Dogum izni

ktg

bir bedende iki kalp
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2008
3.971
34
163
42
Diğer
Doğum ve süt izinlerinde değişiklik yapıldı. Kadın memura çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk 6 ayda günde 3 saat, ikinci altı ayda günde 1.5 saat süt izni verilecek.

Devlet Personel Başkanlığı’nın yaptığı açıklama Resmi Gazete’de yayımlandı.

Açıklamada, değişiklik sonrası doğum sebebiyle verilecek analık izninin uygulanmasına ilişkin şunlar kaydedildi: “Memura doğum yapmasından önce sekiz ve doğum yapmasından sonra sekiz hafta olmak üzere toplam 16 hafta süreyle analık izni verilmekte, çoğul gebeliklerde (ikiz, üçüz, …) doğum öncesi 8 haftalık analık izni süresine 2 haftalık bir süre daha ilave edilmektedir. Böylece çoğul gebeliklerde doğumdan önceki analık izni süresi on haftadır. Memura, sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporu ile belgelendirmesine bağlı olarak, isteği üzerine doğumdan önceki üç haftaya kadar Kurumunda çalışabilmesi ve bu durumda tabip raporuna dayanarak Kurumunda fiilen çalıştığı sürelerin doğum sonrası analık izni süresine eklenmesi imkanı tanınmıştır.

Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilmiştir. Söz konusu hüküm ile; beklenen doğum tarihinden daha önce doğum yapan kadın memurun, erken doğum nedeniyle doğum öncesinde kullanamadığı analık izni sürelerinin doğum sonrası analık izni süresine eklenmesi imkanı getirilmiştir. Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilmesi imkanı getirilmiştir.”

Hükmün uygulanma şekline de yer verilen açıklamada şöyle denildi:

süt iznini günde 3 saat almak yerine 6 aylık iznimizin devamına toptan olarak alabiliyor muyuz? bu durumda süt izni kaç güne tekabul ediyor?

Doğum izni 32.haftaya girdiğin günmü yoksa 32. hatfa doluncamı başlatılıyor arkadaşlar?

canım 32+0 da almak mantıklı hatta alabiliyosan 1 hafta önce al
nedeni şu
diyelim 38 de sezeryana alındın senin 2 haftan yanar
doğum öncesi izin doğum yaptığın gün biter

süt iznini günde 3 saat almak yerine 6 aylık iznimizin devamına toptan olarak alabiliyor muyuz? bu durumda süt izni kaç güne tekabul ediyor?

ah keşke öyle bişey olsa
günlük olarak verildiğinden günlük kullanman lazım

nedeni şu

ah keşke öyle bişey olsa

doğum öncesi kullanılmayan izin yanmaz arkadaşım snrasına ekleniyor artık.

nedeni şu

ah keşke öyle bişey olsa

ayrıca günlük olarak süt izni kullanılması die bişey sözkonusu değil amirinle konuşup toplu olarak alamasanda haftada bir gün olarak falanda kullanılabilior bu şekilde yapan bi tanıdığım var.

Doğum izni 32.haftaya girdiğin günmü yoksa 32. hatfa doluncamı başlatılıyor arkadaşlar?
bana iş yerindeki personel sorumlumuz 32. hafta içinde herhangi bir gün gitmelisin dr a dedi..
hatta istersen 31. haftada git çünkü gittiğin dr un ultrason aleti farklı olup gününü kendi dr undan daha farklı gösterebilir..
32 i dışında alınmıyor bu izin, 31. de git bi tanış sonra 32 de istediği gün yeniden gidersin dedei..mantıklı geldi...çünkü özele gidiorum ben..bu rapor devletten yada sgk anlaşmalı özellerden alınyomuş yalnızca..

canım bildiğim kadarıyla yasa alamazsın toplu dio...ama iş yerinin insiyatifinde..iş yerin ok derse topluda kullanabilirsin, haftada 1 gün şeklindeded kullanabilirsin..

kızlar zamanı geldiğinde bulmamız kolay olsun die mart annelerinden yaptığım alıntıyı ekliyorum...

alıntıdır...
Kızlar, çalışan anneler için bilgi vermek istedim.
Maaş alabilmemiz için, 32. haftada( 32 hafta dolmadan , yani en geç 31+6’ya kadar) sgk anlaşmalı hastaneden iş görememezlik raporu alıp, sgkya gidip işlem açtırmanız gerekiyor.
Özel hastanelerin vermiş olduğu raporlar kabul edilmiyor.
Eğer özele gidiyorsanız ve hastanenizin sgk ile anlaşması yoksa, doktorunuzun size 30 ve 31. Haftalarda vermiş olduğu usg görüntüsü, raporu ve son 4 maaş bordorusu,ne olur ne olmaz diyede evlilik cüzdanınızın fotokipisini yanınıza alın.

kızlar zamanı geldiğinde bulmamız kolay olsun die mart annelerinden yaptığım alıntıyı ekliyorum...

