• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum için kimsem yok

halledersin eşinle.
benim 2. doğumumda eşimin bir ayağı alçıdaydı ve 18 aylık bebeğimiz vardı. eşim üçümüze tek ayak üstünde zıplayarak baktı.

Hayatimda ilk kucağıma aldığım bebek kendi kızımdı :)) 28 yaşında idim.. takildigim yerde sordum araştırdım vs.. hiç korkma.. Sağlıkla kavus bebeğine gerisi hallolur..

Önceden yemek yap buzluga at arada esin de yapar.. önceden bi büyük temizlik yaptır idare eder bi süre.. Bu kısımları hiç düşünme bile..

Hayatimda ilk kucağıma aldığım bebek kendi kızımdı :)) 28 yaşında idim.. takildigim yerde sordum araştırdım vs.. hiç korkma.. Sağlıkla kavus bebeğine gerisi hallolur..
Aynı benimde ilk kucağıma aldığım Bebek kendi bebeğim olucak inşallah. Tutarken biryerini incitirmiyim bakımını yapabilirmiyim ağlayınca Nasıl susturacam beni düşündüren noktalar bunlar

İ
Benimde dogum yapana kadar hic tecrubem yoktu. Yaninizda kimse olmazsa daha kolay alisirsiniz. Zor bir durumu da yok merak etmeyin. Belki baslarda tutarken altini degistirirken tedirgin olursunuz ama o da acemilikten bi iki degistirince alisiyo insan hemen.
Insallah kolay bir dogum olur saglikli bi sekilde alirsiniz bebeginizi kucaginiza
şte bakımını Nasıl yapıcam Nasıl tutucam emziricem bunlar için şimdiden düşünüyorum

Bak benimde ikinci dogumum olacak.Şimdi bi takım sıktılarım var.Bel ağrısı, migren bi yandan. Babam sağolsun ayda bir gelir bir iki gün kalır.Annem ve kv işleri bir türlü bitmez hep bi bahane. Karar aldım eşimde saygı duydu sadece dogum şubatta diyecez gelmek isteyen buyursun gelsin. Yoruldum artık herkese bi dert anlatmaktan hayır çağırmaz söylemeyiz kızarlar neden haber vermiyorsun gelelim derler. İnan yoruldum ben artık kim nasıl isterse öyle yapsın.
Ben Kv nin gelmesini hiç istemiyorum annem gelsin istiyorum ama eminim bi bahane bulacak kesin

İnan bana hiç kimseye ihtiyacın yok. Çok çok gerek diyorsan esin işten gelene kadar 1 hafta boyunca yardımcı al yanına, yemeğini yapsın, ortalığı toparlasin, zorlanacak olursan bebeğin altını değiştirsin ama ben ikincide bunların hepsini kendim yaptım. İlkinde de eve birilerini(!) aldığıma pişman oldum. Kadın aldım dediğim gibi ama ikincide onu da almadım.
Niye pişman oldun Can'ım . Bende Bebek bakımında yardımcı olabilecek birileri bakmayı düşünüyorum ama kime emanet edicem öylemi böylemi birsürü soru işareti

Ben de kayinvalideme daha yakin oturuyorum, anneme oranla. Cocugum olunca ne annemi ne kayinvalidemi ne de baska birini istiyorum ben. Benim cocugum, elbet bir sekilde bakarim. Kimse cocuk bakmayi bilerek gelmiyor hayata. Esim olsun yanimda, stresimizi birbirimize yansitmak yerine azaltalim, daha ne isteyeyim:) kimsenin olmamasi, birilerinin olup da rahatini ve psikolojini bozmasindan iyidir bosver:KK66:
Bi yandan da bu şekilde düşünmüyor değilim. Daha önce tecrübe ettik zaten Kv heleki iyi günde kötü günde eve sokulacak gibi değil . Eşim bile annemi çağırmayı düşünmüyorum diyor siz düşünün artık

Sizin gibi gurbette olan dostlarımız yardım edecek tabiki. Gelip sorun cikarmalarindansa boşverin gelmesinler. ilk bir hafta zorlanirsiniz belki ama geçecektir.

