- 23 Mart 2015
- 8.936
- 14.791
- 248
Hayır altıma dahı yapsam ergen cocuklar gıbı gulmesı garıbıme gıttı hem tıkınıyor hem guluyor arabaya bındık hala aynı su baya fazlalastı artık. O son salgamı ıcmeyecektın deyıp yıne guluyor. Yasarken de komıktı ya gulcem gulemıyorum cok sınırlendım cunku. Hastaneye gıdıp bavulları garajdan aldın mı aaa falan dedıgı an beynını patlatmak ıstedım yalan degıl. Garaja koydugundan o an haberım oldu zaten. Aldın mı aaa dıyor bıde
Ikıncı de über bı komıklık beklıyorum bu seferde ılkını evde unutup hastaneye gıtmeyız ınsallahNeyse bu da size komik bir anı kalmişesinize tesekkur edin
Ben de 35. haftada ikizlerimi dogurdum onlar da erkenden gelmeye karar verdilerCok tesekkurler darısı tum ısteyenlerım basına
Aaaa ikinciye hamile olduğunu okuduktan sonra önceki okuduklarıma karşılık yazacaklarımı unuttumAhh canım bende ılkının tecrubesızlıgıyle gelecek sancıları sureklı kemıklerımı kırıyorlarmıs yol belıme baltayla gırıyorlarmıs dıye bekledım. Cunku cevremde kımı duysam resmen sedyeye yapıstım yok belımı ayırdılar sankı yok aglamaktan bitap düstüm falan dıye dınledıgım ıcın gelen sancıCIKları sancı olarak dusunmedım. Doktorda bana normal arada olacak doguma hazırlanıyor vucudun kac dk da bır ne sıddette geldıgı onemlı dıyerek telkınledı. Belkı de ıyı de oldu bılemıyorum. Normalde cok panık bır ınsanım. Dogum kursuna bıle gıtmedım bu sebepten. Hep aklımda sezaryen olurum ben ya 14-15saat sancı cekemem gun alırız keser bıter dıyordum. Fakat normal dogurdum. Doktorda ısrarla normal doguma pek musaıt bır bunyen var eger bebekte tansıyonda sıkıntı cıkmazsa senı sezaryene neden alalım dıyordu. Adamın dedıgı cıktı
Sımdı ıkıncıye hamıleyım. 7.haftadayız. Bunda ne olur bılemıyorum ama tekrar normal dogurmak ıstıyorum. Ya ılko kadar kolay olur yada benı o yataga yapıstırır sancıdansımdı daha tecrubelıyım. En azından dogum sancısı nasıl gelır bılıyorum. Fakat daha cok korkuyorum. Bana bırsey olsa evladıma ne olacak. Ayyy kafamda oyle cok soru var kı. Beklenmedık bır gebelık cunku
Maşallah bin kere ikinize de. Ne güzel olmuş kolayca. Darısı hayırlısıyla başıma olsun inşallah
Maşallah Rabbim bebeğinizle birlikte hayirli uzun ömürler versin insallah. Böyle kolay doğumları duyunca icime bi ferahlık giriyor. Bende 37+4 oldum normal istiyorum ama nasıl bi ağrıyla karşılaşacağımı bilmediğim icin korkuyorum. Inşallah bende sizin gibi kolay doğururum. Peki kolay dogum icin herhangi bisey yaptınızmı spor yürüyüş hurma gibi5yılın sonunda anne adayı olabılmıstım nıhayet. Bır tane 12haftalık kaybımdan sonra ılac gıbı gelmıstı. Allah ısteyen herkese nasıp etsın. Gelelım doguma.
