Doğum kanalına inmeyen bebek

merimericik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2016
219
168
103
Hanımlar merhaba...
39+2 yim dün kontrolüm vardı.
Kızım 3550 kg. 33. Haftadan itibaren ters evet ama Dr.um doğum kanalına hiç girmemiş olduğunu söyledi. Kafası baya yukarıdaydı... Bu şekilde devam ederse, inmezse büyük ihtimalle sezaryen gözüküyor dedi. Haftaya çarşamba yani
40+1 de sonkez bidaha bakalım eğer durum aynıysa sezaryen yapalım dedi. Şimdi benim kafa karışıklığımın sebebi şu... 42 ye kadar yolu var dra beklemek istediğimi söyleyip beklemeyi tercih etsem diyorum ama sonrada kilosunun iyice artacağını yine normal doğumun zor olabilme ihtimalini düşünüyorum. Bu durumda olan var mı yada fikri olan? Kafam çok karışık.

Canım seni telaşlandırmak istemem ama bebekler 40 haftayı geçince kaka yapabiliyo ve onu yiyo haliyle amniyon sıvısının içinde ve öyle olan bebekler enfeksiyon kapabiliyo çünkü o kaka ölü deri hücre gibi atıklardan oluşuyo o nedenle çok beletmemeye bak derim geçmiş olsun bi an önce kuzuna kavuşursun umarım. Ben de sezeyan istemiyorum ama bebeğimin de benim de sağlığım içinse mecbur olucam.

Evet öyle durumlar olabiliyo ondanda endişe ediyorum ama kontrol altında bekleyenin çok olduğuda ortada çok kafam karışık ya

Evet öyle durumlar olabiliyo ondanda endişe ediyorum ama kontrol altında bekleyenin çok olduğuda ortada çok kafam karışık ya
Ben ilk gebeliğimde düşük yaptım kadın doktorlarla anlaşamadık hep alttan muayene falan ettiler neyse şuanki doktorumu buldum erkek çok ilgili, bilgili, anlayışlı ve beklerken onun diğer hastalarıyla konuşuyoruz ve hepsi çok memnun gerçekten. Velhasıl doktorum ne derse onu yapıcam doktoruna güveniyosan onun dediğini yap bence.

Canım benim hiçbi tecrübem yok baştan söyliyim. Çok anladığımdanda yazıyo değilim ama okuyunca ilgimi çekti aklın yolu birdir dedim ve daha önce çok kez okuduğum şeylerden yola çıkarak cvp vermek istedim naçizane. Bi kere hiç bi bebeğin doğmayıp içerde kalmak istediğini duymadım :) ikincisi kg artıkça elbetteki doğum bi tık daha zorlaşacaktır ona bilmediğimden bişiy diyemem ama normal doğumla 4,5 kg dan fazla doğum yapanları çok duydum. Yani korkma allahın iznyle inşallah bi avazda kurtulursun bence. Son olarakta kesinlikle aciliyet gerektirmediği sürece hemen sezeryan diyen dr lardan nerdeyse nefret ediyorum. Sırf kendi rahatları için bebeği erkenden alıyolar. Daha belki son bi güne bile ihtiyacı varken savunmasız bırakıyolar. Hayatı boyunca belki biçok hastalığa davetiye çıkmasına sebep oluyolar. Ben bebek doğuma hazır hale gelene kadar beklenilmesi taraftarı olan biriyim. Kim ne derse desin umrumda olmaz. Son gün sırf bu yüzden dr değiştiren bile biliyorum. Dr un her dediğini kabul etmeyin. Önce ısrar edin. Bakın nasıl geri vites yapıcak. Heee acil bi durum olur o tabiki çok ayrı. Benim dediğim herşey normal ve yolundaysa bebeğin beklemek istemesine karışmalarına kızıyorum. İnşallah herşey gönlünce olsun sağ salim alırsın bebişini kucağına inşallah. Unutma rabbim bilir ne zaman dünyaya gelmesi gerektiğini içini ferahh tut

Yorumun için çok teşekkür ederim. Ama şöyle bi durum var Dr.umun sezaryen yanlısı bi bayan olmadığından eminim çünkü en başından beri hep normale beni kendi odakladı. Sezaryeni bırakın suni sancıyı bile önermediğini defalarca söylediği için içim rahat... ama dediğiniz gibi tekrar gittiğimde bi kritik yapıp anlamaya çalışayım.

Sen bi aksilik çıkmadığı sürece kontrol altında bi kaç gün daha beklemeyi istiyorum hocam dersin, eğer dediğin gibi bi bayansa zaten seni takdir edip onaylayacaktır. Ama eğer Bi risk görüyosa zaten sana açıklayıp izlemen gereken yolu söyleyecektir. Her iki durumdada için rahat olsun, dr un vicdanlı bi insanmış demekki allah razı olsun her dr öle değil maalesef bol bol zikir çek dua et rabbim yardımcın olsun inşallah

Çok sağol canım :) Sen de 7 haftalık hamilesin sanırım, rabbim sağlıkla kucağına almak nasip etsin

Çok sağol canım :) Sen de 7 haftalık hamilesin sanırım, rabbim sağlıkla kucağına almak nasip etsin
Allah razı olsun canım amin inşallah çok sağol daha bugün gördük kalp atışını pıt pıt gerçekten çok başka bi his rabbim cümlemize hayrlısını nasip etsin inşallah. Sende sağlıkla kavuş meleğine inşallah bol bol öp kokla

Oyy benim ilk öğrendiğim gün geldi aklıma zaman ne çabul geçmiş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…