• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum Günü Kutlaması

dilara190514

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2017
2
1
1
27
Merhaba Bayanlar.Yakın zamanda oğlumun 1 yaş doğum günü var.Fakat ben kutlama konusunda çok kararsızım.Büyük bir parti yapmaya çok heveslenmiştim.Bunun için çağırmayı düşündüğüm kişi sayısı 20.Evim 1+1.Dışarıda bir mekanda yapmam söz konusu değil.Eğer aile içinde yaparsak 8 kişi oluyoruz.Bir tarafım 20 kişiyi çağırıp yapmak istiyor.Bir tarafım aile içinde daha iyi olacağını söylüyor.Çok para da harcamak istemiyorum.Asıl sorun para ve yer değil.İstersem bir şekilde halledebilirim bunları.Ama bu tarz büyük doğum günü partilerinin çocuk için değil de anne babanın egosu ve nefsi için yapıldığını düşünüyorum.Oğlum daha 1 yaşında.Bu partiden bir şey anlamayacak.Hatta kalabalıkta huysuzlanma ihtimali de var.Aile içinde minik sade bir kutlama yapmak mantıklı geliyor.Fakat içimdeki büyük parti isteğini de atamıyorum.Sanırım gördüğüm kutlamalara masalara özenip heveslendim.

Dediğin gibi böyle kutlamaları anne babalar kendileri için yapıyor. Çocuk içinse kalabalık falan sıkıcı bir durum oluyor. Gösterişten de başka birşey değil. Benim çocuğum yok henüz ama olursa çok büyük birşey yapmam diye düşünüyorum. Eşim ve benim ailelerimiz gelir. Masa süsleme falan bu konuda hevesim varsa az kişi çağır yine masa süsle. Önünde foto falan çekilirsiniz. Hem gereksiz bir kalabalık ve masraf olmaz. Hem hatıra kalmış olur fotolar

Kendiniz de soylemissiniz, çocuk anlamayacak; büyüklerin egolarını şişirmek için yapılan şeyler bunlar. Çocugunuzin ilk yaşı, kutlayıp ona bir anı bırakmak isteyebilirsiniz. Bunun icin aile arasinda küçük bir sey yapın. O icinizdeki çok büyük parti isteğini onun daha çok heyecan, mutluluk hissedeceği bir yaşta yaparsanız onun heyecan ve.mutlulugu size daha çok yansıyacaktır.

Ben de öyle düşündüm.Fakat doğumda hastane odası süsleyemedim veya bebek mevlüdü yapamadım.Onlar içimde kaldığı için bu bari kalmasın dedim ama ufak bir şey yapıp büyük partiye vereceğim parayı oğlumun ihtiyacı olan bir şey için harcayabilirim diye de düşünüyorum.Çok ikilemde kaldım :(

Bence durumunuz varmis hevesde ediyorsunuz belli icinizde kalmasin mevlut falan da yapmamissiniz.. benim dugunumde bazi seyler icimde kalmisti kac yil gecti hala aklima gelir esimle sonradan telafi etmek icin birseyler yaptik ama yok yani geri gelmiyo onun icin herkese tavsiyem icinizde kalmasin sonradan keske demeyin.. buyuk dogum gunu yapin ;)

Back
X