Doğum iznim bitiyor psikolojik desteğe ihtiyacım var

Peki ozaman yüzyüze konustugum insanların yüzde 99 u ''aaa annen neden bakmıyo günah değilmi suncacik çocuğu ele birakicaksiniz'' derken Burdakilerin çoğu nasıl oluyoda ''bende bakmazdim'' diyo Bu tamamen toplumumuzun ikiyüzlülügu Yarın yüzyüze karsilassak bı yerde anlatsam eminim haklısın der burda bakmaması normal diyen kişi Cunku bizim toplumumuzda bir buyukannenin torunuyla ilgilenmek istememesi ayıptır.net

ya bende aynı durumdaydım kv uzakta. zaten bakmam dedi. annem de rahmetli babamdan sonra kadıncağız bi gün görmek istiyor. evlatlarına gidiyor sırayla. anneme rica ettim. bir sene bakıcan fazla değil diye. net bir şey demese de gönlü yok gibiydi. ben de çok üzülüyordum. tabi ki çok iyi bakıcılar var ama ben hep en kötüye odaklandığım için bakıcı fikri çok korkutuyordu beni. maalesef bi gün haberkerde bir bebeğe bakıcı şiddeti haberi izlemiş. ondan etkilenmiş oğlum için "kuzuma ben bakarım kimseye bırakma" dedi. sözünü aldım. inşaallah bir sene annem bakacak. sonra kreşe... ha bakmasa da içten içren kırılurdım belki ama çokta kızmazdım. tabi bu benim annemin yaşı ve sağlık durumu ile alakalı. 65 yaşında tansiyon hastası. Rabbim sağlıklı sıhhatli uzun yıllar nasip etsin başımdan eksik etmesin. size de inşşallah vicdanlı kalbi temiz psikolojisi sağlam çocuğunuzu çok sevecek sabırlı bir bakıcı nasip etsin. :KK37:

Dul turkce bı kelimedir boşanmış anlamına gelir. Nedir bu kompleks ayip bişey değil dul olmak , boşanmak , evlenmek kadar norml Konuyu saptırıp demogoji yaparak terbiyesizlesen sizsiniz Sizin tavsiyenize ihtiyacım yok zaten
Size katılıyorum bende yazınızdaki dul kelimesinden eşle ilgili bir sorumluluğu yok anlamında anladım diğer hanımın çıkardıgı anlam için farklı niyette olmak gerekır bence de.Ayrıca annenizden bakmasa da manevi destek beklemenızde çok çok normal anneler böyle günler de kendini belli eder zaten..

Cocuk bakmak kolay mi.onlar artik rahatlik istiyor yani yazik degilmi.yanlis dusunceniz bence.kaldi ki zorunda degiller.ev kredisi oduyorsunuz madem o zaman cocuk yapmayacaktiniz yada ev almayip cocugunuza bakacaktiniz.ben olsam 20 aylik bebegimi kimseye birakmaz kendim bakardim.tek maasla gecinmeye cslisir cocugumdan ayrilmazdim...bir cocuga en iyi annesi bakar...

Annem 52 , kv 54 ikiside gayet genç ve dinçler 1 sene 3 ay sonra 3 yaş oluyo krese başlar zaten 3 olsa eneazindan diyorum bişey olsa anlatir Benim annem bakmadigi icin kv hiç ustune bile alınmıyor zaten
Seni büyütmüş ama emeğini silip çocuğuma da baksın deyip kızıyorsunuz.bu ne bencillik .sizin gibi evladım olsun istemezdim.siz onu anne olarak sorguluyorsunuz siz evlat olarak kendinizi sorguladiniz mi?sizin için mi dünyaya geldi bu kadin.beslemiş buyutmus sevmiş kollamis olur mu çocuğuma da baksın pessss

