Doğum Fotoğrafçılığı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

satinezgi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2010
188
0
46
Denizli
arkadaşlar doğumdan önce,doğum sırasında ve doğumdan sonra bebişinizin ve sizin fotograflarınızı çekip, güzel bir albüm oluşturuyorlar. hatta hastanede oda süslemeyi fln da içine alan paketler yapmışlar fotoğrafçılar.

ne düşünüyorsunuz? önce ve sonra neyse ama doğum sırasında fotograf çekimine nasıl bakıyorsunuz?

Ben şahsen doğum anının görüntülenmesini gereksiz buluyorum. Normal doğum yaptım, doktorum eşimin gelmesini istemedi, zaten eşim kendi de girmek istemedi.O da doktor ve iki gerekçesi vardı, biri "ben zaten yeteri kadar doğum gördüm öyle izlenecek bir yanı yok" dedi (ki bence haklı), ikincisi de "doğumhanede gereksiz kişilerin olması doktoru panikletebilir, yanlış bir hareket yaptırabilir"di. Fotoğraf meselesine de aynı şekilde bakıyorum, sonuçta doğum doğaya karıştığınız çok özel bir an, öte yandan bağrış çağrış falan, yani ölümsüzleştirilmesine gerek görmüyorum. Hem ne yapacağım o fotoğrafları, kimseyle paylaşamazsın, çocuğuna göstersen belki çocuk aklıyla korkar, bilemiyorum bence lüzum yok.

Ben şahsen doğum anının görüntülenmesini gereksiz buluyorum. Normal doğum yaptım, doktorum eşimin gelmesini istemedi, zaten eşim kendi de girmek istemedi.O da doktor ve iki gerekçesi vardı, biri "ben zaten yeteri kadar doğum gördüm öyle izlenecek bir yanı yok" dedi (ki bence haklı), ikincisi de "doğumhanede gereksiz kişilerin olması doktoru panikletebilir, yanlış bir hareket yaptırabilir"di. Fotoğraf meselesine de aynı şekilde bakıyorum, sonuçta doğum doğaya karıştığınız çok özel bir an, öte yandan bağrış çağrış falan, yani ölümsüzleştirilmesine gerek görmüyorum. Hem ne yapacağım o fotoğrafları, kimseyle paylaşamazsın, çocuğuna göstersen belki çocuk aklıyla korkar, bilemiyorum bence lüzum yok.

Katılıyorum her kelimesine.kaydirigubbakcemile5
Doğumdan sonraki anlar belki ölümsüzleştirilebilir ama çocuğun büyümesi esnasında o kadar çok şey varki ölümsüzleştirecek elimdeki makineyle zaten bunu yapıyorum.kaydirigubbakcemile3
O parayı onun geleceği için bütce olarak saklamayı tercih ederim.

bende dogum anini fotoyla cektirmeyi düsünmüyorum, normal dogum olursa ben orda kivranirken birilerinin foito cekmesi cok sinirimi bozardi. arkadaslarin dedigi gibi dogum snrasi istedigin zaman cek bebisinin fotosunu

babasının eline makineyi tutuşturayım, bebiş doğunca çeksin fotograflarını diyorum ama eşim bayılır fln diye de korkuyorum:) beni bırakıp onunla ilgilenir hemşireler artık.

doğum fotoğrafı çektirmek kızım için yaptığım en güzel şeylerden biri oldu..
dünyaya geldiği o ''ilk an'ı '' ölümsüzleştirdik..
mahrem kareler çekilmiyor arkadaşlar:)
benimki sezeryandı ama albümde kan-revan yok:)
normal doğumlarda doğum anını isterseniz çekiyorlar ama sizi değil bebeği:))
istemezseniz doğumdan çıktıktan sonra çekiliyor fotoğrafınız..

tercih meselesi ama bence çektirip de olmasa da olurmuş gibi şeyler söyleyeni duymadım,herkes iyi ki yapmışım diyor..

hatta linke bir bakın derim,bizim doğum fotoğrafçımızın sitesi,çoook da güzel kareler dünya tatlısı bebişler var..
o minik prenses ya da prenslerinizin ilk anlarından profesyonel hatıraları olsa fena olmaz değil mi:)

Son düzenleyen: Moderatör:
3ay önce e.normal doğum yaptım ve fotoğrafçım yanımdaydı,normal doğumda apsa özel olan bişeyler çekilmiyor,imkanınız varsa yapabiliceğiniz en güzel şey olur.eşimde yanımdaydı,elimi sımsıkı tutuyordu,o anda ona fot. çektirmek komik olurdu,ayrıca fot. karelerinde olmak babamızında hakkı.hepinize hayırlı doğumlar,benm fot.çım jasmin traub hepinize tavsiye ederim,çok pozitif biri.

