23+4 günlük hamileyim yasal olarak temmuzun başı gibi doğum iznine çıkmam gerekıyo
ama merak ettiğim bi husus var doğumdan önceki ve sonraki 2'şer ay izinli oldugumuz dönemde ödenmesi gereken maaşımızı
iş yerinden mi alıcaz ssk dan mı alıcaz
doğum yapmış olanlar veya bu konu hakkında bilgisi olanalr bilgilendirebilirler mi acaba ?
canım ssk dan alınıyor.bende araştırdım bu konuyu.çünkü eşimin yanında çalışıyorum.ben doğum iznine cıktım geçen pazartesi.raporum+vizite kağıdım+para kağıdım.doğum olunca rapor 2 ay daha yenilenecekmiş.doğumdan sonra 56.gün ptt den paramı alcakmışım.ssk yatırıyormuş parayı ptt ye.
canım ssk dan alınıyor.bende araştırdım bu konuyu.çünkü eşimin yanında çalışıyorum.ben doğum iznine cıktım geçen pazartesi.raporum+vizite kağıdım+para kağıdım.doğum olunca rapor 2 ay daha yenilenecekmiş.doğumdan sonra 56.gün ptt den paramı alcakmışım.ssk yatırıyormuş parayı ptt ye.
canım peki ssk 4 ayın maaş toplamını doğumdan sonrakı 56. gün mü yatırıyomuş
yoksa her ay aylık maaşı mı yatırıyo
biz ev kredimizi ödüyoruz şimdi bu arad doğum iznindeyken ücreet alamazsam
kredimizi ödeyemeyız bunun için maaşımı aylık almam lazım benım ya
napsam acaba eyvahedigeldismile
onu bilmiyorum canım ya.bana 56.günü gidip toplam parayı alabilirsin dediler.bir araştır istersen.yakınlarında bir sgk ya gidip sor.öyle maaş olarak alan varmı bilmiyorum.
onu bilmiyorum canım ya.bana 56.günü gidip toplam parayı alabilirsin dediler.bir araştır istersen.yakınlarında bir sgk ya gidip sor.öyle maaş olarak alan varmı bilmiyorum.
evet iş yerinle anlaşabilirsin bu konuda buda yasal sonuçta, ama şunu bil sgk primlerin asgari ücretten ödeniyorsa sgk 4 ay sonunda sana 4 aylık maaşını yine asgari maaş üzerinde hesaplayıp veriyor.