doğum izni ile ilgili yardim

özel hastaneden aldığınız rapor yeterli.ayrıca onaya gerek yok.32. haftanın içinde raporu yani 5 hafta daha çalışabilir raporunu almanız lazım.

Doğumdan sekiz hafta öncesine kadar sağlık raporuyla çalışmanizda sakinca bulunmadigini doğrulamaniz halinde, izninizin beş haftasini doğumdan sonraya ekleyebilirsiniz. Böylece dogumdan önce üç hafta dogumdan sonra on üç hafta izniniz olur.

Bunu biliyorum zaten. Önemli olan bu izni alirken yapmam gerekenler.

özel hastaneden aldığınız rapor yeterli.ayrıca onaya gerek yok.32. haftanın içinde raporu yani 5 hafta daha çalışabilir raporunu almanız lazım.
Çok tesekkur ederim evet bi ozel hastaneyi aradim ve verebileceklerini söylediler. Duruma gore gidip oradan da alabilirim.

Devlet hastanesi sorun cikarirsa bi hastane ile görüştüm gidip oradan alacagim. Ancak muayene ücreti yaninda bir de rapor ücreti talep ediyorlar ama fazla bisey değil. İlginiz için teşekkürler.

Bunu biliyorum zaten. Önemli olan bu izni alirken yapmam gerekenler.

Ne zamana kadar almam gerekir diye sormuştunuz ona cevaben yazdım ben de: doğumdan sekiz hafta öncesi.

Diğer sorunuz hakkinda bilgim olmadığı için yorum yapmamistim, zaten devlet hastanesinden rapor almanizin ne gibi bir mahzuru olabilir ki?

Gördüğüm kadarıyla başka sorunuz da yok

Hayırlı doğumlar dilerim.

Devlet hastanesine gidip muayene olacaksınız.
32 haftayı doldurduğunuz için bir sıkıntınız da yoksa doktor size izne ayrılmak isteyip istemediğinizi soracak, ona göre ya çalışabilir raporu ya da izne ayrılabilir raporu alacaksınız. Raporu başhekime onaylatacaksınız. Sonra da dilekçe yazıp raporun fotokopisini okula teslim edeceksiniz.
Ben 3 hafta önce bu şekilde yaptım. Bazı idareciler dilekçe istemeyebiliyormuş fakat benden okulum istediği için o şekilde teslim ettim.

33. hafta dolmadan alırsanız iyi olur. Ayrıca izne ayrılmak istediğinizde yine devlet hastanesinde muayene olup rapor almak istediğinizi belirtirsiniz. Alacağınız raporun aslı sizde kalacak şekilde okulunuza teslim edeceksiniz.
Çok uzun yazdım ama ben de çok araştırmıştım. Yardımcı olmak istedim :) Allah hayırlı, kolay doğumlar versin.

Amin. Anlayisiniz ve yardimlariniz için çok tesekkur ederim. Rabbim sizin de saglik ve sihhatle bebeginizi kucaginiza almayi nasib etsin.

Hepinize yardimlariniz için tesekkur ederim arkadaşlar. Bugün rapor isini hallettik. Hatta raporu bizim gondermemize bile gerek olmadan direk sistem üzerinden kurumuna gönderdiler. Devlet hastanesinden aldik ama çok kolay oldu bizimki.

32 hafta olunca mi rapor almak daha mantikli oluyor

haftan dolmadan alman lazım raporu...
devlet hastanesine gitmen gerekiyor..
zaten devlet hastanesinde ki doktorda ultrasonla muayene edip verecek sana raporu...
ben özel hastane çalışanıyım, takibim çalıştığım hastanede yapıldı ama iş rapor almaya gelince doktorum beni devlet hastanesine yönlendirdi..
tabi çalıştığım hastanenin kadın doğum bölümünde sgk anlaşması olmadığı için böyle yapılmış olabilir...
anlaşmalı olursa nasıl olur emin değilim..

Eğer sgk ile anlasmasi olsaydi alabiliyordunuz ben dun özel bir hastaneye de sormustum. Onlar ücret karsiliginda verebileceklerini söylemişlerdi. Biz devlette sansimizi deneyelim uzun sürerse ozelden aliriz diye düşünmüştük ama gerek kalmadi.

ben yeni aldım o raporu :) öncelikle Allah sağlıkla kucagına - kucagımıza almayı nasip etsin. Bende özele gidiyorum fakat onlar sisteme giremiyorlar ve işin uzuyor bu işlemi devlet hast. özellikle araştırma hast. daha ıyı yapıyor ben 34.haftamda aldım 37'e kadar çalışabilir raporu 34.haftada alınması gerekli demişti doktorum. Benim doktorumda özel ama çok uğraşabilirdim ve ödeme alırkende sıkıntı çıkarabiliyorlar hiç riske etme bi hastneye git devlet ordan al sonra onu orada sisteme girdiriyorsun benim ki öyle oldu sistem onay verdi dedi. Nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama burada mesala bi hast. aradım biz vermiyoruz dedi yinede ara bi sor alabilir miyim diye boşa gitmemiş ol.

çalışır raporu 32. haftada alınır, sonraki haftalarda alınan rapor ödeme konusunda problem olabilir çünkü doktor bu hasta çalışabilir demeden çalıştıysanız o sgk yı ilgilendirmez. 37. haftaya kadar çalışılır, 4o a kadar izinlisinizdir. erken doğum olursa yani 40dan önce olursa o kadar hafta erken doğum olarak doğum sonrası izninize eklenir. örneğin 39 da doğum yaptınız, 8 hafta doğum sonrası+1 hafta erken doğum+5 hafta doğum öncesi aktarma olur.

ben 34 haftamda aldım hatta 33+5 idi ama 34 hafta yazıldı sgkyı arayıp sordum bir sorun olmadığını sistemde gözüktüğünü ilettiler. Bende 32 den sonra alınınca sorun olacağını düşünüyordum ama sgk öyle iletmedi.

ödeme de tam yapıldı mı peki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…