doğum izni hk:

byrose

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2008
228
2
96
İstanbul
merhabalar
arkadaşlar bir özel kurumda çalışıyprum. hamile kalmayı düşünüyorum. yalnız bu doğum izni vs. hakkında hiç bir fikrim yok. kafama takılanları aşağıda yazıyorum cevap verip beni aydınlatırsanız sevinirim.

1- doğum iznine çıkabilmem için iş yerinde ne kadar çalışmış olmam gerek. ( işe girilirken hamile olmak veya işe devam sürecinde hamile olmak arasında fark varmı:)
2- doğum izninde maaş veriliyormu benim bir arkadaşıma 5 ay ödeme yapmışlar.
3- doğum izni tam olarak ne kadar.:3:

1- işe girerken falan değilde gebelikten önceki bir yıl içinde 90 yada 120 gündü sanırım ssklı olman lazım
2- çalışmadığın gün kadarını devletten alıyorsun ama devamı cevap 3 de
3- doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra 8 hafta olarak toplamda 16 hafta izinli oluyorsun
bu durum doğum önce 3 hafta doğum sonra 13 hafta olarak değişebilir birde ikiz gebeliklerde değişiyor diye biliyorum
birde extradan emzirme yardımı var ama o az bir para

Son düzenleme:
süt izni doğumdan sonra ilk 6 ay günde 3 saat, ikinci 6 ay günde 1,5 saat işten erken çıkıyosun ya da geç geliyosun senin tercihin..

doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra 8 hafta, bunu kaydıramıyosun yeni kanunla diye biliyorum... yani doğumdan önce daha fazla çalışayım doğumdan sonra daha çok tatil yaparım düşüncesi olmuyor artık :43:

Back
X