Kızlar inşallah hepiniz kolay doğumlar yaparsınız... ama hiç kötü düşünmeyin hep iyi düşünün ve olumsuz doğum hikayelerini bence okumayın.. Ben hep öyle yaptım ve normal olacağına inandım herşeyin kolay olacağına, tabi insanın içinden bir canlı çıkıyor hani ne kadar kolay olabilir ki diyebilirsiniz ama benim için gerçekten kolaydı sadece dikiş olayı çok zordu o kadar...
bundan 8 ay önce doğum yaptım, akşam 9,30 da hafif sancılarım başladı adet sancısı gibi zaten ilk belirtiler bu şekildeydi, o gün aşırı temizlik yapmıştım.. (ha bu arada bol bol yürüyün normal doğum isteyenler:) Lavaboya gittim peçetede pembelik vardı, nişanım gelmişti. çok fazla önemsemedim çünkü nişan geldikten birkaç gün sonra bile doğum olabilirdi, araştırmalarım hep o yöndeydi.. Ertesi gün kontrolüm vardı o zaman doktoruma söyleyecektim.. Sancılarım aşırı artmadı gayet rahattım ama annem inanılmaz heyacanlı ve telaşlıydı, bulaşık mak. falan yerleştirdi, evi toparladı :) Soba yanıyordu çok güzel çay koktu, güzelce 2 bardak çay içtim :) Annem banyoya girmemde ısrar etti, hadi dedim gireyim.. benden sular akmaya başladı tabi.. Sancılarım aşırı olmasada bir tık artmıştı.. Suyum da gelince artık beklemek istemedim.. Duşumu aldım, üzerimi giydim.. Birde baktım tırnaklarım uzunmuş onları kestim.. Sonra namaz kıldım, Rabbim ne olur yardım et bana diye.. Anneme bi baktım alelacele bişeyler giyinmiş.. Yok dedim foto falan çekiniriz güzel şeyler giyin, üzerini değiştirdim resmen annemin.. Eşim arabayı çekti bizi bekliyor ben habire oyalanıyorum açıklığım artsın boşyere hastanede beklemeyim diye :)) Neyse hastaneye gittik 10,30'da.. Yatışım yapıldı, açıklığıma bakıldı ilk defa o da ne 5 cm açıklığım varmış doğum başlamış.. nst ye bağladılar sancılrım biraz daha arttı ama dediğim gibi dayanılmayacak gibi değil.. 80 leri vurdu en fazla. sancılar geldkçe ıkınmak lazım bebeğin iyice inmesi için güzel ıkınıyordum ebeler bayıldı ıkınmama :))) Bol bol dua ettim, saat 12 de beni çatala aldılar, uyuşturup kesiyi attılar korkmayın hiç acımadı hissetmedim bile, ebe 2 kere üstten bastırdı o bastırdı ben 3-2-1 diye bağırdım ve ıkındım:) kendi kendime de acayip gaz verdim bu arada.. yapıcam yapmalıyım diye.. ikinci ıkınmamda saat 12.20 de güzel kızım meleğim çıkıverdi.. Ohh ne büyük bi rahatlıktı Rabbime şükürler olsun.. Dikiş kısmına hiç geçmiyorum, kızımın üstünü giydirdiler hemen yanıma getirdiler inceden inceye ağlaması kesildi, dikiş olayı bittikten sonra yatağa alındım hemen kızımı emzirdim, oyy ne de tatlıydi.. İnsan çok acemi oluyor ama herşeyi öğreniyorsun.. yine çok duygulandım yaaa.. şimdi 8 aylık olduk 4 tane dişimiz var... Darısı tüm hamişlere kolay doğumlar olsun..