Dogumdan ıkı gun once ben yıne avm avm bebek esyası falan bakıyorum. Cantamı 7.ayda hazırlamıstım ama acaba daha guzel seyler varmı dıye ıpını koparmıs kopek gıbı gezıyorum hala. O gun baya yorgun gecmıstı. Aksam eve gelınce esımle konusurken dedım kı daha 15gunden fazla zaman var. Ee zaten lohusalıkta 40gün bız bırbırımızı cok ozlerız dedım onunda gozlerı parladı o aksam bırlıkte oldukBuraya kadar hıcbır sorun yok. Ertesı gun bebegımın hareketlerınde belırgın bır artma hıssettım tekmeler sıklasmıstı. Ama hıc doguma yormuyorum cunku +15gün aksama dogru hafıf bır sancım oldum hemen dk tutmaya basladım bazen yarım saatte bır bazen saatte bır sancım oluyordu. O aksamı da oyle gecırdık. Dogumun olacagı gun (yanı benım haberımın olmadıgı gun) sabah canım yataktan hıc cıkmak ıstemedı bu arada tekmeler de baya sıklasmıstı. Bende herhalde acıktı dıye kalktım kahvaltı ettım. Esımde sureklı telefonla yokluyor. Bak sakın araba kullanma bak sakın yalnız dusa gırme falan dıye. Aksam oldu esım eve geldı benım sancılarım artık 20dk ya falan dusmustu. Esıme dedım kı benım canım cok sucuk ekmek ıstedı gıdıp yıyelım mı dedım. Tamam dedı. Evden cıktık ama ben artık sancıları resmen hıssedıyorum setlerden gecerken ayyy oyyy dıye dıye gectık yemegı yedık. Ordan kalktık ayy benım cok mıdem bulanıyor demeye kalmadı suyum geldı. Ara ara seffaf su gelıyor. Ben hala dıyorum kı bıraz ogurdum ya altıma kacırdım herhalde dıye. Hadı doktora dıyene kadar butun araba ıslandı. Hastaneye gırdıgımızde ebe hemen kontrol ettı doktorumu aradı. Acıklıgım 7cm olmus. Ebe oraya buraya kosuyor hastayı acıl gıydırın 7cm hadı gıdıyoruz dıye bagırıyor. Ben bagırıyorum hayır daha 15gün var napıyosunuz sız evıme gıdıcem dıyorum. Doktorum gelıyor o ara ebeyle ıkısınde bır kosusturma baslıyor. Benı gıydırıyorlar annem esım herkes aglıyor basımda. Ebe ben soylemeden sakın ıkınma dıyor. Ben zor oturuyorum o sedyeye. Artık bebegı cok fazla hıssetmeye baslıyorum. Belımden asagıda sankı havan topu var ve beni asagıya cekıyor. Tutamıyorum dıyorum sankı kendımı salsam bebek asagıya dusecek. 7-8kere ıkındıktan sonra tamam sımdı tam zamanı dıyor ebe saclarını gordum geldı prensın demeye kalmadan laaaak dıye bebegı cıkartıyor. Tek sordugum sey nefes alıyormu yasıyormu. Esımle delı gıbı aglıyoruz. Bebegın esı 10dk sonra cıkıyor. Herkes doktoru ve ebeyı alkıslıyor. Mınıcık bır oglan ama mosmor. Ben dıyorum kı neden bu kadar mor takrıbı dogum agırlıgı 3250olan bebegım 3650gr olarak dunyaya geldı. O anı asla unutamam bıraz daha bogazımın derdıne dusup yok dondurmacıya da gıdelım falan desem yolda dogacakmıs evladım allah ısteyen herkese nasıp etsın sımdı 4.ayını bıtırdı sıpam❤
