doğum kilalarıma güle güle sonraaaaaa yeni bir bebişe merhaba

Ben çalışmıyorum ya canım saatleri ayarlıyorum Yemeğe eşimi beklemeyorum yoksa 20.30 gibi yemem gerekiyor ben 6-7 gibi yiyorum ara öğünü de 9 gibi yiyorum, geç saatlere kadar yediğimde gece rahat uyuyamıyorum hamilelikten sonra daha da hassas oldum
Evet canım limonatayı evde yapıyorum şekeri az koyuyorum ( yarı Ölçü) ve harika bi içecek oluyor tavsiye ederim, bazen insanın canı ayran istemiyor malum hazır içecekler çok Zararlı , hem çok kolay bi tarif ;

Bu tarifime iyi sahip çıkın. Yıllardır ev yapımı limonata da istediğim lezzeti bulamamıştım. Limon kabuğunu rendeleyip şekerle ovardım yine de tam koku ve aromayı elde edemezdim. Bu tarif inanılmaz lezzetli. Limonatanın rengi kokusu aroması yoğunluğu tam yerinde. Üstelik çok da bereketli. 1 limon 1 portakal ile 3 lt limonatamız oluyor. Aslında 5 lt su eklesem de aynı olurdu eminim ama ben yoğun olsun istedim. Vereceğim ölçü tamdır lütfen deneyin. Buyrun tarifim.

• Malzemeler:
  • 1 adet limon
  • 1 adet portakal
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 3 litre su
Hazırlanışı

Öncelikle portakal ve limonu buzluğa koyup dondurmamız gerekiyor. 1 gün önceden bırakın dondurucuya iyice donsun. Bu işlem limon ve portakal kabuğunun acı tadının olmaması için. İlk keşfedeni bulup tebrik etmek isterdim:)

Limonatayı hazırlayacağınız zaman portakal ve limonu buzluktan çıkarın. 10 dakika kadar bekleyin. Çokta beklemeyin öyle kendini bırakmasın. 4′ e bölünecek kıvamda olsun yeterli.

Robota portakal ve limonu dilimleyin ve içine koyun. 1 su bardağı şekeri üzerine ilave edin. Kabuğuyla birlikte olmalı özelliği burada zaten o yüzden dikkat edelim. Robotu çalıştıralım ve iyice ezilene kadar çekelim. Öyle dakikalar sürmüyor 1-2 dakika yeterli. Robotunuz yoksa rendeleyebilirsiniz ve ondan sonra şekerle ovalayabilirsiniz.

3 lt suya çektiğimiz portakal limon şeker karışımını ekleyelim, 1 tatlı kaşığı limon tuzunu da ekleyip renginin iyice geçmesi için 5 dakika kadar bekleyelim. Ara sıra karıştıralım ki limon tuzu ve şeker iyice erisin. Benim ailem kalabalık yetmez derseniz 5 lt su ekleyin şekeri ve limon tuzunu da arttırın tabi.

Bir kaba temiz bir tülbent geçirelim ve içeceğimizi süzelim içinde hiç tane kalmasın. Tülbent olması önemli. Hazır gibi oluyor hatta tadı daha güzel kaliteli markaların bile önüne geçen bir lezzet. Belki onlar da böyle yapıyordur:)

Tülbentte posa kalınca çamaşır sıkar gibi sıkın. En yoğun renk sıkınca çıkıyor. Üzerine az az su ekleyerek sıkabilirsiniz. Renk vermeyi bırakana kadar. Bakmayın böyle uzun uzun yazdığıma tek tek limon sıkıp yaptığımız limonatadan çok daha kolay ve lezzetli. Umarım denersiniz ve beğenirsiniz.

Size nacizane bir de önerim olacak. Kıştan dondurucuya bol bol limon, portakal hatta mandalina koyun. Yazın bol bol bu tarifi uygularsınız, özellikle Ramazan ayında çok işinize yarayacaktır. Ben öyle yapacağım şahsen:)

Nefis limonatamız hazır, afiyet olsun:)
ooo teşekkürler canım inşallah bir gün yaparım hazır meyve sularını hiç sevmem zaten peki bu limon tuzu yerine limon sayısını arttırsak olu mu acaba

sAbah 10.00
1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
3 siyah zeytin
Domates Salatalık
Yeşillik
1 dilim kepekli ekmek
2 Çay

Ara 12.00
Çeyrek Deveci armut
Çeyrek elma

Öğlen 14.00
4-5 sıkım çiğköfte
Çeyrek lavaş
Boool yeşillik , domates Salatalık Soğan
2 büyük bardak ayran

Ara 16.00
1 tabak yuvalama Çorbası

Akşam 18.00
1 büyük dilim rulo pasta
2 avuç beyaz leblebi
3 Çay

2 lt su, 1 saat yürüyüş
kız yuvalama çorbası bizim burdada var sen nerelisin kuşum :)

menüm
sabah 8 bir dilim ekmekle peynir-zeytin-bir yumurtayla menemen

öğle 12,30 bir yemek tabağı tavuklu bulgur pilavı+bir kase salata

ara 14 bir tane elmalı kurabiye

ara 17 bir muz

akşam 20,30 bir lahmacun+yeşil biber

ara 21,30 yarım kivi+çeyrek elma+çeyrek portakal
2 lt su yarım saat yürüyüş

kız yuvalama çorbası bizim burdada var sen nerelisin kuşum :)

