Merhabalar, şimdiden hayırlı olsun. Allah kucağınıza almayı nasip etsin yavrunuzu. Benim bebeğim 6 aylık. Ben de bu 2 hastane arasında kaldım ve seçimimi su hastanesinden yana kullandım. Memnun da kaldım açıkçası. Şöyle sıralayayım:
1. Egepol çok yoğundu. Randevulu olduğumuz halde 1.5 saat bekleyip içeriden 5 dakikada çıkmak zorunda kalmıştık. Su hastanesinde böyle bir sorunla karşılaşmadık.
2. Egepolde doktor tel. verse bile whatsapp'tan yaz ben dönerim dedi. Su hast. doktorun telini aradığımda uygun değilse sekreteri açıyor ve acil bir şey varsa hemen doktora veriyordu. Örneğin birinde tansiyonum düştü sağlık ocağındaki doktor serum ve ilaç yazdı ben hemen kendi doktorumu arayıp ilacı değiştirttim.
3. Egepolde doğum normal yolla olacaksa ve gece veya hafta sonu başlamışsa nöbetçi doktor kimse o geliyor. Bunu istemiyorsan sezeryan oluyorsun. Su hastanesşnde gece doğum başladığında doktor geliyor. Benim hiç açılmam olmadığı sadece suyum geldiği için gece doktorun bilgisi dahilinde hastanedeydim. İhtiyaç halinde 5 dakikada buradayım dedi.
4. Su hastanesinde sezeryan olduğunda 2 gece kalabiliyorsun. Egepol'de durum nasıl bilmiyorum. .Ben spinal anestezili sezeryan sonrası kas spazmı yaşadım ve evde olsaydım acile gidip iğneye gerek duyacak kadar kasılmam vardı. İyi ki hastanedeydim. Ve ayrıca 2 gece için fazla para almadılar. Ben doğumdan önce kaldığım gece için de para alırlar diye düşünmüştüm almadılar.
5. Bunun dışında Egepolde küvöz sayısı daha fazla ama ben yapılan doğum oranına göre su hastanesinin yeterli olduğunu düşünüyorum. Egepolde kapı - oda süsleme, fotoğraf çekimi var bunlar Su hastanesinde yok.
6. Egepolde 1 kişi dışında kalan refakatçiden para istendiğini duydum .Bu konuda duyum dışında bir bilgim yok. Biz oldukça kalabalıktık su hastanesinde çok şükür :)
Bunlar aklımda kalanlar. Ben de bu ikilemde kaldığım için seni çok iyi anlıyorum. Sormak istediğin başka bir şey olursa bilgim dahilinde cevaplarım. Bu arada Su Hastanesindeki doktorum Melek CANBABA idi. İşini şansa bırakmayan ama panik de etmeyen, gebeye ve bebeğe saygılı, insancıl böyle yüzü güldüğünde gerçekten gülen sakin, normal doğum yanlısı tatlıdır, tatlı.
Hayırlısı olsun tekrar...