Merhaba kızlar, bir buçuk senedir ücretsiz izindeyim Bir ay sonra başlamam gerekiyor Annem ve kayinvalidemde istanbul da oldukları halde bakmak istemiyolar Milletin annesi sehir dislarindan kocalarını birakip geliyolar ikiside dul Bizimkiler keyif derdindeler annem daha yakın oturuyo O bakmayınca kv yakın olsak ben bakardim ayagi yapiyo 20 aylik bı kizim var çokta uslu Onları ömür boyu affetmycem Zaman daraldikca kalbim sıkışıyor gibi oluyo Çok üzülüyorum ayrılacağım için uzuntuden hastalanicam diye korkuyorum artik Uykularim kaçıyor Onlara icimden gecip soyleyemediklerim ruyalarima giriyor Ev kredisi ödüyoruz isi birakamam saglam bı isim var cok şükür ama evlat bambaşka biseymis :KK61:Moral veren sözlerinize ihtiyacım var
Kaç yaşında insanlar tabi keyif derdinde olacaklar. Ben de bu bencilliği anlamıyorum. Zaten yıllardır çocuk büyütmüş evlendirmisler. Tam rahata kavuşacaklar torun musallat ediliyor. Onların tek sorumluluğu torunlarını öpmek okşamak. Kendileri arzu ederse bakarlar ancak. Siz de bu süre içinde biraz erken davranıp güvenilir bir bakıcı ya da kurum arayacaktınız.

Peki ozaman yüzyüze konustugum insanların yüzde 99 u ''aaa annen neden bakmıyo günah değilmi suncacik çocuğu ele birakicaksiniz'' derken Burdakilerin çoğu nasıl oluyoda ''bende bakmazdim'' diyo Bu tamamen toplumumuzun ikiyüzlülügu Yarın yüzyüze karsilassak bı yerde anlatsam eminim haklısın der burda bakmaması normal diyen kişi Cunku bizim toplumumuzda bir buyukannenin torunuyla ilgilenmek istememesi ayıptır.net
Toplumumuz dedikoduyu sever. Anneniz ile ilgili ağızlarına laf verirsiniz onlar da daha fazla sündürmek için suyunuza giderler.

Ben anlamıyorum kusura bakmayın.
Tamam bakabilirler ama bakmak istemeyebilirlerde doğal olarak.
Kaç yaşında insanlar 20 aylık bebekle zorlanabilir.
Genç enerjik bile olsalar,ben artık rahat etmek istiyorum diyebilirler.
Kendi çocuklarını büyütmüşler belli bir yaşa getirmişler onlar artık bırakın torun sevsinler yani.
Sizde bakıcı yada kreş bakın,kimseye gönül koymayın.

kv yakın olsa bakardım demiş yatıya davet edin

annenizden rica edin 1 er hafta arayla baksınlar
bizde uzakta yakında olsa önce babaanne bakmak istemezse anneanne bakar
ama şu da var kimseye güvenerek çocuk yapılmaz
kimse sizin çocuğunuza bakmak zorunda da değil

Hayir bastan bakarız falan demediler Biz esimle 6yil çıktık 3 yillikta evliydik hamile kaldigimda 9 yılın üstüne yaptık yani buna rağmen ayy ne aceleniz vardı, hamileyken bi yerim agrisa aaa sen dur bunlar iyi gunlerin minvalinde geçti tüm hamileligim Dogduktan sonrada sorsan çok seviyolar Sevmeleride foto isteyip face e instagrama koyma eşe dosta hava atma seklinde Tabikide onlara güvenerek yapmadim ama bakıcı fikri anne olduktan sonra çok ağır gelmeye basladi dogurmadan önce bakıcıya veririm demek kolaydi.3 yaşında iyi bı krese vericem zaten 2 yaşına da getirdim sadece 1 sene idare edilecek Ömrünüzü torununuza adayın demiyorum ki.
İyide dememişler işte bakarız diye.
Hadi ısrar edip çocuk yapın biz bakacağız deseler size hak vereceğim yarı yolda bıraktılar diye ama bu durumda perşembenin gelişi çarşambadan belliymiş.
Siz ona göre bir program yapmalıydınız.
1 sene bakıcı bulup,1 sene sonra kreşe başlatacaksınız başka bir çözüm yok gibi.

