Doğum da kim kalacak

Ben anlamıyorum ki hastanede neden kalmak ister kayınvalide. Yani kendi idrak seviyeleri yok mu ya kadınların neredeyse tamamına yakını böyle bir şey istemiyor ve bunu tahmin edebilmek çok zor olmasa gerek. Sonuçta kendileri de geçti aynı yollardan tüm doğum yapan kadınların bundan şikayetçi olması ama bu baskıyı uygulayanın da yıllar önce doğum yapmış başka bir kadın olması bana hep çok ilginç gelir. Sadece senin oğlun ile evliyim diye benim her alanımı gasp etme hakkını nereden görüyorsun kendinde ya.

Ben açık açık söylerim ben annemi istiyorum başkasının yanında rahat edemem diye. Çocuğum olursa da zaten evde annemi de en fazla 1 hafta yardımcı olsun diye istemeyi düşünüyorum. Çünkü bana asıl destek olması gereken kişi eşim ve genelde bu süreçte evde uzun süre başka birisinin olması erkekle kadın arasında bu dayanışmanın tam anlamıyla kurulamamasına sebep oluyor.

Benim kesinlikle annem daha uyumlu
Hastanede her halükarda anneniz kalsın zaten bende annemi aldım yanıma gerçekten olabildiğince rahat hissetmeniz lazım tuvalet emzirme üst değiştirme kısımlarında yan yana iki anne hastanede fazla ve bence gereksiz evdede aynı şekilde bir müddet biri bir müddet diğeri kalsın aynı anda bulunan çoğu dünürler sorun yaşatıyor doğumdan sonra. Yaparım diyorsanız tek kalmak en en güzeli oluyor tamamen bebeğinizle baş başa ona odaklı.

Herkesin durumu benimle aynı olmayabilir ama bir kez daha doğum yapsam Kv kalsın derim :) gayet rahat da ettim ya da ettirdi diyelim. Tüm gece gözünü kırpmadan yanımda oturdu en ufak bir hareketimde kalktı hemen ne istiyorsun dedi gibi.. eğer kv size yakınsa neden olmasın yani yakınsa derken maneviyat anlamında ben Sezeryan doğum yaptım ikizlerime ve annem ilk gece resmen horlayarak uyudu Kv yanımda olmasaydı perişandım ikinci gece annemi gönderdim Kv ile kaldım

Ben de oyumu kendi kv demden yana kullanıyorum. Derim zaten hamile kalsam doğum olsa benim yanımda kv dem kalsin . Amnem beni daha çok strese sokuyor:) annem duymasın😅

Herkesin durumu benimle aynı olmayabilir ama bir kez daha doğum yapsam Kv kalsın derim :) gayet rahat da ettim ya da ettirdi diyelim. Tüm gece gözünü kırpmadan yanımda oturdu en ufak bir hareketimde kalktı hemen ne istiyorsun dedi gibi.. eğer kv size yakınsa neden olmasın yani yakınsa derken maneviyat anlamında ben Sezeryan doğum yaptım ikizlerime ve annem ilk gece resmen horlayarak uyudu Kv yanımda olmasaydı perişandım ikinci gece annemi gönderdim Kv ile kaldım
+1 ikizler konusunda aynı yapmışlar annerimiz🤣🤣

İkisi aynı anda gelmesin burda bir sürü konu var sonu kavga kuşluk oluyor ne gerek var doğuma annen gelsin sonra ikişer gün kalıp gitsinler hiç gerek yok uzatmaya ben doğum yaptım direk eve gittim baktım iyiyim anne sen kalma ben bakarım iyiyim dedim zaten hep emiyor kimsenin yardımına gerek yok gün içinde gelip yemek yaptı bir süre sonra onuda istemedim geçti gitti o süreç

