• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Doğum kontrol hapı için doktora gitmek şart mı

Şu hayatta kimse bana kondom dışında bir yöntem kullandıramaz 😂
Ahaha çok mantıklı ama kondom da bana hiç konforlu gelmiyor ya eziyete dönüşüyor hiç rahat değil hoşuma gitmiyor. Ben istemezken eşime telif edemem (eşimle daha önce bir birlikteliğimiz olmadı eski ilişkimden yola çıkarak söylüyorum) onunlayken sorun yaşamıyorduk geri çekilme bizi uzun yıllar idare etti o yüzden doğum kontrolü hiç düşünmedim ama eşime bu konuda güvenmiyorum çünkü tecrübesiz

Ahaha çok mantıklı ama kondom da bana hiç konforlu gelmiyor ya eziyete dönüşüyor hiç rahat değil hoşuma gitmiyor. Ben istemezken eşime telif edemem (eşimle daha önce bir birlikteliğimiz olmadı eski ilişkimden yola çıkarak söylüyorum) onunlayken sorun yaşamıyorduk geri çekilme bizi uzun yıllar idare etti o yüzden doğum kontrolü hiç düşünmedim ama eşime bu konuda güvenmiyorum çünkü tecrübesiz
Ben kondomun bu kadar mevzu olmasını hic anlamış değilim ya 🫠 Yani yurtdisinda bekar herkes saglik için mutlaka kullanıyor kimse de olay yapmıyor ama Türkiyede bu konu hep bi olay oluyor. Herkesin kendi kukusu tabii bir sey diyemicem😅 ben rahatsiz olmadığım gibi çok da hijyenik geliyor diğer türlüsüne kıyasla.

Geri çekilmeye güvenseniz bile zaten yapmayın yani o bir korunma yöntemi değil ki.

Eee tecrübe kazanmış işte.uzun yıllar diyorsun.

Doğrudur ama hormon yükü olarak haptan daha iyi bi seçenek yan etkisi yok hem yasmin hem clarista hem implant kullandım 10 senede 2. İmplantım ama tabii sonuçta bir iğne var kolda ben unuturum diye hap tercih etmiyorum
Su implanti jinekoloji mi takti yoksa aile planlamasi bolumu mu? Bende spiralimi cikartip implanta gecmek istiyorum.

Merhabalar önümüzdeki ay evleneceğim. Biraz düşündüm ve bizim için en uygun yöntemin hap olduğuna karar verdim. Açıkçası ilaçtan epey çekiniyorum da ama büyük bir kesim kullanıyor. Doğum kontrol hapı kullanmaya karar verdim fakat çalıştığım için doktora gitmek için hiç vaktim yok. Kadın doğum doktoruna gidince test vs yapıp ilacı öyle mi veriyor acaba yoksa ağrı kesici mantığıyla herkese aynı şeyi mi yazıyorlar? Aslında bir genel jinekoloji muayenesi olmak istiyorum çünkü kaç yaşıma geldim ama döngüm sorunsuz diye hiç gitmedim ama toplumsal yargılardan dolayı annem de genç kızken hiç kontrole götürmedi sırf bu yüzden gitmek istiyorum ama işten izin almam mümkün değil. Eczaneden ilaç almam uygun olur mu
Ben ne olur ne olmaz bilgi almak için gitmiştim. Tabi devlet hastanesi çok ilgilenmiyorlar ama doktor bana demişti ki doğum kontrol hapları ileri seviyede damar tıkanıklığı yapabilir. Benim de kan sulandırıcı kullanma geçmişim var zaten kanım az, bunu söyleyince sakın kullanma dedi. Doktora gitmesem bunu bilmeyecek ve kullanacaktım belki Allah muhafaza farklı problemler olacaktı.

Nihayetinde hormonları değiştiren bir şey alıyorsunuz bence doktora gidip kan testi verin. Bir de doğum kontrol hapına bir ay önceden hatta garanti olsun diye iki ay önceden başlamak lazım siz biraz geç kalmışsınız.

Hayır şart değil tabii ama muayene olmak iyi olur. Ben doktor tavsiyesiyle yasmin plus başlamıştım ama çok fazla yan etkisi oldu gittim doktora söyledim bu sefer yazz vermişti 2 ay kullandım onu da bıraktım. Aslında yazz iyiydi ama benim libidomu ciddi anlamda düşürmüştü o yüzden şimdilik başka korunma seçenekleri düşünüyoruz 🤷🏻‍♀️

Su implanti jinekoloji mi takti yoksa aile planlamasi bolumu mu? Bende spiralimi cikartip implanta gecmek istiyorum.
Ben adet oldum doğumdan sonra kontrole gittim orada doktora spiral sordum yeni çıkanlardan istiyordum bu bunlar da hormonsuz doğum yapmayan için ama doğum yapana da uygun diğeri gibi değilmiş bu da hormonsuz doktor da şuan yapabiliriz dedi ama elinde bu yokmuş ben de bildiğimden devam edeyim dedim bende yan etkisi olmadı kanamam daha kısa Ama az bu benim için iyi

Eklentiler

• 1000000860.webp
    1000000860.webp
    8,8 KB · Görüntüleme: 4
Ben adet oldum doğumdan sonra kontrole gittim orada doktora spiral sordum yeni çıkanlardan istiyordum bu bunlar da hormonsuz doğum yapmayan için ama doğum yapana da uygun diğeri gibi değilmiş bu da hormonsuz doktor da şuan yapabiliriz dedi ama elinde bu yokmuş ben de bildiğimden devam edeyim dedim bende yan etkisi olmadı kanamam daha kısa Ama az bu benim için iyi
Jinekolog uyguluyor o halde tamam tesekkur ediyorum 💕

Back
X