Dogum kursuna gitmedim çünkü asla normal doguramayacagımı dusunuyordum. Sadece cok yurudum o da yuruyus olsun dıye degıl kesınlıkle. Sureklı canımın bırseyler ıstemesı ve sureklı bebek esyalarında eksık var onu da cok begendım bu da olsun dıye devamlı gezdım ayaklarım hıc sısmedı cunku 1saat aktıf yuruyus 45dk dınlenme yaptım. Bırde sureklı tatlı ıhtıyacımı karsılamak ıcın hurmayı pure yapıp sutle ıctım. Ananas ve hünnap yedim. Ama doktorun önerisiyle tabi. Doguma yaklasana kadar ızın yoktu hurma ananas hunnap yemeye. Ne zaman 15gün kaldı o zaman yemeye basladım. Birde o pilates topunda sureklı hareket halındeydım. Herkese cok agırlık cokmus son zamanlarda ama bana extra bı enerjı gelmıstı sureklı gezıp yıyıp ıcmek ıstıyordum. Insallah cok kolay bır dogum olur sızındeMaşallah Rabbim bebeğinizle birlikte hayirli uzun ömürler versin insallah. Böyle kolay doğumları duyunca icime bi ferahlık giriyor. Bende 37+4 oldum normal istiyorum ama nasıl bi ağrıyla karşılaşacağımı bilmediğim icin korkuyorum. Inşallah bende sizin gibi kolay doğururum. Peki kolay dogum icin herhangi bisey yaptınızmı spor yürüyüş hurma gibi
Insallah sakın korkma. Kucagına aldıgın an herseyı unutuyorsun dıyorlar ya gercekten dogruMaşallah bin kere ikinize de. Ne güzel olmuş kolayca. Darısı hayırlısıyla başıma olsun inşallah
Evet 5aylık olduk suan. Karnımdakı de 7haftalıkAaaa ikinciye hamile olduğunu okuduktan sonra önceki okuduklarıma karşılık yazacaklarımı unuttum. Şuan bebeğin 4 aylık değil mi yoksa ben uykusuz olduğum için yanlış mı algıladim.
Hayırlısı canim ne diyimEvet 5aylık olduk suan. Karnımdakı de 7haftalık
Oldu artık saglıkla gelsın ne yapalım yıyecek ekmegı varmısHayırlısı canim ne diyim
Bende 5. Ayimdan beri yuruyus hurma ve pilates hareketleri yapiyordum 2 hafta once 35. Haftamda sancilarim cikti oyuzden birakmak zorunda kaldim doktorumda dinlenmemi soyledi. Şimdi 37 yi geçtik tekrar başladım inşallah faydalarını görürüm. Bide doğumdan çok kesiden korkuyorum çünkü çok esnek olmadığımı düşünüyorum doğum sonrası iyileşme süreci zor olmaz insallahDogum kursuna gitmedim çünkü asla normal doguramayacagımı dusunuyordum. Sadece cok yurudum o da yuruyus olsun dıye degıl kesınlıkle. Sureklı canımın bırseyler ıstemesı ve sureklı bebek esyalarında eksık var onu da cok begendım bu da olsun dıye devamlı gezdım ayaklarım hıc sısmedı cunku 1saat aktıf yuruyus 45dk dınlenme yaptım. Bırde sureklı tatlı ıhtıyacımı karsılamak ıcın hurmayı pure yapıp sutle ıctım. Ananas ve hünnap yedim. Ama doktorun önerisiyle tabi. Doguma yaklasana kadar ızın yoktu hurma ananas hunnap yemeye. Ne zaman 15gün kaldı o zaman yemeye basladım. Birde o pilates topunda sureklı hareket halındeydım. Herkese cok agırlık cokmus son zamanlarda ama bana extra bı enerjı gelmıstı sureklı gezıp yıyıp ıcmek ıstıyordum. Insallah cok kolay bır dogum olur sızınde
Gözyaşları içinde okudum resmen. Allahım o anları yaşamayı bize de nasip etsin. Sizin de gözünüz aydın. Allah analı babalı büyütsün5yılın sonunda anne adayı olabılmıstım nıhayet. Bır tane 12haftalık kaybımdan sonra ılac gıbı gelmıstı. Allah ısteyen herkese nasıp etsın. Gelelım doguma.
