doğum izni ve doğum parası

genciza

annesinin sosisi o :)
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2007
4.158
143
688
43
İstanbul
yeni anneler doğum izni,doğum parası ve emzirme parası ile ilgili detaylı bilgi verirmisiniz.kaçıncı haftada hangi evraklarla nerelere başvurmamız gerekiyor ve ücreti nereden alacağız.bununla ilgili daha önceden açılmış konu varsa onun linkinide verebilirsiniz.şimdiden teşekkür ederim.

Bende merak ediyorum, şuan çalışıyorum 8 senedir bu iş yerindeyim ve tazminatımı alıp ayrılmak istiyorum bu hamilelikte mümkün müdür? Hamileliğim boyunca çalışmak istemiyorum

baharcım yukarıdada sorduğum gibi kaçıncı haftamızda ne gibi başvurular yapacağız ve parayı nerden alacağız.bu konuyla ilgili bilgilerini paylaşırsan çok sevinirim.

Kızlar ßen muhasebeciyim Bu tür soruLarınıza cvp vereßilirim

baharcım bende merak ediyorum,kaçıncı ayda,nereye hangi hastaneye gidilmeli,dosya falan açtırmanız gerekiyor diye duymuştum.Ne gibi işlemler yapmamız gerekiyor.Cevabın için teşekkürler.

BiLDİĞİM KADARIYLA
32. HAFTADAN İTİBAREN RAPORUNU ONAYLATARAK DOĞUM İZNİNE AYRILABİLİYORSUNUZ.
TOPLAMDA 16 HAFTA iZİN KULLANMA HAKKIMIZ VAR.
BU SÜREYİ DOĞUMDAN ÖNCE 8 HAFTA DOĞUMDAN SONRA 8 HAFTA OLARAK
AYARLAYABİLECEĞiMiZ GİBİ, 13 HAFTAYI DOĞUM SONRASINDA DA KULLANABİLİRİZ.
DOĞUM İZNİNDE OLDUĞUMUZ SÜREDE, ÜCRETİMİZİ İŞYERİMİZDEN DEĞİL,
BAĞLI BULUNDUĞUMUZ SSK MÜDÜRLÜĞÜNDEN ALIYORUZ.
BRÜT ÜCRETİN 3/2 ORANINDA
DAHA DETAYLI BiLGiSİ OLAN PAYLAŞSIN LÜTFEN !!!

DOĞUM NEDENİYLE İŞTEN AYRILIRSAK TAZMİNAT ALMA GİBİ BiR HAKKIMIZ SÖZ KONUSU DEĞİL

BİRDE AŞAĞIDAKİ LİNKE BAKIN KIZLAR;

http://www.bebek.com/content.aspx?PContId=4&ContType=1&ContId=3295

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlareşi sigortalı olupda kendi çalışmayanda emzirme parası alır diye duymuştum fakat benim görümcem geçen sene yazın doğum yapmıştı ve bu emzirme parası için başvurmuştu ama öyle bişey yok demişlerdi galiba daha yürürlüğe girmemişti

canlarım emzirme parası bir kereye mahsus
önceden 50 liraydı şimdi 170 olmuş diye biliyorum
eşinin başvurması gerekiyor eğer kendin ssk lı değilsen..

19.01 2010 tarihinde doğum yaptım..ben ev hanımıyım..eşim sigortalı..doğum parası ve emzirme ödeneği ne kadar alırım..bilginiz varmı..

Kızlar ßen muhasebeciyim Bu tür soruLarınıza cvp vereßilirim
Ben özel bir eğitim kurumunda idareci olarak çalışıyorum şu an 25 haftalık hamileyim sgk primlerim düzenli olarak 3 yıldır yatıyor,ancak okuluma gelmek için 2 saatlik yol gelip gidiyorum ve 32.hafta öncesinde rapor almak istiyorum çünkü çok yorucu oluyor böyle bir hakkım var mı?
2.Sorum ise her ay 1 gün kontrole gidince rapor alıyorum ama muhasebecimiz ben bu raporu sgk ekranında göremiyorum demiş,hastaneyi aradım 3günün altında olan raporlar görünmez orada dediler şimdi o günler kesilmez değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…