doğum iznindeki sözleşmeliler..

MonalisaSmile

sɹǝʇnqıqpunloʎʎǝs&#6
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2010
3.653
23
108
İstanbul
ben 4b'li sağlık personeliyim. bu hafta başında doğum iznine ayrıldım. ücretsiz izin değil yani, gebelik nedeniyle istirahat. benim durumumda olup da kadroya geçecek olan var mı? herkes gibi başvurabiliyo muyuz yoksa doğum izninin bitmesini mi beklicez?

evet bende doğum izninde 4bli bi öğretmenim
ancak anladığım kadarıyla orada ücretsiz izne ayrılanlar için bi cümle kurmuşlar.(ben doğum iznindeyin doğum öncesi 8 hafta iznindeyim yani ücretsiz değil)dolayısıyla bize de dilekçe verme hakkı tanıyacaklarmış gibi geliyor:49:

evet bende doğum izninde 4bli bi öğretmenim
ancak anladığım kadarıyla orada ücretsiz izne ayrılanlar için bi cümle kurmuşlar.(ben doğum iznindeyin doğum öncesi 8 hafta iznindeyim yani ücretsiz değil)dolayısıyla bize de dilekçe verme hakkı tanıyacaklarmış gibi geliyor:49:

bana da öyle geliyoı ve umarım da öyledir. çünkü ben doğum sonrası izninden sonra da ücretsiz izne ayrılıcam o zaman bi sene beklemem gerekir. inşallah başvurabiliriz herkes gibi..

resmi gazeteyi okudm bizimde dilekçe verme hAKKIMIZ var yarın hastanemi arıycam ve bi an evvel dilekçemi teslim edicem hepimize hayırlı olsun oyum o adama helal olsunnn

arkadaşlar bişey öğrenen buraya yazsın olur mu? ben başka forumlarda da yazdım ama daha cevap alamadım. ne olacak çok merak ediyorum.

resmi gazeteyi okudm bizimde dilekçe verme hAKKIMIZ var yarın hastanemi arıycam ve bi an evvel dilekçemi teslim edicem hepimize hayırlı olsun oyum o adama helal olsunnn

4'üncü maddenin (B) fıkrası ve 4924 sayılı Kanun uyarınca çalışmaktayken bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce askerlik, doğum, milletvekili ve mahalli idareler genel ve ara seçimleri ile ücretsiz izin nedenleriyle görevlerinden ayrılanlardan ilgili mevzuatına göre yeniden hizmete alınma şartlarını kaybetmemiş olanlar hakkında da bu madde hükümleri uygulanacak. Bunlar için birinci fıkrada belirtilen süreler yeniden hizmete alındıkları tarihten itibaren başlayacak.

bu cümle biraz muallak geliyo bana. ama bizim yeniden göreve alınmamız diye bişey yok ki sonuçta sözleşmemiz devam ediyo.

arkadaşlar ben de bir devlet hastanesinde 4 b li eczacıyım 4 haziran 2011 tarihli yani dünkü resmi gazetede okuduğum khk ya göre doğum izninde olanlar ve askerlik iznindeki sözleşmeliler bu izinlerinin bittiği bir ay içerisinde dilekçe verecekler ve dilekçeden sonra 2aya kadar kadroya alınacaklar diyo.resmi gazeteden kendiniz de açın okuyun resmigazete.gov

arkadaşlar ben de bir devlet hastanesinde 4 b li eczacıyım 4 haziran 2011 tarihli yani dünkü resmi gazetede okuduğum khk ya göre doğum izninde olanlar ve askerlik iznindeki sözleşmeliler bu izinlerinin bittiği bir ay içerisinde dilekçe verecekler ve dilekçeden sonra 2aya kadar kadroya alınacaklar diyo.resmi gazeteden kendiniz de açın okuyun resmigazete.gov

sen doğum izninde misin? bi normal doğum izni var sözleşmen devam ederken ve maaş almaya devam ederek kullandığın toplam 16 hafta, bi de askere gidenlerde olduğu gibi sözleşmeni feshedip, maaş almadığın ücretsiz doğum izni var. yukardaki cümlede hangisinden bahsedildiğini anlıyosan bana da anlatır mısın?

benim doğum iznime daha var.3.5 aylık gebeyim ben. bi saniye arkadaşım resmi gazetedeki o kısmı buraya yapıştırayım beraber okuyup yorumlayalım

