bez aldınız kızlar...

bende çantamı hazırladım sadece kendim ve bebek için bezimiz kaldı onu da kaç kğ alacam karar veremedim sizler kaç kğ bez aldınız kızlar...

Ben primi primium care den 1 tane 1 1tane 2 numara aldım zaten aralarında pek fark yok 1 numara 2-5 2 numara 3-6 kg için

bende aynen prima premium care den 1 numara aldım 2-5 kg olan

kızımın doğum çantasını hazırladım;
2 hastane çıkışı,
ağız mendili(5 tane),süslü 2 şapka ve 2 bandana(fotolar için ekstra aldım),
2 penye,1 polar battaniye,
10 adet bebek bezi,
3 adet kullan at alt açma bezi,
uni ıslak mendil(saf su),
yelek,
pişik önleyici krem,
anakucağı.

onun dışında,
aynı çantaya bol peçete,
normal ıslak mendil(kendim için ya da ani bişey olursa diye)
lavanta kolonyası,
mini sıvı sabun,tuvalet kağıdı,hasta bezi,ped,bebek için kirli torbası bol miktarda.
mini diş macunu,makyaj çantam,göğüs pedi,merhemi,rolon deodorant gibi şeyler koydum.
kızımın çantası büyük olduğundan kıyafet harici şeyleri kızımın çantasına koydum,
benim çantam daha küçük olacak ve içinde sadece kendi kıyafetlerim,iç çamaşırlarım ve kendime ait kirli çamaşır poşetlerim olacak.
kendi çantamıda bu hafta hazırlayacağım.

benim çevremdeki anneler pişik önleyici kullanma dedi ama kararsız kaldım yineden yanımda bulunsa iyi olur diyorum tecrübeli anneler daha iyi bilgi verecektir sanırım

Canım ben daha önce doğum yapmadım ama açık miyom ameliyatı oldum aynı sezeryan gibi ve kesinlikle gecelik diyorum.Sonda takılı oluyor sürekli ped vaya hasta bezi değiştiriyorsun,sondayı çıkarınca da çok sık tuvalete gidiyorsun ve ben tuvaletimi yaparken eğilememiştim hiç ilk gün nerdeyse ayakta yaptım o yüzden geceliği yukarıya toplamak daha rahat oluyor.Benim doğumumda haziranda olacak sezeryan olacağım ama yanıma bir takımda pijama takımı alacağım iki gece kalmam gerekirse geceliğim ilk gün batacak biliyorum ikinci gün pijama giyerim daha rahat oluyorsun ikinci gün.

Bu benm 2. doğumum olacak inş ilki sezeryandı buda tabii öyle olacak.. Çantamda olanlar
Oğluşumun Çantası
1- 1 paket 2 numara bebek bezi (hem kendim hem bebeğim için kullanacağımdan dolayı sayılı değil paketle koymayı yeğliyorum ilk doğumumda bayağı kullanmıştık)
2-Islak mendil
3-Hastane çıkışı
4-2 adet patikli pijama,2 adet zıbın,2adet uzun kollu bady,bi kaç çorap yada patik
5-ince battaniye (kucağıma alırken sarmak için)
6-kalın battaniye (üzerine örtmek için)
Benim Çantam
1-Alt üst pijama takımı
2-Elbise gecelik
3-1-2 alt pijama ( her ihtimale karşı fazla koymak lazım lekelenebiliyor)
4-Göğüs pedi
5-iç çamaşırı

Bende bu hafta hazirladimcantami bütün eksiklerimi tamamladim sukur ilk doğumum olacak
10 lu hastabe cikisi
Polar battaniyesi
Bebek bezi (hugiesin yeni doganindan aldim)
Islak,mendil
yedek ic zibin takimi
Corap
Puset ve
Sari tulbent :)

Kendim icin
Pijama takimi
Corap,terlik,havlu
Logusa taci
Orkid
Ic camasiri ikiser takim
Gogus pedi
Emzirme atleti
Bardak el sabunu da koydum ben
Fotograf makinasi
Bol pecete koydum
Kolonya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…