Merhaba kızlar, bir buçuk senedir ücretsiz izindeyim Bir ay sonra başlamam gerekiyor Annem ve kayinvalidemde istanbul da oldukları halde bakmak istemiyolar Milletin annesi sehir dislarindan kocalarını birakip geliyolar ikiside dul Bizimkiler keyif derdindeler annem daha yakın oturuyo O bakmayınca kv yakın olsak ben bakardim ayagi yapiyo 20 aylik bı kizim var çokta uslu Onları ömür boyu affetmycem Zaman daraldikca kalbim sıkışıyor gibi oluyo Çok üzülüyorum ayrılacağım için uzuntuden hastalanicam diye korkuyorum artik Uykularim kaçıyor Onlara icimden gecip soyleyemediklerim ruyalarima giriyor Ev kredisi ödüyoruz isi birakamam saglam bı isim var cok şükür ama evlat bambaşka biseymis :KK61:Moral veren sözlerinize ihtiyacım var
herkes sizin üzerinize gelmiş ama sizinde haklı olduğunuz yanlar var sadece üslübunuz yanlış...
bir anne olarak sizde kendi anneniz başta olmak üzere annelerden yardım beklemeniz çok doğal, bakıcıya gözünüz kapalı emanet edemezsiniz kreş için en az 2 yaşına gelsin derim ki çoğu yerde bu alt sınır bir yaş grubudur...
benimde kızım var su an 22 aylık aılem dogdugu gunden berı yanımızda arada memlekete gıderler kızımda gıder sonra gelırler falan bıraz orda bıraz burda buyudu cok sukur o da mutlu anneannesı ve dedesı ıle bızde çok huzurluyuz ama bızımkıler canı gonulden ısteklıler benım boyle bır talebım olmadı nıyetım kres yada bakıcıya vermektı dogum ıznım bıtınce kı benım ucretsız ızın alma sansım da yoktu borc harc nedenıyle.... onlar nıyetlıydı bız demeden onlar teklıf sundu bızde kabul ettık...
ama sızınkıler bastan soylemısler bakamayız dıye ısrara gerek yok, mecbur degıller bu işler gonulluluk esasına dayanır ki çocuk bakmak gerçekten sabır işi...
bence siz 2 yasını doldurana kadar rapor vs bıraz daha evde takılın, 24 aydan sonra krese verın sabah sızınle gıder akşam sızınle gelır hem sosyallesır bende kızımı Eylulde krese baslatcam cunku burada 24 ay altını almıyorlar ve yarı donemde de baslatmak ıstemıyorum, o zaman 29 aylık olacak..

Ozaman yaslandiklarinda da biz onlara bakmak zorunda degiliz bakıcı tutsunlar yada huzurevine yerlessinler demekte gayet normal Ben henüz bu kadar avrupalılasamadim kusura bakmayın

Bes- on sene oncesine kadar aynen sizin gibi dusunuyordum hatta mesajlarim da var ama kazin ayagi cok da oyle degil.. cunku annenize bakmaniz icin sizi buyutmus olmasi kafi.. benim annem iki cocuguma da bakti, hala haftasonu keyif gezmesi yaparlar annanelerine ama ben annem gibi degilim, torun bakmam.. ben torun bakmadigim icin yaslandigimda evladim benden ilgisini kesecekse bu onun vefasini gosterir benim bencilligimi degil.. cocuk kucukken sizin gibi dusunuluyor da buyudukce isin rengi degisiyor haber vereyim :)

Ben kres oneririm, Istanbul’da babama bile guvenmem bakici konusunda..

Buyuk konusmayim ama ben de torun bakmam herhalde.