Ben annemden ve kayınvalidemden uzakta yaşıyorum, bir ay oldu doğum yapalı. Hastanede kalmak üzere annem gelmişti ama sonra fikir değiştirip eşimi istedim yanımda. 3 gece hastanede eşim kaldı. Burda özel mi devlet hastanesi mi olacak hastanedeki hizmet nasıl o önemli. Ben yurtdışındayım düğmeye bastığım an hemşire geliyordu, hatta odanın içindeki tuvalete eşimle gitmiştim o sırada gelip görünce niye bize çağırmıyorsunuz demişti. Eğer böyle her an yardım yoksa anne gelmeli. Çünkü hem dikiş olayı hem gaz çıkarma büyük tuvalet yapma olayı, kayınvalideniz ile rahat olmaz. Ancak doğum sonrası anneme çok ihtiyacım oldu. Bebeğin çamaşırları, bizim yemeklerimiz vs. Dikişle oturmak ve bebeği tutup emzirmek bile çok acı verebiliyor o konuda anne yardımı önemli.
En büyük hata ikisini aynı anda çağırmak, bence kayınvalidenize doğuma annem gelecek şu kadar gün kalacak. O gittikten sonra da siz gelip yemeğe bebek bakımına destek olabilirseniz çok mutlu oluruz diyebilirsiniz. Veya direkt eşinize söyleyebilirsiniz, ben eşime söylettim

Kızlar doğumuma daha var Allah nasip etsin sağlıkla kucağıma alayım tek duam isteğim bu.

Ama kafama takılan bir şey var kayınvalidem daha hamile kalmadan öncesin de bile doğum olursa annenle ben kalırız diyip duruyordum bende kısmet olursa bakalım anne falan dedim hep hamile kalınca da söyledi ama benim biraz araştırdığıma göre yanın da rahat etmeyebilirim ne bileyim gaz çıkarmak olsun lavoboya çıkmak olsun tecrübeli ablalarım kardeşlerim den fikir istiyorum onu kırmadan nasıl gelmemesini söyleyebilirim bu arda ne şekilde söylersem söyleyim alınacak ve sürekli laf sokacaktır :)
Hastanede anneniz kalsın, evde de kendizi toparlayana kadar kayınvalide. İkisi de bebekle vakit geçirmiş olur. Zaten 1 hafta 10 güne toparlanırsınız umarım.

doğum öncesi herkeste biraz yarış gibi oluyor bu kim kalacak konusu sanırım, benim annem bünyesi çok hassas ciddi astım hastası bir kadın, uykuya düşkün ve örneğin pazara gidip gelse bir saat mutlaka uyuma ihtiyacı duyan biri, bir nevi kendini şarj etmesi gerekiyor, oldum olası böyledir. o yüzden annemle hiç kalmasıyla ilgili bir konu konuşmadık, kayınvalidem ister mi acaba diye biraz zarflamıştım vaktiyle, o da kayınpederimi yalnız bırakamayacağını söyleyince hamileliğimin en başından beri yalnız kalacağımı kendime telkin ettim. hastanede iki gece kaldım ve eşim yanımdaydı, olmasa da olurmuş gerçekten hastanede ilgi alaka mükemmel ötesiydi.
ilk yirmi gün gün aşırı olacak şekilde gündüzleri annem geldi yemek filan getirdi benim acemiliğimi tedirginliğimi atmama yardım etti aslında evde bir nefes olması insana iyi gelen açık söyleyeyim. gece zaten uyanınca emziren benim, e alt değiştiren bebeğim gazını çıkaran benim, birinin kalması zaten anlamsız geldi bu açıdan da. çevremde 1-3 yaş arası çocuğu olan beş altı arkadaşım var ve hepsi kırkı çıktıktan sonra yalnız kalınca büyük bir boşluğa düştüklerini söylediler. bu da bana akıl fikir olmuştu. o sıralar ben değil de eşim depresyona girdi çok korkunç günlerdi yatmadan yatmaya hem de alkollü filan geliyordu eve. ben bebeğimle tamamen yalnızdım. kızım onuncu ayının içinde daha iki aydır tam anlamıyla bir aile olduk diyebilirim az söyleyeyim siz çok anlayın..
ama iyi ki böyle olmuş diyorum. biraz yoruldum biraz psikolojim sarsıldı evet terkedilmiş de hissettim çoğu zaman ama gerçekten Allah yardım etti. hem de içgüdüsel olarak ne yapacağınızı tak diye anlayabiliyorsunuz her durumda. tecrübelerimi ben böyle edindim. eğer eşiniz yanınızda destekçinizse daha da tatlı olur bu süreç. rabbim sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin huzur ve mutlulukla kavuştursun dilerim♥️ diyeceğim o ki kimse kalmasa da olur, darılma gücenme de olmamış olur, benim yaşadıklarım bunlardı, belki işinize yarar diye paylaşmak istedim.

