doğum iznindeki sözleşmeliler..

arkadaşar eşim araştırmış bu konuyu.Anladığımız doğru doğum öncesi yadasonrası 8er haftalık doğum izninde olanlar yani sözleşmeyi fes etmeyenler hemen kadroya alınacak

askerlik ya da doğum nedeniyle sözleşmesini fes edenler göreve başladıklarından sonra alınacaklar.

evet aynen öyle, ücretsiz izin bititkten sonra işe başladığımızda dilekçemizi vermeliyiz...

arkadaşım, sen şimdi dilekçeni 30 gün içinde vermelisin. Bahsettiğin madde doğum yapıpta 8 hafta yasal (ücretli) doğum iznini bitirdikten sonra alınan ücretsiz izin birbirinden farklı, sen yasal doğum izinlerinde (doğumdan önce 8 hafta, doğ.sonra 8 hafta olan izinlerde) çalışıyor gibi maaşını alırsın yani ücretli yasal iznindir bunlar.
Ücretsiz izin ise doğ.sonrası yasal izinlerin bittikten (doğum sonrası v.s.) sonra ihtiyaçtan dolayı (doğum, askerlik v.s. hakların saklı tutularak alınabilen izin) doğum sebebiyle 4b lilerde 1 yıl, Kadrolularda 2 yıl alınabilen izindir.
Yani sen daha 3.5 aylık hamile isen şuan seni bağlayan hiçbirşey yok biran önce dilekçeni verebilirsin.

arkadaşım beni bağlayan bişey olmadığını biliyorum merak etme .ben burda arkadaşlarla konuşurken bana sende mi doğum iznindesin dendi o yüzden yazdım yok ben daha 3,5 aylığım diye.yoksa tabi ki ben dilekçemi verdim ben arkadaşlara yardımcı olmak adına konuya dahil oldum.ilgin için çok saol canım

dün akşam yayınlanan bi genelgeye göre dilekçelerimize ek olarak akıl sağlığı bulunmadığını belirten sağlık raporu,adli sicil kayıt belgesi,vukuatlı nufüs kayıt örneği ve diploma fotokopisi de istediler . ve bunları haftaya kadar tamamlamamız istendi.şu anda izinde olan arkadaşlar varsa haber vereyim istedim yeni gelişmeleri

Back
X