Doğum İzni ve Doğum Parası işlem süreçleri detayları ?

ozlem_erol

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2011
5
0
36
İstanbul
Herkese Merhabalar... Ben şu an 24 haftalık hamileyim ve Doğumuma 3 hafta kalana kadar çalışmayı planlıyorum. Doğum izni ve Doğum parası için işlem süreçlerinin detaylarını öğrenmek istiyorum. Birçok yerde açıklamalar okudum fakat birbirinden farklı şeylerde söyleniyor. Hata yapmak yada gecikme sorunları yaşamak istemiyorum. Bu nedenle bu işlemleri gerçekleştirmiş arkadaşlarımın yardımlarını rica ediyorum. Detaylı yazabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden ilginize teşekkür ediyorum. Hoşçakalın... :)
 
Muhtemelen ssk lısımnız diye düşünüyorum ? geçen yıl arkadşın işlemlerini ben halletmiştim ama unuttum tabi...

Tek bildiğim şey eğer aylık ücretler halinde almak istiyrsanız her ay işyerinden bi belge alıp ssk ya veriyodunuz sanırım..

Yok eğer sorun değil hepsini alayım derseniz, 3 aylığın hepsini beraber götürüp parayı toptan alabiliriniz...

Bu arada doğum yardımı diye bir ödenek var .. rakam çok komik ama olsun alma imkanınız varsa alın..
 
canım 32 haftalık olunca dr.gidiyosun sana çalısabilir 3 hafta kalana kadar diyo hastaneden rapor alıyosun çalışmasında sakınca yoktur diye. sonra bu önemli son 3 hafta kalınca yasal olarak çalışamadıgın dönem başlayınca hastaneden bi rapor daha alıyosun ben dogum iznine ayrılıyorum son 3 haftam diyosun.onlar bi rapor daha veriyo. bunların ikisini de işyerine veriyosun onlar ssk ya bildiriyo doğum iznine ayrıldı diye.sen kendine de bi fotokopi al o raporlardan. dogumunu sağlıkla paşa paşa yapıyosun hastaneden sağ bir kız/oğlan dogurdu şu gün falan diye bi rapor daha alıyosun. sonra sen ssk ya gidemeyeceğin için muhtemelen eşin bu belgeleri ssk ya götüryo. hatta simdi bile gidip gereken evrak listesini alabilirsiniz ordan. 16 haftalık doğum paranı 2 ye bölüyolar niye bölündüğünü hatırlamıyorum ama 2 seferde ptt den tc kimlik numaranla çekebiliyosun.benim öyle yatmıştı param.bu konuyu bende çok sormustum ama hiç adam gibi cevap bulamamıştım.oysaki ssk ya gidip evrak listesini alsaymışım ögrenecekmişim :) bide bana kimse o son 3 haftalık raporu söylememişti onu almadığım için 3 haftalık paramı kesti ssk..
 
canım çok teşekkürederim verdiğin bilgiler için. bende ilk iş gereken evrak listesini temin ediyim:) birde ayrıca vizite kağıdı gerekiyormu işyerinden. çünkü vizite kağıdı artık kullanılmıyor ama bu işlemler için yinede isterler mi bilemiyorum.
 

bende çok teşekkür ederim çok güzel bilgilendirme yapmışsınız. benimde son 3 haftalık raporundan haberim yoktu. bende 29 haftalık gebeyim ne yapacağımı bilmiyordum araştırıyordum etraftan ama net bişey diyen olmamıştır. en güzeli ssk dan gerekli belgeleri istemek heralde.
 

özlem_erol ssk dan evrak listesini temin edince burdan paylaşırsan çok sevinirim bende fırsat bulup edebilirsem bende burdan paylaşırım.
 
rica ederim kızlaar:) ben o 3 haftaya yanıyom hala 8 haftalık raporu alınca rapor işi bitti demiştim ama asıl rapor 3 hafta kaldı raporu..asıl o zaman izne ayrılıyosun çünkü..sağlıklı ve güzel doğumlar dilerim sağlıkla kucagınıza alın bebişlerinizi inşallah:)
 


Canım işlemlerinde vizite kağıdına ihtiyaç duyulmuşmuydu ?
 
evet sanırım almıştım ama bi işe yaramamıstı sen genede al nolur nolmaz artık vizite kagıdının bi önemi yok hastanelerde tc yetiyo.
 
evet sanırım almıştım ama bi işe yaramamıstı sen genede al nolur nolmaz artık vizite kagıdının bi önemi yok hastanelerde tc yetiyo.

Evet tc kimlik yeterli olduğu için vizite kağıdına ihtiyaç olmaz diye düşünmüştüm fakan her ihtimale karşı yanımda bulundurmalıyım ne olur ne olmaz. teşekkürederim canım.
 
öğretmenlerde durum nasıl?herkes farklı bişey söylüyor.ben büyük ihtimelle 5 eylülde doğum yapacağım.yaz tatilinde olduğum için önceki iznimi sonraya ekleyemiyor muyum?birde doğum sonrası iznim 5 eylülden mi başlar?normalde 22 eylülde doğması gerekiyor ama erken olacak.40 hafta üzerinden kullanabilir miyim gene de(22 eylül)?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…