• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum kontrol hapı kilo vermeye engel mi ?

feyza25

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2009
916
5
116
Diğer
arkadaşlar ben 2 yıl önce doğum yaptım ve 1 yıldır doğum kontrol hapı kullanıyorum...ve hiç kilo veremedim...arada 1-2 kilo verip tekrar alıyorum..şimdi diyete başladım ama çok yavaş gidiyor...doğum kontrol hapı bunu engelliyormu öğrenmek istedim..zira ona göre bi kaç ay ara verip kilo vermek istiyorum..

İlk kullanmaya başladığımda 7-8 kilo vermiştim, gerçi o zaman her gün 1-2 saat koşturmalı bir işim vardı.Diyet yapmamama rağmen epey kilo vermiştim.
Şimdilerde hala kullanıyorum ve bu sefer zayıflamaya çalışıyorum ama eski aktif iş hayatım ve koşuşturmalarım olmadığı için kilo vermem yavaş oluyor.
İlacın (kişiden kişiye değişir gerçi) genelde iştah açtığı bir gerçek.Eğer aktif, sporlu bir hayat döngüsü varsa bence bu sorun ortadan kalkıyor ve kişi zayıflıyabiliyor.
Eğer hareketsiz bir hayatı varsa kişinin, iştah da daha fazla açıldığından hem kilo yapıyor hem de zayıflamak zor oluyor.

hareketsiz bir yasamım var ve gercekten iştahımıda acıyor...ama hani hormonlarımı etkilediği için acaba engel olurmu diye düşündüm...çevremde genelde doğum kontrol hapı kullananlar hep kilo aldı..bense daha dogum kilolarımı veremedim..süt yapsın diye önüme geleni yaptım...şimdide vermekte zorlanıyorum..

Back
X