Doğum iznim bitiyor psikolojik desteğe ihtiyacım var

Pardon da onlar da vakti zamanında evlatlarını büyütmüşler şimdi keyif derdinde olmaları kadar normal bişey yok.. çok bencilce düşünceniz.. ayrıca evladınızı onlara güvenerek mi doğurdunız??
Bı annenin cocugunun canı bu kadar sıkkınken keyif derdinde olması destek olmamasi bencilce değil yani öyle mi Canigonulden bakanların cani patlıcan mi peki

Sende haklisin kendi tarafinca canim ama ben boyle gormedigim icin cevremde o yuzden soyluyorum sekil a kv dem eltimin ogluna bakiyor bebisliginden beri eltimin onca ahmakligina katlaniyor sirf torunu icin maasi var yalniz ama iste can baska seye benzemez ve omrunu adamis biri
Cnm bem şu anda kendi bebeğime bakıyorum.. gerçekten çok zor.. bide başkasının çocuğuna bakmak daha zor.. düşse fln Allah korusun..çocuk oldu mu kadınlar eve kapanacak. Gelmişler 50li yaşlara bundan sonra rahat etmek isterler.

Anneanne ve babaanne nin torunlarına bakmak istememesini anlamıyorum. Böyle bir zamanda destek olmadıktan sonra, torunumuzu seviyoruz demesinler. Kuru kuruya sevgi olmaz.

Nasil ya, sevginin illa bir karşiliğimi olmali? Bir kadinin yorulma hakki yokmu? Benim kizim 1 yasinda ve ben bile yoruluyorum. 50-60 yasina gelip 2 yasindaki bir cocuga her gün bakacagimi hayal edemiyorum açikcasi.

Ha ne olur arada bir hafta sonu bakarim yada bir işleri çiktiğinda yada ne bilim akşam gezmek istediklerinde. Ama sürekli her gün bakamam. O yaşlarda bende farkli şeyler yapmak isterim, yada en basiti istedigim saatte uyanmak isterim.

Bı annenin cocugunun canı bu kadar sıkkınken keyif derdinde olması destek olmamasi bencilce değil yani öyle mi Canigonulden bakanların cani patlıcan mi peki
Keyiften kastınız ne?? Destek beklemeniz normal .. yani arada bakıcıyı kontrol ederiz fln ama siz bence abartıyorsunuz.. yok ikiside dul keyif derdinde asla affetmem fln.. Hiç hoş usluplar değil.. şu an sinirlisiniz ama bi daha sakinken okursanız sizde anlıcaksınız .. ayrıca yine diyorum bakmak zorunda değiller .. tam rahat edip düzenlerini kurmuşlar kolay değil bebek bakmak..

O dul diye damgaladiginiz kadinlar zaten sizi ve esiniz büyütüp, okutup, evlendirmisler. Daha ne yapsinlar? Cocuk bakmak cok yorucudur. Özelikle bu yaslardayken.

Ayrica bu yastaki bir cocugun yasli bir bakici ile degil, kendi yasitlari ile zaman gecirmesi lazim. Kres'e basslamasi icin ideal bir yas. 2 yasinda olmus oluyor. Bir cok anne zaten 5-6 aylikken bile cocuklarini birakmak zorunda kaliyorlar.

Ve bir cocuga bu kadar cok baglanilmasini dogru bulmuyorum. Hani yeni dogum etmis olup, 4-5 aylik cocuktan bahs etseydiniz neyse. Artik kiziniz büyüdü ve size iyi gelen seyler degil, ona iyi gelen seyleri secmek zorundasiniz.
Dul diye belirtmemin sebebi evlerinde birakicak bi kocalarinin sorumluluklarının olmadigini belirtme amaçlıydı Milletin annesi kocasını sehirdisinda bırakıp geliyo yazmıştım sacma sapan yerlere çekmeye calismayin feminist çekemem bide

Cnm bem şu anda kendi bebeğime bakıyorum.. gerçekten çok zor.. bide başkasının çocuğuna bakmak daha zor.. düşse fln Allah korusun..çocuk oldu mu kadınlar eve kapanacak. Gelmişler 50li yaşlara bundan sonra rahat etmek isterler.
Inan cok konustum bu konuda kv ama anasina guvenmiyor oda kadin bakmaz bakamaz

Dul diye belirtmemin sebebi evlerinde birakicak bi kocalarinin sorumluluklarının olmadigini belirtme amaçlıydı Milletin annesi kocasını sehirdisinda bırakıp geliyo yazmıştım sacma sapan yerlere çekmeye calismayin feminist çekemem bide

O zaman ikiside yalniz diyebilirdiniz. Dul kelimesi bir damgadir evet. Ve kimse bu damgayi hak etmiyor.

Son cümlende ne kadar çok terbiyesiz olduğunuz anlaşiliyor zaten. Sizin gibilerine tavsiye vermek cidden hatadir.

Benim 5 yaşında bir kızım var
Oğlum yolda 5 aylığız
Çalışıyorum
Ve kv dem " hastayım bakıma ihtiyacım var" diye eşimi arıyor her gün :)
Aslında evet ruhen hastalık hastası doğru da neyse :)
Yat kalk dua et kendini sana baktırmaya çalışmayan bir kvden var

Seninle aynı kanıda sözler duymak istiyorsun belki ama ben düşünceni yanlış buluyorum

Baksalar çok güzel olur ama bakmak zorunda değiller
Bende isterdim benimkinede baksınlar ama mecbur değiller bir sey diyemiyorum
Buna kendini ikna etsen bu kadar üzlmezsinde.
Bir iki gün değil ki uzun vadede bu durum
Ne kadar süreceğide belli değil

Peki sen daha önceden nasıl hayal etmiştin bugünleri ?
Doğumyapar izin kullanır iznim bitince bakıcı tutarım mı ?

