Doğuma Hazırlık Doğum için hastane çantası

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Postmodernik

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2015
980
646
303
merhaba hanımlar bir sıkıntı olmazsa temmuz ayında meleğimi kucağıma alacağım inş 33+3 haftalık hamileyim sorum şu ki hastane için çanta ne zaman hazırlanmalı içine ne koymalı netten baktım hep farklı farklı ve sanki gereksiz eşyalarda var içinde kimş illa boydan gecelik kimi illa pijama takımı demiş en mantıklısı doğrusu hangisi bu arada doğumu araştırma hastanesinde yapacağım normal mi sezeryan mı belli değil daha fikirleriniz için şimdiden teşekkürler

Ben iki takımı da aldım ama sadece gecelik gibi olanı kullandım,normal doğum oldu. Ped alın,hatta külot gibi giyilen var ondan alın 1-2 paket.yani kendime diye aldığım ama kullandığım başka birşey olmadı,çekim oalcaksa makyaj maşa vs(ben yapamadım pertim çıkmıştı 12 saat sancıdan sonra). Bebek için ben 3 takım aldım,1 hastane çıkışı büyük ve 2 tane mini setlerden,1 gece kaldığınız için sadece 1 takımı kullandık,bebek bezi alabilirainiz islak mendil vs,eldiven çorap(bebişlerin ayakları çok üşüyoe hatta pamuk da alın corabın içine koyup giydirin inanın ısınmıyor) gerçi temmuzda belki farklı olur ben 6 ay önce yaptım doğum.Korse aldım ama ilk gün kullanamadım,hastaneden çıkarken kendinize eşofman takımı alın ya da yazlık elbise..Kağıt rulo ve havlu..Hastane çantasında hem sizin hem bebeğin eşyalarına farklı renkte keselere koyarsanız büyük kolaylık olur :) Hayırlı doğumlar :)

Plastik bardak alın. Gelenler nasıl meyve suyu içecek. Ayrıca hoşgeldin ... bebek yazılı kağıda sarılı lokumlar. Süslü püslü küçük hediyelikler :)))) olmazsa olmaz bunlar bence.

Doğum yapmadığım için fikrim yok ama gittiğim hastane ziyaretlerinde hepsi tam takım hazırdı. Sağlıkla alın kucağınıza bebeğinizi. Hayırlı sağlıklı ömrünüz olsun demeye geldim ben :)

Ama arkadaşımdan gördüğüm bir detay var. Yumuşak havlu terlik giyiyordu. Ameliyatlıydı ve yürüttüler yanımızda. Terlikleri aklımda kalmış niyeyse :)

İlk doğumunda boydan gecelik gıydım normal doğumdu hıc rahat edemedim ikinciye pijama takımı aldım cok rahattı kesinlikle onu tavsiye ederim kendinize iç çamaşırı koyun bolca bebeğe de iki uç takım kıyafet olsun hastane çıkışı haricinde

Senin icin pijama takimlari canim 2 tane olmasi gerek en az hasta bezi toka ic camasiri alt ust ikiser tane terlik aklima gelen bular senin icin bebek icin ikiser takim yetiyor bezi islak mendili

Evet bi furyadir gidiyor..sanki yapmazsan dogumun eksik kalırmis gibi..
Ben gectigimiz eylulde ilk dogumumu sezeryan ile yaptım.Öyle zorduki goz kalemimi bile süremedim..insanlar nasıl öyle süsleniyor hayret ediyorum.

Kendim icin 2 pijama takimi birde hırka koymustum üsuyebilirim.kan kaybinolir diye..sadece 1 pijama takimi giydim.2 gece yattım.bir hasta bezi yetti bana..corap alin yaniniza 1 cift yeterli..giymeniz icin terlik alin cunku yüruyus yaptıriyorlar.
Miaafirler ve sizin icin ped bardak, neskafe mutlaka koyun ve dogumdan sonra günde 3 bardak icin hemen benim hic basim.agrimadi bu sayede (dogumdan sonra oluyor) ..termos mutlaka koyun canim cay istemisti surekli.
Bebek icin 2 batikli tulum yetti..2 adet sapka..10 adet bez koyun bebege..2 cift corap ve 2 adet penye battaniye (temmuz ayi olacak o yuzden penye diyorum)

Her ihtimale karsi biberon alin bebim dogum olur olmaz sutum hemen gelmedi mecburen mama ile besledik yaninizda bence bulunsun..emzik mutlaka koyun..bebegim cok aglamisti emzigim olmasaydi perisan olmustum..onunla susmustu.
.süs olarak lohusa taci kapi susu cikolata vs..isteginize gore bence yeterli

Sezeryanla dogum yaptim,tayt ve tisort goturmustum yanimda,gecelik pijama hoslanmadigim icin elalemin icinde. Tisortum onden dugmeliydi. Babet corabi,babet,havlu terlik,kagit havlu,wc kagidi,kulot seklinde hasta bezi,tarak,topuz tokasi goturdum kendim icin. Bebege de 3 takim hastane cikisi,bez,biberon,islak havlu,corap,penye battaniye,kalin battaniye (kis oldugu icin) ve puset goturdum. İkimizin cantalarini ayri yaptim cunku bebegin esyalariyla kendi esyalarimin karismamasi daha iyi olurdu. Cantami 32. Haftada hazirlamistim. 39. Haftada dogum yaptim,normal yuruyerek hastaneye gittim,sanki kontrole gider gibiydim. Sizinki de kolay olur insallah

Sezeryanda dikişe geldiği için pijama zor oluyor hemşireler de ilk gecelik giydirmişti bana 2 takım al ama önden dügmeli olsun kolayca emzir
İç çamaşırı
Kanaman olacak onun İçin büyük pedlerden al
1 takımda kıyafet al çıkarken giymek için
Çocuk içinde bez ıslak havlu 3 takım tulum yeterli oluyor birde battaniye

gecelik zor. önden düğmeli birşey alın. sezeryan yada normal olmasından ziyade emzirilmez gecelikle.