Acılın ben tecrübeliyim 🤣🤣 Benim hastanede yanımda annem kaldi Allah razı olsun bebek benmişim gibi ilgilendi ertesi gün taburcu olduk.Eve gidince ilk başta kayinvalidem o kadar iyidi ki oh dedim leylos sırtin yere gelmez annemle ikisi beni duşa soktular (benim cok fazla omuz ve boyun agrim oldu kafami ceviremiyordum ev sobali banyo buz gibi mecbur yardım lazimdi) annem su tuttu k.validem yikadı uzerimde camasir vardı ama cok utandım utanma lutfen bana da kayınvalidem böyle bakti dedi banyodan sonra saclarımı taradi falan vay be dedim prensesler gibiyim.Sonra kayınvalidem degisti cocugu benden hart diye cekip almalar,ah emmesen seni bunlara vermezdim bebegim koynumda uyurdun demeler,daha kirki cikmamis beneye mandalina suyu vermeler,neden pijamayla duruyorum diye laf sokmalar,yatmadıgım halde neden yatıyorsun demeler,cocuk sari mi diye endiselenip sarilıktan ertesi gün hastaneye yattıgimızda söyleye söyleye cocugu sarılik ettin demeler basıma pandemi ortasında insan toplamalar ayy daha neler neler beni mahvetti cocuğu evine götürmek istedi götürdü 1 saat sonra getirdi nasil delirmemisim hayret ediyorum.Yardima diye gelirdi cocugu koynuna alip otururdu cocuk zaten alerjik bir bebekti kolik sancilari olurdu biz annemle salağa donerdik uyku bilmezdik o öyle otururdu ev sobali cocuk uyuyunca uyumak isterdim kaynanasini basima gönderirdi.Annem o haliyle odun doldurmaya inerdi alt kata o bir teneke alip cikmak yerine odun tenekesinin üzerinden atlayip gecerdi annemi hizmetci zannederdi ah salaklafam hep susmusum simdi olsa var ya def ederdim evden .Annem epilepsi hastasi üzülmesin atak gecirmesin diye hep sustum sustum sonra kavga ettik son oldu yani lohusalikta kayinvalideyle görüsülmemeli lohusalik birlikte gecirilmemeli annelerimiz nazimizı cekiyor ama kayinvalidelere her sey naz gibi geliyor.Lohusalikta eslere de bir haller oluyor esim eger hala lohusaliktaki gibi davransaydı kesinlikle bosanırdım.Maalesef her insanin lohusalıgı guzel gecmiyor

Kızlar doğumuma daha var Allah nasip etsin sağlıkla kucağıma alayım tek duam isteğim bu.

Ama kafama takılan bir şey var kayınvalidem daha hamile kalmadan öncesin de bile doğum olursa annenle ben kalırız diyip duruyordum bende kısmet olursa bakalım anne falan dedim hep hamile kalınca da söyledi ama benim biraz araştırdığıma göre yanın da rahat etmeyebilirim ne bileyim gaz çıkarmak olsun lavoboya çıkmak olsun tecrübeli ablalarım kardeşlerim den fikir istiyorum onu kırmadan nasıl gelmemesini söyleyebilirim bu arda ne şekilde söylersem söyleyim alınacak ve sürekli laf sokacaktır :)
Benim arkadaşımın kendi annesi geldi ilk 2 hafta kaldı yanında. Sonra döndü, kayınvalidesi geldi 2 hafta kaldı. Çok rahat etti bu şekilde, böyle bir orta yol bulabilirsiniz.

Back
X