SEn GaziAntepli misin ?
Ben Adıyamanlıyım , eşim Malatya'lı
Ya instagram da bi Sürü yemek sitesine üyeydim, yemek menüleri için fikir oluyordu , şimdi her gördüğümü canım çekiyor :KK43: silmem Lazım o sayfaları yoksa uğraştıracak beni , anacığım o çorbayı yapmak da mesele 2-3 saatimi Aldı diyebilirim , aşamalı beklemeli
Değdi mi dersen :mad:
3 saat o kokuya maruz kaldım diye mi bilmem iştahlı bi şekilde yiyemedim belki bugün yerim

menüm
sabah 8 bir dilim ekmekle peynir-zeytin-bir yumurtayla menemen

öğle 12,30 bir yemek tabağı tavuklu bulgur pilavı+bir kase salata

ara 14 bir tane elmalı kurabiye

ara 17 bir muz

akşam 20,30 bir lahmacun+yeşil biber

ara 21,30 yarım kivi+çeyrek elma+çeyrek portakal

Az öz güzel menü , calsiyum yok diyecektim ki sabah peynir var

SEn GaziAntepli misin ?
Ben Adıyamanlıyım , eşim Malatya'lı
Ya instagram da bi Sürü yemek sitesine üyeydim, yemek menüleri için fikir oluyordu , şimdi her gördüğümü canım çekiyor :KK43: silmem Lazım o sayfaları yoksa uğraştıracak beni , anacığım o çorbayı yapmak da mesele 2-3 saatimi Aldı diyebilirim , aşamalı beklemeli
Değdi mi dersen :mad:
3 saat o kokuya maruz kaldım diye mi bilmem iştahlı bi şekilde yiyemedim belki bugün yerim
cnm ben Ankaralıyım Kahramanmaraş ta oturuyoruz ama bir ayağımız Gaziantep te cevremiz cok hemde eşim orada çalışıyor gidip geliyor bayılırım yuvarlamaya küçük küçük yapıyorlar burada etle nohutu pişirip yuvurlamasını katıyorlar en son süzme yoğurtla yumurtayı kıvam yapıp yemeğe katıyorlar üstüne de yağda kızmış nane mmhh harika olur ye sen bugün. bizim buzlukta yuvarlanmıs var hazırda canımız isteyince hemencik yapıyoruz yanındada tel şehriyeli pirinç pilavı olur mutlaka

cnm ben Ankaralıyım Kahramanmaraş ta oturuyoruz ama bir ayağımız Gaziantep te cevremiz cok hemde eşim orada çalışıyor gidip geliyor bayılırım yuvarlamaya küçük küçük yapıyorlar burada etle nohutu pişirip yuvurlamasını katıyorlar en son süzme yoğurtla yumurtayı kıvam yapıp yemeğe katıyorlar üstüne de yağda kızmış nane mmhh harika olur ye sen bugün. bizim buzlukta yuvarlanmıs var hazırda canımız isteyince hemencik yapıyoruz yanındada tel şehriyeli pirinç pilavı olur mutlaka

Aynen Dediğin gibi Yaptım canım , yuvalamasına kıyma kırık pirinç az irmik az un koydum
Doğu yemekleri candır can :KK45:

Sabah
2 tatlı kaşığı labne peyniri
Domates Salatalık
Göbek

Öğle
Yarım yufkadan yapılmış patatesli Gözleme
1 tabak kısır
Yarım kase Turşu
3 Çay

Ara
1 dondurma ( twister)

Akşam
1 kase yuvalama Çorbası
1 tabak salata

Ara
Yarım kase yoğurt
1 kestane
2 küçük Çikolatalı pişmaniye

2 lt su, 1 saat yürüyüş
Allahtan yürüyorum yoksa bu yemeye şimdiden kilo alırdım, Arkadaşımın dediği gibi normal hamilelerden Değilim

Sabah
2 tatlı kaşığı labne peyniri
Domates Salatalık
Göbek

Öğle
Yarım yufkadan yapılmış patatesli Gözleme
1 tabak kısır
Yarım kase Turşu
3 Çay

Ara
1 dondurma ( twister)

Akşam
1 kase yuvalama Çorbası
1 tabak salata

Ara
Yarım kase yoğurt
1 kestane
2 küçük Çikolatalı pişmaniye

2 lt su, 1 saat yürüyüş
Allahtan yürüyorum yoksa bu yemeye şimdiden kilo alırdım, Arkadaşımın dediği gibi normal hamilelerden Değilim
seni gidi seni hava ısındı hemen dondurmaya baslamışız şifa olsun canım:KK48:

menü

sabah 8 bir dilim ekmekle kaynamış yumurta+peynir+zeytin+menemen

ara 10,30 çeyrek muz

öğle 13 birer porsiyon bamya yemeği+bulgur pilavı

ara 16 elma çayı

akşam 19 bir yemek tabağı ıspanaklı kıymalı makarna+kırmızı biberli patlıcan söğürme+ayran

ara 20 yarım portakal+yarım salatalık

2 lt su

@melegim66
Naber canım nasıl gidiyor, ben fenalardayım kokuya duyarlıyım sürekli midem bulanıyor falan çok az yiyebiliyorum ama ona rağmen aynı kilodayım
tatlımm ya bende kötüyüm boğazım şişti grip oluyorum galiba heryerim kırılıyor resmen. bulantı çok kötü oluyor geçer inşallah canım

menüm

sabah 8 bir kase mercimek çorbası+bir dilim ekmek +turp

ara 10 bir bardak süt+bir muz

öğle 13 bir tabak sarımsaklı yoğurt+bir tabak ıspanaklı bulgur yemeği

ara 16 bir portakal +bir elma

akşam 19 iki tane cevizli köfte + birer tane kuru patlıcan+biber dolması+ayran+bir dilim ekmek

ara 20 bol limonlu karabiberli açık şekersiz çay

ayyy bugün cumaydı ya tartılmayı unuttum yarın tartılır yazarım inşallah değişiklik yoktur

Back
X