alıntıdır...
Maaş alabilmemiz için, 32. haftada( 32 hafta dolmadan , yani en geç 31+6’ya kadar) sgk anlaşmalı hastaneden iş görememezlik raporu alıp, sgkya gidip işlem açtırmanız gerekiyor.
Eğer özele gidiyorsanız ve hastanenizin sgk ile anlaşması yoksa, doktorunuzun size 30 ve 31. Haftalarda vermiş olduğu usg görüntüsü, raporu ve son 4 maaş bordorusu,ne olur ne olmaz diyede evlilik cüzdanınızın fotokipisini yanınıza alın.

petunya peki sgk anlaşmalı hastaneden raporu alanların sgk ya vermesi gereken başka bir evrak var mı

doğum öncesi kullanılmayan izin yanmaz arkadaşım snrasına ekleniyor artık.

ayrıca günlük olarak süt izni kullanılması die bişey sözkonusu değil amirinle konuşup toplu olarak alamasanda haftada bir gün olarak falanda kullanılabilior bu şekilde yapan bi tanıdığım var.

iki durumda memurlar için geçerli sanırım
benim bahsettiğim işçiler için olan ben işçiyim
biizm kurumda çalışan arkadaşların izinleri yandı

bir de arkadaşlar doğum öncesi izni ne zamana kadar kullanmayabiliriz. 32. haftada çıkmak istemiyorsak doktordan çalışabilir raporu alıcaz. ama bu raporda en son 37 ye kadar mı kullanılıyor. gerçi 37 den sonra zaten çalışmayız herhalde. doğum öncesinden 5 hafta bile kalsa bizim için iyidir. 1 ay daha maaş alırız.

bana iş yerindeki personel sorumlumuz 32. hafta içinde herhangi bir gün gitmelisin dr a dedi..
hatta istersen 31. haftada git çünkü gittiğin dr un ultrason aleti farklı olup gününü kendi dr undan daha farklı gösterebilir..
32 i dışında alınmıyor bu izin, 31. de git bi tanış sonra 32 de istediği gün yeniden gidersin dedei..mantıklı geldi...çünkü özele gidiorum ben..bu rapor devletten yada sgk anlaşmalı özellerden alınyomuş yalnızca..
canım bildiğim kadarıyla yasa alamazsın toplu dio...ama iş yerinin insiyatifinde..iş yerin ok derse topluda kullanabilirsin, haftada 1 gün şeklindeded kullanabilirsin..
bizim insan kaynaklarına sordum toplu alabilirsin dediler ooohhh çok şükürrrr

alıntıdır...
bende bi alıntı yapayım, faydalı olabülür,

canım doğum parası; aylık brüt maaşının 2/3'üdür. bu da yaklaşık olarak net maaşına denk gelir zaten.
2 az 3 fazla hemen hemen aynı civardadır
eğer 8 hafta doğum öncesi+8 hafta doğum sonrası izin yaptıysan 16 hafta yaklaşık 3,5 ay ediyor.
net maaşın*3,5= yaklaşık alacğın doğum parası eder.

nasıl alacğına gelirsek.
benim mali müşavirim azıcıktan biraz fazla şapşal olduğu için herşeyi kendim hallettim. yani işyerinin halletmesi gerekn kısım hangisi bilmiyorum. ben yaptığı anlatayım.
bebeğin ve benim nüfus kağıt fotokopim, iş göremezlik raporum, doğum belgem ve muhtardan aldığımız kayıt belgesi gibi birşey vardı ya; onların hepsini toplayıp sgk müdürlüğne gittim. ben beşiktaş'ta olduğum için fındıklı sgk'ya gittim. sen bağlı olduğum sgk'ya gideceksin.
onları teslim ettim. 10 gün sonra postaneye yatar dediler.
1 ay sonra kimliğimle postaneye gidip param yatmış mı bakar mısınız dedim.
bu kadarrr.

çok mu karışık yazdım nedir bilmiyorumkismile

özel sektördeyim doğum izni hesaplamam da iş başı tarihi 31 temmuz diyor .ben yıllık iznimi de kullanacağım.yarı zamanlı pek istemiyorum maaş ödemeleri sıkıntılı.bir de benim doğurmamın bir ay sonrası ramazan bayramına geliyor ve bayram çıkarılmıyor sayılıyor galiba.zaten hesaplanırken işçi senelik izni gibi değil de dümdüz sayılıyor galiba .sigorta vb zaten ödenmiyor ki analık borçlanması diye bir şey olsun.
gerkli evrakları tam anlamadım.
analık iznine bağlı iş göremezlik nasıl alınıp ödeniyor anlamadım.
37. haftaya kadar çalışır raporu nüfus cüzdanı ikametgah evlilik cüzdanı fotokopisi ile bulunduğum ilin sgk sına gitsem bir fikir alırım belki ilçedeki sgk nın kendinden haberi yok.
burada eksik yanlış yazdığım bir şey varsa bilen arkadaşlar düzeltebilir mi?

Back
X