üncü maddenin (B) fıkrası ve 4924 sayılı Kanun uyarınca çalışmakta iken bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce askerlik, doğum, milletvekili ve mahalli idareler genel ve ara seçimleri ile ücretsiz izin nedenleriyle görevlerinden ayrılanlardan ilgili mevzuatına göre yeniden hizmete alınma şartlarını kaybetmemiş olanlar hakkında da bu madde hükümleri uygulanır. Bunlar için birinci fıkrada belirtilen süreler yeniden hizmete alındıkları tarihten itibaren başlar.

burada yeniden hizmete alınma şartlarını kaybetmemiş olanlar diyo.ben burdan doğum ve askerlik nedeni ile sözleşmesini feshedenleri anlıyorum.çünkü sözleşmeni feshetsen bile hakkın gizli tutuluo ve yeniden sözleşme imzalıon.yani hakkını kaybetmeyecek şekilde sözleşme feshedenler yeniden göreve dönünce başlar onlar için bu süreç diyo.ben böyle anladım arkadaşlar

üncü maddenin (B) fıkrası ve 4924 sayılı Kanun uyarınca çalışmakta iken bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce askerlik, doğum, milletvekili ve mahalli idareler genel ve ara seçimleri ile ücretsiz izin nedenleriyle görevlerinden ayrılanlardan ilgili mevzuatına göre yeniden hizmete alınma şartlarını kaybetmemiş olanlar hakkında da bu madde hükümleri uygulanır. Bunlar için birinci fıkrada belirtilen süreler yeniden hizmete alındıkları tarihten itibaren başlar.

burada yeniden hizmete alınma şartlarını kaybetmemiş olanlar diyo.ben burdan doğum ve askerlik nedeni ile sözleşmesini feshedenleri anlıyorum.çünkü sözleşmeni feshetsen bile hakkın gizli tutuluo ve yeniden sözleşme imzalıon.yani hakkını kaybetmeyecek şekilde sözleşme feshedenler yeniden göreve dönünce başlar onlar için bu süreç diyo.ben böyle anladım arkadaşlar

ben de öyle anlıyorum. o zaman sözleşme feshi olmadan doğum öncesi veya sonrası 8 hafta izinde olanlar başvuracak demek oluyo bu. kimileri doğum izni bittikten sonra başvuracaksın diyolar ben de senin 30 gün içinde başvurman gerekiyodu başvurmadın şansını kaybettin diyecekler diye korkuyorum. neyse bakalım bu hafta içinde netleşir herhalde. sonuçta tek doğum izninde olan ben değilim..:37:

benim de anladığıma göre henüz sözleşmesini feshetmemiş daha 8 haftalık izinde olanlar başvuracak bunu şöyle düşün arkadaşım mesela doğum nedeniyle değil de başka bi nedenle 2 aylık iznin var dönünce mi vereceksin dilekçeni hayır izinde olsan bile o bir ayı kaçırmadan vereceksin.çünkü daha senin sözleşmen geçerli feshetmiş değilsin.bu maddeyi sözleşmesini feshedenlerin durumuna açıklık getirmek için koymuşlar.yıllık izindekiler izni bitine gelsin dilekçe versin dememiş mesela.sende bence bu ay başvuracaksın

arkadaşar eşim araştırmış bu konuyu.Anladığımız doğru doğum öncesi yadasonrası 8er haftalık doğum izninde olanlar yani sözleşmeyi fes etmeyenler hemen kadroya alınacak

askerlik ya da doğum nedeniyle sözleşmesini fes edenler göreve başladıklarından sonra alınacaklar.

benim doğum iznime daha var.3.5 aylık gebeyim ben. bi saniye arkadaşım resmi gazetedeki o kısmı buraya yapıştırayım beraber okuyup yorumlayalım

arkadaşım, sen şimdi dilekçeni 30 gün içinde vermelisin. Bahsettiğin madde doğum yapıpta 8 hafta yasal (ücretli) doğum iznini bitirdikten sonra alınan ücretsiz izin birbirinden farklı, sen yasal doğum izinlerinde (doğumdan önce 8 hafta, doğ.sonra 8 hafta olan izinlerde) çalışıyor gibi maaşını alırsın yani ücretli yasal iznindir bunlar.
Ücretsiz izin ise doğ.sonrası yasal izinlerin bittikten (doğum sonrası v.s.) sonra ihtiyaçtan dolayı (doğum, askerlik v.s. hakların saklı tutularak alınabilen izin) doğum sebebiyle 4b lilerde 1 yıl, Kadrolularda 2 yıl alınabilen izindir.
Yani sen daha 3.5 aylık hamile isen şuan seni bağlayan hiçbirşey yok biran önce dilekçeni verebilirsin.

Back
X