İ

şte bakımını Nasıl yapıcam Nasıl tutucam emziricem bunlar için şimdiden düşünüyorum
Yaparsin hic merak etme. Emzirme icin falan videolar var youtube dan bakabilirsn. Alt degistirmek icinde vardir eminim. Yaninda annen de olsaa kv den de olsa gorup yapacaksin sonucta. Ha videodan gormussun ha internetten. Bir de ilk gunler hastanede olacaksin hemsirelerden de yardim isteyebilirsin. Hic canini sikma.

Canım benim öncelikle gözün aydın olsun..
Hiç korkma, o bebeği eve getirince başlıyor her şey..
Yaşayanlardan duyduğum kadarıyla,
o annelik içgüdüsü sana herşeyi yaptırıyo.
Eşin de destek olur, nöbetleşerek
bakarsınız miniğinize.
Sevgiler. .

Size bisey söylim mi kimseye ihtiyaciniz yok hic moralinizi bozmayin. benim kardeslerim halalarim.kuzenlerim ayni sehirde yasamamiza ragmen her ne kadar kendi isleride olsa ya bi ugrim napti ilk cocugu zaten zor dogum gecirdi bi evine gidim.sicak corba yapim yerleri supureyim sevabima demedi. annem cok rahatsiz olmasina ragmen geldi sabah erkenleri bebek erken uyandigindan gazliydi bide. 2 3 saat ne kadar uyuyabilmissem bide 40miz cikmadi beni ürkuten bi olay olmustu sabah esim.ise gidince korkmim.diye.

Siddetle sunu size tavsiye edebilirim
Mutlaka ama mutlaka aksam uyumadan once evinizi temiz tutun. 2 kisiniz o zaman esiniz aksam bebekle hasret giderirken hemen bulasiklari kaldirin banyoyu silin toz alin supurun haa vakit kaldimi bakin dip kosede bisey varmi atiyorum cekmece icleri veya banyo dolabi
Tabii kendinizi iyi hissediyorsaniz. bi bakmissiniz eviniz temiz sizde oh oturun bebekle ilgilenin. ben oglum.dogmadan omrumde alt degistirmedim ama inanin bunu yapabilirsiniz:) dogumdan once yapin dolma manti borek atin dipfrize. bol su icin mumkunse cok uyuyun dinlenin inanin basaracaksiniz

Aynı benimde ilk kucağıma aldığım Bebek kendi bebeğim olucak inşallah. Tutarken biryerini incitirmiyim bakımını yapabilirmiyim ağlayınca Nasıl susturacam beni düşündüren noktalar bunlar

Aglayinca etrafta 10 deneyimli anne olsa birakmazsiniz hiçbirine.. yara yara kalabalığı kaparsiniz Bebeğinizi :) iç gudusel birsey.. bebek nasıl tutulur gaz nasıl çıkartılır gibi teknik şeyleri ogrenirsiniz hemşireler de gösteriyor bol bol sorun..
En önemlisi sakin olun Bebeğinizi takip edin izleyin dinleyin.. onunla ekip olursunuz.. illa çok aglayacak uyumayacak vs diye düşünmeyin her çocuk aynı değil..
Emzirme için bilgilenin.. bol bol okuyun bu dönem.. yaşayarak ogreniliyor çoğu şey de..

