• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogum gunune gideyim mi, kusluk mu gudeyim. Erkek arkadas

Ev ile market arası yürüme mesafesindeyse giderdim. :) Ama sizin orda yasak yokmuş sanırım.Şu dönemde yine gitmezdim

Söylediğin sözlerin ağırlığı, tartışma sebebi, bu gibi durumların tekrarlanma sıklığı, başka zaman olsa yazıp yazmama durumuna bağlı. Hafif bir tartışmaysa olur yok kalbimi kırmışsa gitmem. Zaten sevgiliyken aileyle bu kadar samimi olmazdım, bu başka konu

Ya bi hafta once davet edildik ve simdi gitmesem erkek arkadasim inat ettigimi dusuncek mesele buycek bence cunku ne isin var diyenler olmus tuhaf hissettim su an
Doğum gününe gidebilirsin fakat orada aranızda ki sorunları yansıtmamanız gerekir. Bir de doğum gününe gidip, üstüne aranızda ki sorunları da ört bas etmeyin. Sonrasında eğer haklıysanız, sorununuzu çözersiniz. Bu dengeyi kurabilirseniz gidin tabi ki.

Evet yaziyo ama dun hic bi sekilde geri donus yapmadi bana. Butun gun yazmadi uzatti. Ki bunu hep yapar. Bugun sirf dogum gunu icin yazdigi icin galiba hasta oldugumu soylicem
Erkekler genelde sorunu biz kadinlar gibi konusmaktan yana olmuyor.Onlara göre uzatacak birşey konuşacak birşey yok.Düz mantık ilerliyorlar :olamaz:
Mesela soyleseniz ona bu dediginizi.Dün bütün gün yazmadin sırf dogum gunu icin yazıyorsun diye..ee ne ilgisi var der🤣
İcinizden gitmek gelmiyorsa o baska elbette.

Türk olsalardı "şimdiden bu kadar samimi olmayın" derdim ama değillermiş.
Şu durumda gitmemeniz için tek sebep yaşadığınız tartışmaysa ama daha önceden davet almışsanız ben olsam giderdim.
Sevgilimle aramızdaki gerginliği ailelerimizin, arkadaşlarımızın veya X kişilerin bilmesine ya da hissetmesine gerek yok. Böyle durumlarda hiçbir şey olmamış gibi davranıp sorunumuz neyse daha sonra konuşup çözmeyi tercih ederim ben. Sorun çok büyük bir şey değilse tabii.

Türk kültürü içinde ortada söz nişan yokken sevgilinin aile etkinliklerine dahil olmak anlamlı olmuyor evet. Hatta tam anlamıyla kendi kendine gelin güvey olmak oluyor.

Ama bazı kültürlerde çocuklar belli bir yaştaysa düğünlere, aile etkinliklerine datelerin katılımı garipsenmiyor. Hatta çocuk bu etkinliklere sürekli tek katılıyorsa aile üzülüp endişeleniyor filan. O yüzden doğum gününe davet edilip gitmeniz yanlış gelmedi bana. Ufak bir tartışmaysa ve önceden gitme sözü vermişseniz gitmeniz doğru olur. Ufaklığa hediye almayı unutmayın bi de.

Yabancı ülkelerde doğum günü ciddi önemli. Annesini kaybeden bir yakınım ertesi gün arayıp doğum günümü kutladı mesela, ben bu inceliğe ağlamıştım. Gidebiliyorsanız gidin, kültürde çok önemli.

Sevgiliniz türk değil ayrıca Türkiye de yaşamıyorsunuz o yüzden gitmenizi tavsiye ederim. Türkiye de göze batıyor bu durumlar

Back
X