Cocugu tabikide kendimize guvenip yaptik ama bı insanın annesinden manevi destek beklemesi ne zamandan beri bencillik oldu acaba anlamis değilim Bencillik kavramı kargaşası yaşıyorum

Herkes anne ve baba yönünden şanslı olmuyor ne yazıkki.
Benim annemde şimdiden söyleniyor, çocuk yaparsan hayatta gelip bakmam herkes kendi çocuğuna baksın diye, oda fazlasiyla keyifçi.
Gelip torunlarına bakan nenelere helal olsun diyor bende imreniyorum..
demem o ki, yalnız değilsiniz. Allah güç kudret versin, bu konuda tecrübeli hanımlar sizi bilgilendiricektir..

Seninle aynı kanıda sözler duymak istiyorsun belki ama ben düşünceni yanlış buluyorum

Baksalar çok güzel olur ama bakmak zorunda değiller
Bende isterdim benimkinede baksınlar ama mecbur değiller bir sey diyemiyorum
Buna kendini ikna etsen bu kadar üzlmezsinde.
Bir iki gün değil ki uzun vadede bu durum
Ne kadar süreceğide belli değil

Peki sen daha önceden nasıl hayal etmiştin bugünleri ?
Doğumyapar izin kullanır iznim bitince bakıcı tutarım mı ?
Evet aynen planladığım gibi oldu 20 aya kadar ücretsiz almayı sonrada bakıcı düşünüyoduk Ama boyle bir anne olacağımı tahmin etmemistim öyle ki binbir emekle okuyup calisip bı yerlere geldiğim meslegimi bile bırakmayı düşünüyorum bazen Çok fazla alistim ilk gunden beri kendim bakıyorum Hala emzirdigim içinde bı kaç saatten fazla hiç ayrilmadik kızım cok düşkün bana İse basliycagim günü düşünemiyorum

Herkes anne ve baba yönünden şanslı olmuyor ne yazıkki.
Benim annemde şimdiden söyleniyor, çocuk yaparsan hayatta gelip bakmam herkes kendi çocuğuna baksın diye, oda fazlasiyla keyifçi.
Gelip torunlarına bakan nenelere helal olsun diyor bende imreniyorum..
demem o ki, yalnız değilsiniz. Allah güç kudret versin, bu konuda tecrübeli hanımlar sizi bilgilendiricektir..
Maalesef keske seçme şansımız olsaydi Ben çok daha onceden değiştirirdim bu ilk yanlışı degil yani Hani anneliğinden ne gordumki ananelik bekliyorum diyorum bazen O yüzden herkes anne olmamalı kesinlikle Allah'ım hak edene yasatsin bu duyguyu sadece

Ben asla torun bakmam.
Tabi hastalik veya özel durumlarda alirim çocuğu annesi rahatca dinlensin diye. Normal şartlarda bakmam.

Kendi çocuğumu asla kvye baktirmam. 60 küsur yasindaki bir insan benim çocuğuma verimli olamaz fazla. Bir cocuk oynamak ister, hoplamak ister, ziplamak ister ve bunlari sadece 10 dakika boyunca yapmaz.

Verin bir kreşe ve cocuk çocukluğunu yasaşin.
Ben bütün günümü benden 60 yaş büyük bir insanla gecirsem kesin depresyona düşerdim

O zaman ikiside yalniz diyebilirdiniz. Dul kelimesi bir damgadir evet. Ve kimse bu damgayi hak etmiyor.

Son cümlende ne kadar çok terbiyesiz olduğunuz anlaşiliyor zaten. Sizin gibilerine tavsiye vermek cidden hatadir.
Dul turkce bı kelimedir boşanmış anlamına gelir. Nedir bu kompleks ayip bişey değil dul olmak , boşanmak , evlenmek kadar norml Konuyu saptırıp demogoji yaparak terbiyesizlesen sizsiniz Sizin tavsiyenize ihtiyacım yok zaten

Son düzenleme:
Çocuğunuzla aranızda bağımlı bi ilişki olduğunu düşünüyorum anlattıklarınızdan. Ya da abartıyosunuz sanırım biraz. Bakıcıyla kalacağına gayet tabi kreşe gidebilir çocuk. Denetleme mekanizması ve çocuğun öğreneceği şeyler daha fazla olur üstelik. 3 yaş takıntınızı doğru bulmuyorum ama saygı duyuyorum sonuçta sizin çocuğunuz siz seçersiniz ne yapacağınızı.
Anneler çocuklara bakmak zorunda değil tabiki ama bende isterdim annemin destek olmasını. Burada yazan işi çıkar hasta olur bakarım o zaman diyen arkadaşlar da var, komşularda yapıyor bunu. Annemin farkı olsun isterdim. Tabi benimkisi de ben lisedeyken beri söyler ben bakmam ben çocukla uğraşamam diye. Aslında düşününce laf arasında ben 2 çocukla arabasız ne zorluklar çektim, şimdiki kadınlar şanslı fln diyo sanırım alt metin sizi büyütene kadar çok sabrettim. Doğurucaksan sende zorluğunu çekmelisin rahat olmak yok demek istiyor.

Back
X