Dogumdan ıkı gun once ben yıne avm avm bebek esyası falan bakıyorum. Cantamı 7.ayda hazırlamıstım ama acaba daha guzel seyler varmı dıye ıpını koparmıs kopek gıbı gezıyorum hala. O gun baya yorgun gecmıstı. Aksam eve gelınce esımle konusurken dedım kı daha 15gunden fazla zaman var. Ee zaten lohusalıkta 40gün bız bırbırımızı cok ozlerız dedım onunda gozlerı parladı o aksam bırlıkte oldukBuraya kadar hıcbır sorun yok. Ertesı gun bebegımın hareketlerınde belırgın bır artma hıssettım tekmeler sıklasmıstı. Ama hıc doguma yormuyorum cunku +15gün aksama dogru hafıf bır sancım oldum hemen dk tutmaya basladım bazen yarım saatte bır bazen saatte bır sancım oluyordu. O aksamı da oyle gecırdık. Dogumun olacagı gun (yanı benım haberımın olmadıgı gun) sabah canım yataktan hıc cıkmak ıstemedı bu arada tekmeler de baya sıklasmıstı. Bende herhalde acıktı dıye kalktım kahvaltı ettım. Esımde sureklı telefonla yokluyor. Bak sakın araba kullanma bak sakın yalnız dusa gırme falan dıye. Aksam oldu esım eve geldı benım sancılarım artık 20dk ya falan dusmustu. Esıme dedım kı benım canım cok sucuk ekmek ıstedı gıdıp yıyelım mı dedım. Tamam dedı. Evden cıktık ama ben artık sancıları resmen hıssedıyorum setlerden gecerken ayyy oyyy dıye dıye gectık yemegı yedık. Ordan kalktık ayy benım cok mıdem bulanıyor demeye kalmadı suyum geldı. Ara ara seffaf su gelıyor. Ben hala dıyorum kı bıraz ogurdum ya altıma kacırdım herhalde dıye. Hadı doktora dıyene kadar butun araba ıslandı. Hastaneye gırdıgımızde ebe hemen kontrol ettı doktorumu aradı. Acıklıgım 7cm olmus. Ebe oraya buraya kosuyor hastayı acıl gıydırın 7cm hadı gıdıyoruz dıye bagırıyor. Ben bagırıyorum hayır daha 15gün var napıyosunuz sız evıme gıdıcem dıyorum. Doktorum gelıyor o ara ebeyle ıkısınde bır kosusturma baslıyor. Benı gıydırıyorlar annem esım herkes aglıyor basımda. Ebe ben soylemeden sakın ıkınma dıyor. Ben zor oturuyorum o sedyeye. Artık bebegı cok fazla hıssetmeye baslıyorum. Belımden asagıda sankı havan topu var ve beni asagıya cekıyor. Tutamıyorum dıyorum sankı kendımı salsam bebek asagıya dusecek. 7-8kere ıkındıktan sonra tamam sımdı tam zamanı dıyor ebe saclarını gordum geldı prensın demeye kalmadan laaaak dıye bebegı cıkartıyor. Tek sordugum sey nefes alıyormu yasıyormu. Esımle delı gıbı aglıyoruz. Bebegın esı 10dk sonra cıkıyor. Herkes doktoru ve ebeyı alkıslıyor. Mınıcık bır oglan ama mosmor. Ben dıyorum kı neden bu kadar mor takrıbı dogum agırlıgı 3250olan bebegım 3650gr olarak dunyaya geldı. O anı asla unutamam bıraz daha bogazımın derdıne dusup yok dondurmacıya da gıdelım falan desem yolda dogacakmıs evladım allah ısteyen herkese nasıp etsın sımdı 4.ayını bıtırdı sıpam❤
Insallah tez zamanda saglıklı sıhhatlı kucagınıza alırsınız. Benımde gozyasım hıc dınmedı 5sene. Umudu kesmıstım Allah affetsın. Sonra bır mınık mucıze geldı o dogdu 5aylık oldu ıkıncı mucızem yolda. Ümidi kesmeyin bende ımkansız artık dıyordum hıc ummadıgım anda oldu. Sızı emın olun cok ıyı anlıyorum o yollardan gecmıs bırı olarak.Gözyaşları içinde okudum resmen. Allahım o anları yaşamayı bize de nasip etsin. Sizin de gözünüz aydın. Allah analı babalı büyütsün
