özellikle çene bölgesinde yoğunlaşam sivilcelerin kadın hastalıkları-hormonlar vs kaynaklı olduğu yazıyor netteki bi çok forumda.
aranızda doğum kontrol hapıyla tesadüfen veya bilinçli sivilcelerinden kurtulan var mı kızlar?
bu doğum kontrol hapları dışında aldactone isimli ilacın da hormonal kaynaklı sivilcelenmeye iyi geldiği yazıyor cilt hekimlerinin cevapladığı forumlarda..
banada doktor aynı şeyi söyledi ve doğum kontrol ilacı verdi daha adet olmadım ilk gün kullanmaya başla dedi bekliyorum bakalım ama çok sinir bozucu bişey yaz sinirlerim bozuluyo sivilceler yüzünden
delirme dur ben anlatayım :) dogum kontrol hapları eger hormonlarından kaynaklı bır sivilcelenme oluyorsa ona çözüm oluyor. benım hormonlar bozuk onu kullanınca sivilce çıkmıyordu sonra hoca başka bır d.kontol hapına geçirdi o ilaç bana ıyı gelmedi tekrar sivilcelendım. ilacı bırakınca hormonlar bozulup sonra tekrar geri çıkıyor sivilceler. roacutane kullanılsa bıle hormon kaynaklı oldugu için aradan bır süre geçince geri çıkıyor. hormonları bozuk olanlarada roacutane kesin çözüm değil diye bılıyorum