• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum kontrol hapı kullanımı hakkında

b3bish

♥m3k♥
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
182
0
96
Denizli
1Agustosta insaLLah dügünüm oLacak ve regL günüm dügün zamanıma denk geLiyor. Dügünden sonra da baLayı tatiLimiz var. Hap iLe korunmayı düsünüyorum.
Simdi soruLarım sunLar:
Temmuz ayında regL oLdugumda hapımı kacıncı gün icmeLiyim?
Hic ara vermeden hapa devam etsem,tatiLimde hasta oLma ihtimaLim var mı?
Ara vermeden ictigimde ve tatiLden sonra hap icmeyi bıraktıgımda yine aynı sekiLde 7gün aramı vericem?
Son oLarak bu şartLar aLtında bana önerebiLeceginiz korunma hapı nedir?

Sanırım biraz uzun oLdu ama cevapLarsanız sevinirim.

hapın ismi orgometril
adet olmadan 3-4 gün önce günde üç defa kullanacaksın
bıraktıktan sonra 3 gün içinde adet görüyorsun.ben bu yıl tatilde yaptım
birde senin gibi balayında adet olmamak için bir önceki ay kullanıp daet tarihini değiştirmiştim

canım bende senin le aynı durumdaydım. doktora gitmiştim bana cetvelle çizmişti. aklımda olanları yazıyım. ilaç 21 tane bunu bitirince 3. gün adet görüyorsun ama öyle bir başlaman lazım ki 1 ağustosta ilacın bitmemesi yada son günleri olmamalı. istersen sen bana temmuzda nezaman regl olacaksın onu yaz ben heasplayım

canım bende senin le aynı durumdaydım. doktora gitmiştim bana cetvelle çizmişti. aklımda olanları yazıyım. ilaç 21 tane bunu bitirince 3. gün adet görüyorsun ama öyle bir başlaman lazım ki 1 ağustosta ilacın bitmemesi yada son günleri olmamalı. istersen sen bana temmuzda nezaman regl olacaksın onu yaz ben heasplayım

haziran 30 iLe temmuz 2arasında regL oLmam gerek. tabi stres herhangi bir dengesizLik oLusturmazsa

haziran 30 iLe temmuz 2arasında regL oLmam gerek. tabi stres herhangi bir dengesizLik oLusturmazsa

canım 3 temmuzda ilaca başlarsan 21 gün sonra ilaç biter yani 24 temmuzda. sonrası 3 gün içerisinde regl gelecek yani 27 temmuz 28, 29,30 temmuz adetlisin. 31indede bitmiş olur. hatta ilk kullanacak olduğun için ilaç biter bitmez olma ihtimalinde var. 3 gün adeti bekleme gününe bile gerek kalmayabilir....

dilersende 30 haziranda başlayacak olan reglinin 3. gününde içmeye başlayabilirsin 1 günde ordan kazanırsın alkisalkisalkis
bana bunu doktorum anlatmıştı istersen evlilik öncesi bir doktora git aynı listeyi sana anlatarak versin. ben yasmin kullanmıştım en hafif etkileri olan bir hap. doktorun daha sağlıklı bilgi verir canım, ben ancak bukadar yardım edebilirim opuyorumnanaktan

1Agustosta insaLLah dügünüm oLacak ve regL günüm dügün zamanıma denk geLiyor. Dügünden sonra da baLayı tatiLimiz var. Hap iLe korunmayı düsünüyorum.
Simdi soruLarım sunLar:
Temmuz ayında regL oLdugumda hapımı kacıncı gün icmeLiyim?
Hic ara vermeden hapa devam etsem,tatiLimde hasta oLma ihtimaLim var mı?
Ara vermeden ictigimde ve tatiLden sonra hap icmeyi bıraktıgımda yine aynı sekiLde 7gün aramı vericem?
Son oLarak bu şartLar aLtında bana önerebiLeceginiz korunma hapı nedir?

Sanırım biraz uzun oLdu ama cevapLarsanız sevinirim.

selam şimdiden tebrikler. temmuzda adetinizin 3. günü ginera ya da yasmin adlı ilaçlardan birine başlayabilrsiniz. ilaca ara vermez iseniz kanamanız olmayacaktır. lekelenme olduğu taktirde lekelenme bitene kadar aynı ilaçtan 2 şertane yutabilirisniz. 1. kutudan sonra korumaya başlayacaktır. ilacı bırakmak istediğinizde bırakıp 7 gün aradan sonra yeni bir pakaetalarak tekrar ilacınıza başlayabilirsiniz.

selam şimdiden tebrikler. temmuzda adetinizin 3. günü ginera ya da yasmin adlı ilaçlardan birine başlayabilrsiniz. ilaca ara vermez iseniz kanamanız olmayacaktır. lekelenme olduğu taktirde lekelenme bitene kadar aynı ilaçtan 2 şertane yutabilirisniz. 1. kutudan sonra korumaya başlayacaktır. ilacı bırakmak istediğinizde bırakıp 7 gün aradan sonra yeni bir pakaetalarak tekrar ilacınıza başlayabilirsiniz.

zaman ayırdıgınız icin cok tesekkür ederim.

Back
X