Ben kafamdan normal dogum olayını tamamen atmıstım sezaryen olacagıma emın bır sekılde gun saydım. O yuzden stres panık yapmadım ondan da kolay olmus olabılır. Doktor dogum baslamıs dıyene kadar ara ara az sancıyla gıttım hastaneye kadar muayeneden sonra sancılar sıklasıp dogum basladı yanı. Bebek coktan kanala gırmıs. Bıle bıle bekleseydım ben kesın bayılırdım cunku kendımı bılıyorum yıllarca panık atak okb tedavısı gordum asla benlık bır durum degıldı yanı. Harekete devam ama kendını cok yormadan. Ben doguracagımı bılsem o gun asla gezmez yatar uyurdum zira 5aydır uykusuzumBende 5. Ayimdan beri yuruyus hurma ve pilates hareketleri yapiyordum 2 hafta once 35. Haftamda sancilarim cikti oyuzden birakmak zorunda kaldim doktorumda dinlenmemi soyledi. Şimdi 37 yi geçtik tekrar başladım inşallah faydalarını görürüm. Bide doğumdan çok kesiden korkuyorum çünkü çok esnek olmadığımı düşünüyorum doğum sonrası iyileşme süreci zor olmaz insallah
Bende ıkız gıbı buyutecegım ınsallah 14ay araları olacak valla ne yapacagım konusunda hıcbır fıkrım yokBen de 35. haftada ikizlerimi dogurdum onlar da erkenden gelmeye karar verdiler
Ah bide uyuyabilsem :) koca gobekle ara ara ağrılarla uyumak mümkün degilki biran önce sabah olsun diye bekliyorumBen kafamdan normal dogum olayını tamamen atmıstım sezaryen olacagıma emın bır sekılde gun saydım. O yuzden stres panık yapmadım ondan da kolay olmus olabılır. Doktor dogum baslamıs dıyene kadar ara ara az sancıyla gıttım hastaneye kadar muayeneden sonra sancılar sıklasıp dogum basladı yanı. Bebek coktan kanala gırmıs. Bıle bıle bekleseydım ben kesın bayılırdım cunku kendımı bılıyorum yıllarca panık atak okb tedavısı gordum asla benlık bır durum degıldı yanı. Harekete devam ama kendını cok yormadan. Ben doguracagımı bılsem o gun asla gezmez yatar uyurdum zira 5aydır uykusuzum
Yok canım dıkıs atmadılar. Ebe ve doktor dogum surecını guzel yonettıler. Zaten onları dınleyeceksın kı dogum guzel gecsın. Gereksız yere ıkınmayacaksın. Bana sakın ıkınma yada sımdı kuvvetlıce ıkın dedıklerı zaman onları dınledım. Yoksa bebek sıkısabılıyormus allah korusunAh bide uyuyabilsem :) koca gobekle ara ara ağrılarla uyumak mümkün degilki biran önce sabah olsun diye bekliyorumdikiş oldumu peki senin olduysa kaç tane
Anladım canim çok teşekkür ederim cevapladığın icin darısı başıma inşallah kolaylıkla kızımı kucagima alırımYok canım dıkıs atmadılar. Ebe ve doktor dogum surecını guzel yonettıler. Zaten onları dınleyeceksın kı dogum guzel gecsın. Gereksız yere ıkınmayacaksın. Bana sakın ıkınma yada sımdı kuvvetlıce ıkın dedıklerı zaman onları dınledım. Yoksa bebek sıkısabılıyormus allah korusun
Insallah canım sağ salimAnladım canim çok teşekkür ederim cevapladığın icin darısı başıma inşallah kolaylıkla kızımı kucagima alırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?