evet böyle oluyor , oturduğunuz cafe bir de kişi başı tabak parası diye bir miktar alıyor siz pastayı dışarıdan getirseniz de.Dışarda 15 kişilik bütün pasta bulabilirsiniz. Kafeye pastayı kendinizin getireceğini, herkesin yiyip içtiğini kendisinin ödeyeceğini söyleyin. Size sadece uygun bir masa ayırmalılar.
Yani cafede herkese yetecek büyüklükte pasta varsa oradan da olabilir diye düşünüyorum ama parasal açıdan insanlara emrivaki yapmış gibi olmak istemiyorumevet böyle oluyor , oturduğunuz cafe bir de kişi başı tabak parası diye bir miktar alıyor siz pastayı dışarıdan getirseniz de.
Ya aslında grup olarak yeni yeni kutlamaya başlıyoruz. Geçen 2 doğum gününde de pasta olmadı. O yüzden biraz deneyimsizim. Ama kimse şöyle yapalım gibi bir fikir vermiyor. Nasıl olsa birisi halleder kafasında herkes. Arkadaşıma en yakın kişi olarak da kendimi sorumlu hissediyorum. Ama bu işler ayıp olmadan nasıl halledilir bilmiyorum pek. Pasta parası toplamak falan da garip olur sanırım kimse teklif etmeden. Yani büyük ihtimalle bana kalacak zaten tüm masraf.Diğer 15 kişiyle de bir görüşün bakalım. Ondan sonra yer arayışına girin. Kendi başınıza hareket ederseniz (benim gibi) bütün masraf size kalır
Diğer 2 doğum gününde pasta yoksa şimdi yapmayın bence. Utanıp sıkılarak da kimseden para isteyemezsiniz. Öğrencisiniz anladığım kadarıyla kendinizi zora sokmayın ya da arkadaşınıza ufak bir sürpriz yapabilirsiniz kendi aranızdaYa aslında grup olarak yeni yeni kutlamaya başlıyoruz. Geçen 2 doğum gününde de pasta olmadı. O yüzden biraz deneyimsizim. Ama kimse şöyle yapalım gibi bir fikir vermiyor. Nasıl olsa birisi halleder kafasında herkes. Arkadaşıma en yakın kişi olarak da kendimi sorumlu hissediyorum. Ama bu işler ayıp olmadan nasıl halledilir bilmiyorum pek. Pasta parası toplamak falan da garip olur sanırım kimse teklif etmeden. Yani büyük ihtimalle bana kalacak zaten tüm masraf.
Lüks mü yani sadece pasta olacak ve cafede oturulacak. Kişi başı 100 falan çok değil mi? Ben pastaya 100 civarı öderim. Herkeste ne içtiyse onu öder sadece diye düşünmüşüm. Bu kadar masraflı oluyorsa bu kutlamalar nasıl yapılıyor? Yani öğrenci işi nasıl yapmalıyım sizce?O pasta siparişle yapılır 200 den aşağı olmaz ,bi kafe de doğum günü size adam başı 100 den aşağıya mal olmaz ,
Öğrencisiniz ,henüz harçlık alueken ailelerden burs vs toplarken bu kadar lüks fazla değil mi ?
Biz öğrenciyken ,çok sıkı arkadaşlar kendi içinde kutlardı ,maliyeti var diye yapmazdık ,sonradan da şurada fix menü şu kadar diyip yapmaya başladık ,Lüks mü yani sadece pasta olacak ve cafede oturulacak. Kişi başı 100 falan çok değil mi? Ben pastaya 100 civarı öderim. Herkeste ne içtiyse onu öder sadece diye düşünmüşüm. Bu kadar masraflı oluyorsa bu kutlamalar nasıl yapılıyor? Yani öğrenci işi nasıl yapmalıyım sizce?
