- 12 Mart 2011
- 2.837
- 1.182
- 373
özel hastaneden aldığınız rapor yeterli.ayrıca onaya gerek yok.32. haftanın içinde raporu yani 5 hafta daha çalışabilir raporunu almanız lazım.Arkadaşlar ben devlette kadrolu ogretmenim su an 32+2 haftalik hamileyim ve 37. Haftaya kadar calismak istiyorum. Bu calisabilir raporunu en geç ne zamana kadar almam gerekiyor.bir de ben özel doktora gidiyorum direk gidip devlet hastanesinden rapor alabilir miyim. Bilgi verirseniz sevinirim.
Bunu biliyorum zaten. Önemli olan bu izni alirken yapmam gerekenler.Doğumdan sekiz hafta öncesine kadar sağlık raporuyla çalışmanizda sakinca bulunmadigini doğrulamaniz halinde, izninizin beş haftasini doğumdan sonraya ekleyebilirsiniz. Böylece dogumdan önce üç hafta dogumdan sonra on üç hafta izniniz olur.
Çok tesekkur ederim evet bi ozel hastaneyi aradim ve verebileceklerini söylediler. Duruma gore gidip oradan da alabilirim.özel hastaneden aldığınız rapor yeterli.ayrıca onaya gerek yok.32. haftanın içinde raporu yani 5 hafta daha çalışabilir raporunu almanız lazım.
Devlet hastanesi sorun cikarirsa bi hastane ile görüştüm gidip oradan alacagim. Ancak muayene ücreti yaninda bir de rapor ücreti talep ediyorlar ama fazla bisey değil. İlginiz için teşekkürler.Raporu bu hafta almanız gerekiyor. Özel hastanenin Sgk anlaşması varsa geçerli olur alınan rapor, ekstra ücret almazlar. Normal muayene ücreti alınır sadece...
Devlet hastanelerinin bazısından ultrason için ayrı gün veriliyor, ayrı birime yönlendiriliyor. Eğer gideceğiniz hastanede öyleyse bu haftaya yetişemeyebilir...
Bence en iyisi çok da pahalı olmayan ama Sgk anlaşması olan bir hastane ya da tıp merkezimden randevu alıp rapor alın bu hafta.
Bunu biliyorum zaten. Önemli olan bu izni alirken yapmam gerekenler.
Amin. Anlayisiniz ve yardimlariniz için çok tesekkur ederim. Rabbim sizin de saglik ve sihhatle bebeginizi kucaginiza almayi nasib etsin.33. hafta dolmadan alırsanız iyi olur. Ayrıca izne ayrılmak istediğinizde yine devlet hastanesinde muayene olup rapor almak istediğinizi belirtirsiniz. Alacağınız raporun aslı sizde kalacak şekilde okulunuza teslim edeceksiniz.
Çok uzun yazdım ama ben de çok araştırmıştım. Yardımcı olmak istedim :) Allah hayırlı, kolay doğumlar versin.
Ben 32+3 de rapor almis oldum hicbir sorun da cikmadi. Sanirim 32 bin içinde almak daha mantikliymis. Yani 32+0 ve 32+6 arasında.32 hafta olunca mi rapor almak daha mantikli oluyor
Eğer sgk ile anlasmasi olsaydi alabiliyordunuz ben dun özel bir hastaneye de sormustum. Onlar ücret karsiliginda verebileceklerini söylemişlerdi. Biz devlette sansimizi deneyelim uzun sürerse ozelden aliriz diye düşünmüştük ama gerek kalmadi.haftan dolmadan alman lazım raporu...
devlet hastanesine gitmen gerekiyor..
zaten devlet hastanesinde ki doktorda ultrasonla muayene edip verecek sana raporu...
ben özel hastane çalışanıyım, takibim çalıştığım hastanede yapıldı ama iş rapor almaya gelince doktorum beni devlet hastanesine yönlendirdi..
tabi çalıştığım hastanenin kadın doğum bölümünde sgk anlaşması olmadığı için böyle yapılmış olabilir...
anlaşmalı olursa nasıl olur emin değilim..
çalışır raporu 32. haftada alınır, sonraki haftalarda alınan rapor ödeme konusunda problem olabilir çünkü doktor bu hasta çalışabilir demeden çalıştıysanız o sgk yı ilgilendirmez. 37. haftaya kadar çalışılır, 4o a kadar izinlisinizdir. erken doğum olursa yani 40dan önce olursa o kadar hafta erken doğum olarak doğum sonrası izninize eklenir. örneğin 39 da doğum yaptınız, 8 hafta doğum sonrası+1 hafta erken doğum+5 hafta doğum öncesi aktarma olur.
ben 34 haftamda aldım hatta 33+5 idi ama 34 hafta yazıldı sgkyı arayıp sordum bir sorun olmadığını sistemde gözüktüğünü ilettiler. Bende 32 den sonra alınınca sorun olacağını düşünüyordum ama sgk öyle iletmedi.
ödeme de tam yapıldı mı peki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?