Doğum İzni Yardımmmm!!!

yamanas

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2010
307
36
123
İstanbul
Arkadaşlar bana bu konuda yardım eder misiniz?
Şu an 31+2 günlük hamileyim,henüz çalışabilir raporumu almadım, doğum nasip olursa 38. hafta gibi olacak, sezeryan olacağı için öyle planlanıyor bir aksilik olmazsa.
Şimdi haftaya mesela 32+2 de doğum öncesi çalışabilir raporumu alsam, kaçıncı haftaya kadar çalışabilirim, 38. haftada doğum yaparsam doğum öncesi izinlerim yanar mı? Boşuna izinlerimi yakmak istemem eğer öyle olacaksa 32 de hemen ayrılırım hiç boşuna çalışmamm yani, kafam karıştı yaaaa:44:

canım memur musun memursan torba yasaya göre doğum 40. haftadan önce olmuşsa o aradaki fark doğum sonrası izne ekleniyor. 32 de çalışabilir raporu alırsan en fazla 37. haftaya kadar çalışabilirsin.

Eğer çalışmak istiyorsanız 37. haftaya kadar 32. hafta dolduğunda raporunuzu almanız lazım.
38. haftada da doğum olacaksa eğer 32 den 37. haftaya kadar olan 5 haftalık süre doğum sonrasına eklenir..Yani doğum öncesi 8 hafta olan izninizi 3 hafta kala kulklanacağınız için doğum sonrasındaki 8 hafta + doğum öncesinden kalan 5 hafta 13 hafta olarak doğum sonrası kullanırsınız. Çalışmak istemiyorsanız 32. haftada çalışamaz raporu alıp doğum öncesi 8+ sonrası 8 hafta olarak kullanabilirsiniz..

38. hafta doğum olacaksa eğer siz de 37 de ayrılırsanız 1 hafta olacak arada doğum için.
Hazırlanmak zor olmayacak mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…