Birisi hep birlikte bir hamurişi yaptığımız zamana denk gelmişti o şekilde geçti. İkincisinde evi büyük olan bir arkadaşımda kolay bir tatlı yapmıştık zaten kutlama da onun evindeydi. Yani öyle pastaya muadil olabilecek bir şey yapamazsam diye düşünmüştüm.Diğer 2 doğum gününde pasta yoksa şimdi yapmayın bence. Utanıp sıkılarak da kimseden para isteyemezsiniz. Öğrencisiniz anladığım kadarıyla kendinizi zora sokmayın ya da arkadaşınıza ufak bir sürpriz yapabilirsiniz kendi aranızda
Herkes de kendi isteğiyle yediğini içtiğini ödesin bir zahmet ya. Hani pasta benim fikrimse onun için kimseye emrivaki yapamam ama kimsenin içtiği çayı kahveyi de ödeyemem. Siz iyi altından kalkmışsınız. :))Kafede doğum günü sürprizi yapmayı düşünüyorsanız birkaç arkadaşınızla daha konuşun kabul ederlerse onlarda katkıda bulunsunlar yada davetlilere söyleyin önceden gelen herkes kendi hesabını kendi ödeyecek diye yoksa tek başınıza yapıcaksanız hazırlıklı olun 150, 250 arasını bulur biz arkadaşımıza yapmıştık diğer davetliler hunharca içecek içtiler ve küçük tuzlu kurabiyelerden çok fazla yemişlerdi:))
Valla bana üniv. de arkadaşlarım yapmıştı açık alanda evimize çok yakın bi piknik alanında. Malum öğrenci olunca mekan tutmak falan oldukça maliyetli hava da güzeldi yedik , içtik çok evlenmiştik. Kafeye vereceğiniz parayı daha güzel bi hediye almakta kullanabilirsiniz benceHerkese merhabalar danışmak istediğim bir konu var. Yakın arkadaşıma doğum günü sürprizi yapmak istiyorum. Yaklaşık 15 kişilik bir arkadaş grubu davet etmem gerekiyor. Hepimiz öğrenciyiz ve evlerimiz küçük. Yani bize bu kadar kişinin sığma ihtimali yok. Önceden gidip yakındaki cafelerle konuşmayı planlıyorum ama bu işler bu kadar kalabalıkla nasıl yürüyor. Yani bütün büyük pasta falan bulabilir miyim? Yoksa dışarıdan mı alınmalı? Nelere dikkat edeyim? Bu konularda fikri olanlar bana yardımcı olabilir mi?
Var aslında ama ben çevrede bu şekilde kutlayan görmedim hiç. Etrafta insanlara çocuklara falan ayıp olur mu diye düşündüm.Yakın cevrende kamelyalı parklar yokmu? Bir kac tanede yere örtü serersin.. Cocuklarla gezerken görmüştum, cok hoşumada gitmişti.. Kamelyalarıda süslemişler balonla.. Kendi arkadaş grubu aralarında ne güzel kutladılar.
Hatayı ben yaptım baştan söylemeliydim gelen hesabını kendisi ödücek diye o gün gelen davetlilerden durumu iyi olmayan arkadaşlarımız vardı belkide hiç paraları yoktu o anda onları zor duruma düşürmek istemedik ama tabii bizi düşünen olmadı o ayrı hesabı 2 kişi ödedik sürpriz doğum gününü başka arkadaşımla planlamıştımHerkes de kendi isteğiyle yediğini içtiğini ödesin bir zahmet ya. Hani pasta benim fikrimse onun için kimseye emrivaki yapamam ama kimsenin içtiği çayı kahveyi de ödeyemem. Siz iyi altından kalkmışsınız. :))
Cafe diyince biraz konsept organizasyon falan anlaşıldı sanırım. Aslında kasttetiğim sadece pastaydı. Ama ayrıca servis ücreti alındığını nilmiyordum.Valla bana üniv. de arkadaşlarım yapmıştı açık alanda evimize çok yakın bi piknik alanında. Malum öğrenci olunca mekan tutmak falan oldukça maliyetli hava da güzeldi yedik , içtik çok evlenmiştik. Kafeye vereceğiniz parayı daha güzel bi hediye almakta kullanabilirsiniz bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?