Dert etmeyin daha çok erken, hangi hastanede doğum yapcaksınız bilmiyorum ama hastanede 1-2 gece fazla kalın gerekirse, bebeği nasıl tutacağınızı zaten öğretirler orda, ayrıca bol bol video izleyin. Kendi kendinize bakarsınız. Gelip sizin canınızı sıkacaklarına olmasınlar daha iyi. Çok zorlanır içinden çıkamadığınız bişey olursai bi komşu, bi arkadaş çağırırsınız. Tüm kadınlar hamile , yeni doğum yapmış bi insanın yardıma ihtiyacı olduğunu bilir ve seve seve yardım eder. Kimsem yok diye düşünmeyin bebeğim geliyor diye düşünün :)

daha yolun çok başındayım ama kısmetse o gün gelecek.yasadığım şehirde eşim ve ben varız sadece . Küçük bir Doğu ilindeyiz. Mayıs sonu gibi doğum olucak . Ben yaşadığım ilde doğum yapmayı planlıyorum . Ama bir sorunum var. Ne Kv nede annem yanıma gelemeyecek. Yaklaşık 8 ay önce ölü doğum yaptım Kv geldi yanıma ama birsürü problem yaşadık . En zor günümde destek olucağına yapmadığını bırakmadı. Ben istesem bile kesinlikle gelmez zaten konuşmuyoruz şuan . Anneme gelince o zaten gelmez illaki bi şey uyduracak gelmemek için biliyorum . Anlıycağınız kimsem yok. Derdim kimsemin olmamasından çok acaba ilk Zaman'larda bebeğime bakabilirmiyim . Ben daha çocuk tutmayı bile beceremem hiç Bebek olmadı etrafımda. Eşimin desteği sonsuz bundan eminim ama Nasıl olur becerebilirmiyim. Şimdiden sıkıntısı tuttu valla
Hiç üzülme becerirsin. Aç interneti bol bol yeni doğan bakım videosu izle. Çocuk doktorun da zaten yardımcı olacaktır, tüyolar verecektir sana bakım için. Hele bir de sezaryan değil de normal doğum yaparsan Allah'ın izniyle hemencecik iyileşirsin, bir haftayı bulmaz. Eşin de doğum izni alsın bir iki hafta eğer alabiliyorsa, sana yardımcı olsun. Kimseye muhtaç olma. Benim tanıdığım bir çok kadın var seninle aynı durumda olan. Çatır çatır da bakıyorlar bebeklerine. Allah yardımcın olsun. İnşallah her şey iyi gider senin için.

Kim darda kalmış da yaradan yetişmemiş... sen dünyanın en kutsal göreviyle görevlendirilmişsin, üstelik önceden de bir acı yaşamışsın... sen inan Allah sana ihtiyacın varsa birini mutlaka bir şekilde gönderir... hepimizin birileriyle yolu kesişiyor, sonrw görevini tamamlayan uzaklaşıyor.. içini ferah tut her şey kolay olsun senin için. Belki de hiç sorun yaşamayacağın bir bebişin olacak. İnşallah

Tüm önerilere baktım.
Ben de yalnız olacağım takipteyim o sebeple.
Yardımcı olma şansım bayağı bayağı yok valla kusura bakma

Niye pişman oldun Can'ım . Bende Bebek bakımında yardımcı olabilecek birileri bakmayı düşünüyorum ama kime emanet edicem öylemi böylemi birsürü soru işareti
emanet etme kadına, o iş yapsın sen bebeğine bak, en fazla banyoya girersin.
çünkü faydadan çok zararı oldu sevgili kayınvalidemin, annem geldi önce ama pek bişe beceremedi, mecburen kayınvalideye kaldık, çağırmaz olaydım. ayrıca her konuda da bana yazabilirsin ;)

Ben Kv nin gelmesini hiç istemiyorum annem gelsin istiyorum ama eminim bi bahane bulacak kesin
Allah yardım eder inan. Ben eşime diyorum herkesin anne babası yok ya kimi kimsesi olmayan nasıl bakıyor öğreniyorsa bizde idare ederiz. Sıkma canını.

İki çocuğuma da tek başıma baktım .Kimse bir gün bile yardım etmedi .İyi ki de etmemişler diyorum daha çok aklımı karıştıracaklardı .Elimde kitaplar ve iç güdülerimle çok da güzel baktım bebeklerime emin ol böylesi daha hayıırlı olacak senin için de.

Back
X