Arada yardim vs olur tabi ama tum sorumlulugu ustume almak istemem.

Hamile kalmadan once ne planladiniz?
Cocuga kim bakacakti?
Herhalde bunlari dusundunuz de hamile kaldiniz.

Dusunmediyseniz verilecek en iyi tavsiyr bakici bulmak.

Baska tavsiye gelmiyor aklima

Seni büyütmüş ama emeğini silip çocuğuma da baksın deyip kızıyorsunuz.bu ne bencillik .sizin gibi evladım olsun istemezdim.siz onu anne olarak sorguluyorsunuz siz evlat olarak kendinizi sorguladiniz mi?sizin için mi dünyaya geldi bu kadin.beslemiş buyutmus sevmiş kollamis olur mu çocuğuma da baksın pessss
Bende hergun dua ediyorum evladimda benim gibi merhametli olsun inş sizinki desizin gibi olsun Allah herkesin gönlüne göre versin

Nasil ya, sevginin illa bir karşiliğimi olmali? Bir kadinin yorulma hakki yokmu? Benim kizim 1 yasinda ve ben bile yoruluyorum. 50-60 yasina gelip 2 yasindaki bir cocuga her gün bakacagimi hayal edemiyorum açikcasi.

Ha ne olur arada bir hafta sonu bakarim yada bir işleri çiktiğinda yada ne bilim akşam gezmek istediklerinde. Ama sürekli her gün bakamam. O yaşlarda bende farkli şeyler yapmak isterim, yada en basiti istedigim saatte uyanmak isterim.
Ben de yok ama eğer olsaydı, torunumun mutluluğu ve güveni herşeyden önde gelirdi. Kimselere bırakmazdım.

Amma abarmissiniz hepimizin cocugu var ve büyük çoğunluk bakiciya baktiriyor. Ben de kızımı daha bir yaşına gelmeden bakiciya emanet etmiştim. Herşeyi arabesk moduna sokmak nedendir? İşiniz var sağlığınız yerinde sukredin Allahaskina travma yaratmak yerine.

Not:Ben de torun bakmam. Çünkü torun bakanların halini görüyoruz. Yemek yap ev topla çocuk bak bir de azar isit çocuk bakımıyla ilgili. Herkes sırtını birine dayamadan yaşamayı ogrenmeli.

Burada okudugun bazı konulardan sonra bende torunuma bakmam. Hasta olduğu için kızanlar, para aldığı için -ki kadının ihtiyacı var- laf soyleyenler. Ay sunu soyle yapmamis vay gezmeye götürmüş. Laf yiyip bir de eziyet çekemem. Herkes kendi çocuğunu büyütsün. Benim de annem kvdem bakmıyor. Bir bakıcı bulduk çok şükür memnunuz. Illa her bakıcı çok kötü değil. 1 ay önce beraber başlarsınız insan az çok belli eder ne olduğunu.

Ben 2. çocuğumu 4.5 ay önce dünyaya getirdim ucretsiz izindeyim. Geçen Şubat okulumuza yeni bir arkadaş gelmişti,çok sohbetimiz yok,binalarımız ayrı.İki aylık hamile olduğunu biliyordum sadece.Yazin Saglikli bir bebek dünyaya getirmis .... sezeryan doğum sırasında doktor, arkadaşın "kolon kanseri" olduğunu farketmis.Apar topar ameliyat ve kemoterapi baslanmis.Dun öğrendim,biraz benden sakladılar sanırım üzülürüm diye. Eşi ;"karım iki ay sonra işe dönerim diye hayal kuruyor ama hiç donemeyecek" demiş ... biliyorum su an endiselisiniz ama hiçbir dert çözümsüz degil,Allah sağlık ve yasayacak ömür versin gerisinin bir önemi yok

belli yaştan sonra böyle sorumluluk almak istememek cok doğal bakıcı tutun

Back
X