3ay önce e.normal doğum yaptım ve fotoğrafçım yanımdaydı,normal doğumda apsa özel olan bişeyler çekilmiyor,imkanınız varsa yapabiliceğiniz en güzel şey olur.eşimde yanımdaydı,elimi sımsıkı tutuyordu,o anda ona fot. çektirmek komik olurdu,ayrıca fot. karelerinde olmak babamızında hakkı.hepinize hayırlı doğumlar,benm fot.çım jasmin traub hepinize tavsiye ederim,çok pozitif biri.

merhaba ben de jasmın ile calısmayı düşünüyorum ve bnormal doğum düşünüyorum..senın de n.doğum olmus fotolar güzel çıkıyor mu n.doğumda?teşekkürlerr

merhaba ben de jasmın ile calısmayı düşünüyorum ve bnormal doğum düşünüyorum..senın de n.doğum olmus fotolar güzel çıkıyor mu n.doğumda?teşekkürlerr

gayet güzel canım herşey istediğim gibi oldu ve içime çok sindi.tavsiye ederim jasmi çok tatlı bir fotoğrafçı.hayırlı doğumlar.

ben normal doğum yaptım ve fotoğrafçıda doğuma girdi,
verdiğim en güzel kararlardan biriydi bu,
herkese tavsiye ederim

gayet güzel canım herşey istediğim gibi oldu ve içime çok sindi.tavsiye ederim jasmi çok tatlı bir fotoğrafçı.hayırlı doğumlar.

istanbulda yaşamanın güzelliği di mi kızlar, çok seçenek var. oysa denizlide benim bildiğim tek doğum fotografcısı var:(

jasmin hanımı aradım biraz önce.Bende doğum fotorafcısı ile çalışmayı düşünüyorum.Cıvıl cıvıl bir hanım.Konuşması inanılmaz pozitif enerji veriyor.
Ne kadar önceden anlaşma yapmak gerekiyor.

biz anlaşma yaptık jasmın hanımla..evet cok cıvıl cıvıl bir bayan pozitif enerji saçıyor :) onceden anlaşmak onemli çünkü biraz yoğun aynı güne gelen doğumlar olursa diye onceden bir gün vermek ya da anlaşmak lazım..umarım güzel kareler yakalar..benm 37.haftam sena senın kaç? nerde doğum yapcaksın?

Doğumum Ankara'da oldu eşim benden habersiz bir firmayla anlaşmış hem doğum fotoğrafı çekildi hemde hastane odamı süslemişler. fotoğrafçı bayanı ilk gördüğümde bayağı bir afalladım ama o kadar şeker insanlardı ki hayatımın en büyük süprizi ve hatırası oldu. İşini doğru düzgün yapan bir ekiple anlaştığınızda gerçekten geri yakalayamayacağınız muhteşem bir anı olarak kalıyor. Ankara'da böyle bir düşüncesi olanlara eşimin bulduğu firmayı gözüm kapalı öneririm.

Ben de düşünüyorum doğum fotoğrafçısı..
çok güzel bir anı olur bence de...
jasmin troub hakkında iyi şeyler söylemişsiniz...
fiyatlar hakkında da bilgi verebilirmisiniz arkadaşlar?
nasıl anlaşılıyo?doğum paketi şeklinde mi?çeşitli seçenekleri var mı bu işin?
bilgi verirseniz sevinirim...

Ben de düşünüyorum doğum fotoğrafçısı..
çok güzel bir anı olur bence de...
jasmin troub hakkında iyi şeyler söylemişsiniz...
fiyatlar hakkında da bilgi verebilirmisiniz arkadaşlar?
nasıl anlaşılıyo?doğum paketi şeklinde mi?çeşitli seçenekleri var mı bu işin?
bilgi verirseniz sevinirim...

merhaba ben de jasmın ile anlaştım fakat daha doğum yapmadım..ben de cok güzel bir anı olarak kalacağı düşüncesindeyim:)
jasmin cok tatlı bir bayan..enerjisi çok yüksek sitesinden de işini çok iyi yaptıgını anlayabilirsin.bi bak istersen..belli bir ücreti yok secenekler sunmus sen ordan hangilerini yaptırmak isityorsan ona göre bir fiyat çıkıyor..ama ben bir yazısını okumuştum 350 ile 600 arası sanırm değişen fiyatları var..ama mutlaka ara telefon ile sana yardımcı olacaktır..

Doğumum Ankara'da oldu eşim benden habersiz bir firmayla anlaşmış hem doğum fotoğrafı çekildi hemde hastane odamı süslemişler. fotoğrafçı bayanı ilk gördüğümde bayağı bir afalladım ama o kadar şeker insanlardı ki hayatımın en büyük süprizi ve hatırası oldu. İşini doğru düzgün yapan bir ekiple anlaştığınızda gerçekten geri yakalayamayacağınız muhteşem bir anı olarak kalıyor. Ankara'da böyle bir düşüncesi olanlara eşimin bulduğu firmayı gözüm kapalı öneririm.

Öncelikle böyle bir eşe sahip olduğun için çok şanslısın :)
Benimde aralık ayında doğumum olacak. Doğum fotoğrafçılığı konusunda hala tereddütlerim var ama oda süsletmeyi kesinlikle istiyorum. Ankara'daki firma hangisi birde fiyatlar ne dolayda yardımcı olursan çok sevinirim

Teşekkür ediyorum canım.. Darısı herkesin başına olsun.
Eşimin bulduğu firma BD Organizasyon umarım anlaşırsın dediğim gibi çok şeker insanlar. Şimdiden bebişinle güzel bir ömür dileklerimle

Back
X