Benim ibstagramda gördüğüm bazı hanımlar sanki evlenmeye gidiyormuş gibi hazırlanıyorlar ona tavsiyem yok ama eğer sadece çocuğunuzu doğurmaya gidiyorsanız ozamn söyliyebilirim benim götürdüklerim:
Bol bol kilot
Emzirme südyen
Pyjama gecelik hangisiyle rahat edersen
Uzun hırka (kan kaybedersen üşiyebilirsin)
Hastaneden çıkmak için normal kıyafet
Terlik
Şampuan
Tarak toka
Krem

Benim doğurduğum hastanede ped felan veriyorlar öyle eşyaları almıyoruz yanimiza

Bebeğin kıyafetleri
Birde poşet aldım yanıma dogumda kirlenen eşyaları içine atdım
Ve başka bir torba daha al kirlilerin için

erken hazırlarsanız kafaniz daha rahat olur doguma da hazir hissedersiniz kendinizi. ben hepngec hazirlamistim..simdi hazir degilim.simdi degilim diye diye iki dogumumda da 40. haftalardan sonra dogum yaptım.

sezeryandim ama.ikisinde de pijama takimi kullandim. lohusa pijamasiyla buyuk beden normal pijama aldim. normalleri daha cok kullandim.diyebilirim. lcw de hamile tek altligi oluyor gri esofman alti gibi olanlardan. onunlada hastaneden cikis yapmıştım pantolon niyetine. hem rahat olmustu.

liste kisiye gore degisebilir. herkesin yazam sekli ve oncelikleri farkli o yuzden degisiyor.
kendime gore lsiteyi yazayim size

iki takim pijama. birisi normal birisi sabahlikli lohusa pijamasi olabilir.

ic camasiri.

ped. bazen gerekmiyor hastaneden bolca veriyorlar ama yedek bulunmali mutlaka.

sut cayi. mamsel marka oneririm.hem fiyati iyi hem bana humanaya gore daha etki etti.

gogus ucu kremi

tarak falan aldim ama hic kullanmadim. sacim basim fevi daginik cikmisim fotolara. benim sezeryan zor geciyor. bebekti agriydi derken gozumde olmuyor. ama siz yine de her ihtimale karsi kisisel bakım urunleri alin.

sarj aleti. telefon vs

bebek icin kiyafet.bir hastane cikisi birde 5 li setlerden yeterli oluyor bence.

bebek bezi.islak mendil

pisik kremi.

biberon vs gerekmez. cok gerekiyirsa hastaneden veriyorlar. olmadı bu tarz seyler gerekince eczaneden aliniyor zaten.

şimdilik aklıma bunlar geldi

Dogumu nerde yapacaginiza, ne sekilde yapacaginiza ve beklentilerinize gore degisir bu.

Tulumlar, bebek icin battaniyeler, bbebek bezi/islak mendil vs bunlarla ilgili listeleri tonlarca bulabilirsiniz. Onemli olan sizin beklentiniz...

Kiyafet vs disinda benim icin kisisel bakim malzemeleri ve kahve makinasi onemli ihtoyaclarimdi mesela. Odamizda cay kahve makinasi oldugu icin almama gerek kalmadi, dogum sonrasi kuafor hizmeti verildigi icin fon makinasi filan goturmem de gerekmedi. Bunlar sizin icin onemliyse mutlaka ekleyin derim cantaniza.

Onun disinda spinal sezeryan olmus biri olarak kesinlikle gecelik diyorum. Pijama giyebilmem 10 gunu bulmustu benim (egilip kalkmakta zorlaniyordum)

3 adet normal dogum ama hepsindede internete bsktim neler laximdi diyerekten:) hastanede kac gun kaldigina bagli ben tek gece kaldim hepsinde..

bebege zibin iki tane
Bebege corap iki tane
Bebege iki tane takim kiyafet
Bebege bez
Islak mendil
Emzik
Sudocrem
Bebege cikis icin ceket
Bi kalin battaniye
Iki tane penye battaniye

Bi kac bisey daha vardi ama hatirlamiyorum simdi

Kendime 2-3 adet kulot
Lohusa pedi
Elbise tarzi gecelik
Pantolonlu ustlu yelekli gecelik birde
Cikarken giymek icin kiyafet
Sabahlik/bornoz
Banyo icin terlik
Corap 2 tane
2 adet emzirme sutyeni
Bakim urunlerim.. deodorant tarak dis fircasi macun cimbiz ayna lenslerim lens suyun..kremlerim vs

Aklima gelen bunlar simdilik

Bazı özel hastanelerde imkanlar daha farklı olabiliyor, bebek için zıbın ya da bez verenler vs. Yine de tedarikli olmakta fayda var bence. Ben gecelikle hiç rahat edememiştim. Pijama takımı daha rahattı benim için. birde buradaki tavsiye gibi depend hasta külodu aldım. Çok rahat ettim. Tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…