Dogum izni ile ilgili

Zeynep tuna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2016
163
44
98
Kızlar cuma günü 37+2 iken sezeryan ile dogum yaptim. 32.haftada calisabilir raporu almıştım 37 e kadar. Simdi sorum şu. Eşim hastaneye gitti rapor almak icin ona 14 hafta 3 gun iznim oldugu soylenmis. Bende 16 haftayi direk alabilecegimi dusunuyordum sizce ben mi yanlis dusundum yoksa onlar mi yanlis hesapladi

Canım erken doğum yaptığın için doğum öncesinden 8 hafta değil 32 den sonra 37 e kadar 5 hafta çalıştığın için 5 hafta sonraya aktarılıyor diye biliyorum

Bana yanlış hesaplanmis gibi geldi. 37. Haftaniza kadar çalıştınız sonucta degil mi ?? Toplam 16 hafta dogum izniniz var.. bunu istediğiniz gibi kullanabilirsinizm siz daha hic kullanmamissiniz. Dogum öncesini sonraya aktarabilirsiniz diye biliyorum..

ama.soyle oncesindeki 8 haftanin 3 u aktarilmiyoki 37 den sonra calisilmadigi icin. mecburi izinden dolayi.

önemli bir konu ama benim bildiğimde 3 hafta doğum sonrasına aktarılmıyor 38 de de dünyaya gelse 40. haftanın ilk günüde dünyaya gelse o fazla günler mecburi izin olduğundan sonraya aktarılmıyor.37 den sonra doğduğu gün iznin başlar 40. hafta bitiminde zaten başlamış sayılır.

Son yasada erken dogum olmasi halinde son 3 haftaya kadar çalışan bir anne kullanamadigi izinleri sonraya aktarabilir diye okudumm bu yuzden tekrar basvurmayi düşünüyorum

• Beğen
Reactions: mnt
ablam 27 haftalik dogum yapti ozaman kullanilmiyordu ben resmi gazeteden okudugumu anliyorum 2016 da cikti erken dogum yapmasi halinde aktariliyor diye yaziyor sonucta arkadas 3haftayi kullanamadiki izin olarak zorunlu izin ama kullanamadigi icin almasi lazim benim mantigimda ama genede bilmiyorum insallah kullanir

Erken dogum durumunu istisna olarak belirtmis ve erken dogum durumunda kullanilamayan dogum izinleri dogum sonrasina aktariliyor

aynen resmi gazetede yazana gore benimde anladigim orda anlatilmis 29haftalik dogum yaparsan diyor 3hafta+16haftadan 19 hafta iznin olur diyor buda aktarilabilecegini gosterir bence..2016 dan once aktarilamiyordu sadece dogum oncesi 5hafta aktarilabiliyordu ablam kullanamamisti ama yeni vikan yonetmelikte aktarilabiliyor

Son yasada erken dogum olmasi halinde son 3 haftaya kadar çalışan bir anne kullanamadigi izinleri sonraya aktarabilir diye okudumm bu yuzden tekrar basvurmayi düşünüyorum
Doğru canım.. Kesinlikle kullan yakma o izinleri...

Aynen yönetmelikte aktarılabilir yazıyor aktarabilirsin canım. Bence yeniden başvur bizede yaz sonucu

Yarın hastaneye gidip durumu anlaticam. Dogumhane sekreterligi yapiyomus bunu doktorum konusun ben imzalarim dedi. Ogretmenim okullar ayarlamiyor sadece belgeyi aliyolar

aynen bende ogretmenim cnm doktorundan tam kacinci haftada dogduguna dair belge alip yonetmeliginde ciktisini al belki mudurunde eski yonetmeligi biliyordur problem cikarmasin okut ayarlat iznini neden eksik kullanasin

Back
X