Henüz izne çıkmadım ama 32. hafta raporumu aldım (çalışmaya devam edeceğim), gerisini de araştırdım. Bildiğim kadarı ile;
1- 32. hafta raporunu SGK geçen bir hastaneden aldıysan zaten onlar sisteme işliyorlar sadece verdikleri rapor kağıdını (hatta mümükse sadece fotokopisini -aslı sende kalsın) şirketine veriyorsun. Başka bir şey yapmana gerek yok. 37. hafta çalışamaz raporu ve doğum belgesi de aynı şekilde sisteme hastane tarafından işleniyor.
Eğer SGK geçmeyen bir hastaneden aldıysan raporlarını, SGK'nın geçtiği polikliniklerde işletmen gerekiyor. Raporla birlikte gidince muayene bile etmiyorlarmış.
2- Aynı 3 gün üzeri alınan istirahat raorları gibi maaşın SGK tarafından izin süresi bitiminde bankaya yatırılıyor. Yalnız benim şirketim benim maaşımı ödemeye devam edecek, para yattığında da ben toplu olarak şirkete iade edeceğim. Belki konuşursan senin şirketinin de böyle bir güzelliği olur. Özel sektörde her şey esnek :)
3-Ben çalışmaya devam edeceğim için bu kısıma yorum yapamayacağım ama doktorun yardımcı olacaktır. Sonrasında işe geri döneceksen ve sağlık problemin yoksa çalışmaya devam etmende fayda var, çünkü o çalıştığın 5 haftalık süre doğum sonrası iznine ekleniyor ve sen bebeğinle daha çok vakit geçiriyorsun. Benimki sadece tavsiye, tekrar düşün derim.