Doğum kontrol hapı sonrası gebelik belirtileri

pinkpisces

Third time's the charm <3
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2015
710
674
Arkadaşlar Merhaba,

Öncelikle şunu söyleyeyim bu siteyi bir kaç yıl önce keşfettim ve buradaki desteğe ve anlayışa hayran oldum :) Bütün bebiş bekleyenlerin inşallah en kısa zamanda kucakları sımsıcak olur:)

Benim yaşadığım sıkıntı şu ki 7 aydır hap kullanıyorum, öncesinde de yoğun bir adet düzensizliğim vardı ve hap kullanırken sorun yaşamadım. Bu ay hapı bıraktım. Önceki adetim 6 şubatta başlamıştı. 5 6 gündür çok sıkıntı yaşıyorum. Buradan okuduklarım kadariyla çoğu gebelik belirtisi.
Kasıklarda arada kramp ve iğne batması
Göğüslerde aşırı hassasiyet özellikle uç kısımlarında
Gözlerde tuhaflıklar-Çapaklanma ve kirpiklerde tuhaflık
Aşırı halsizlik ve yorgunluk, uyku isteği
Inanilmaz bir ruhsal gerginlik ve ilginç/gergin rüyalar
Özellikle karnın alt bölgesinde şişkinlik ve gerginlik

Benim sorum şu ki acaba hapı bıraktıktan sonra benzer sorunlar yaşayanlar var mı ya da aynı şekilde hapı bıraktığı ay gebe kalanlar benzer sorunlar mı yaşadı. Adetime normalde 6 gün olduğu için test de yapamıyorum. 7aylık evliyim bu arada.

Şimdiden teşekkürler:KK15:

Bir de çok fena mide bulantısı ve baş dönmesi de var ama hem reflüm hem de vertigom olduğu için bunları saymıyorum pek :)

Ben 1 sene hsp kullanmıştım bıraktıktan sonra ikinci ayımda hamile kalmıştım ve kasıklarımda ağrı
Belimde ağrı
Uyku isteği ve yorgunluk hissetmiştim gebelik belirtisi olarak
Adetim geçtikten 3 gün sonra evde öğrendim ama testte silik çıkmıştı

Ben 1 sene hsp kullanmıştım bıraktıktan sonra ikinci ayımda hamile kalmıştım ve kasıklarımda ağrı
Belimde ağrı
Uyku isteği ve yorgunluk hissetmiştim gebelik belirtisi olarak
Adetim geçtikten 3 gün sonra evde öğrendim ama testte silik çıkmıştı
Çok teşekkür ederim cevap için. Peki siz biraktiktan sonraki ay içinde yasamismiydiniz aynı problemleri yoksa sadece gebelikte mi olmustu

Ben 3,5 yil hap kullandim 3 ay vucudunu dinlendirmek istedim esimle o surecte basla yontemle korunduk biraktigimin 2. Ayi regl olmadim ama olacakmisim gibi agrilarim oldu. 4. Ayimda korunmadan tahmini yumurtlama zamani iliskiye girerek hamile kaldim ama ben yine regl belirtileri yasadim sadece kirpiklerim cok dokuluyordu ama ben ilk sefer olmasina ihtimal vermedigim icin cokta belirti takip etmedim. Bence sizde belirti takip etmeyin oyle olunca vucut insana oyun oynuyor ve istedigi belirtileri veriyor. Adetiniz gecince test yaparsiniz insallah istediginiz zamanda istediginiz gibi bir evlat nasip eder rabbim

Çok teşekkürler:) Biz de normalde bu ay beklemiyoruz yani daha dogrusu bu ay icin öyle bir planımız yoktu fakat olsa güzel olur diyorduk. Ama ilk ay olan gebeliklerde sıkıntı yasanabiliyormus dediginiz gibi birkaç ay sonra denemek lazım. Normal adet belirtilerimden cok daha erken ve farklı yaşadığım için bu ay böyle bir şüphe düştü içime. Bakalım haftaya 5 gun sonra hala olmazsam testi yaparım

Arkadaşlar Merhaba,

Öncelikle şunu söyleyeyim bu siteyi bir kaç yıl önce keşfettim ve buradaki desteğe ve anlayışa hayran oldum :) Bütün bebiş bekleyenlerin inşallah en kısa zamanda kucakları sımsıcak olur:)

Benim yaşadığım sıkıntı şu ki 7 aydır hap kullanıyorum, öncesinde de yoğun bir adet düzensizliğim vardı ve hap kullanırken sorun yaşamadım. Bu ay hapı bıraktım. Önceki adetim 6 şubatta başlamıştı. 5 6 gündür çok sıkıntı yaşıyorum. Buradan okuduklarım kadariyla çoğu gebelik belirtisi.
Kasıklarda arada kramp ve iğne batması
Göğüslerde aşırı hassasiyet özellikle uç kısımlarında
Gözlerde tuhaflıklar-Çapaklanma ve kirpiklerde tuhaflık
Aşırı halsizlik ve yorgunluk, uyku isteği
Inanilmaz bir ruhsal gerginlik ve ilginç/gergin rüyalar
Özellikle karnın alt bölgesinde şişkinlik ve gerginlik

Benim sorum şu ki acaba hapı bıraktıktan sonra benzer sorunlar yaşayanlar var mı ya da aynı şekilde hapı bıraktığı ay gebe kalanlar benzer sorunlar mı yaşadı. Adetime normalde 6 gün olduğu için test de yapamıyorum. 7aylık evliyim bu arada.

Şimdiden teşekkürler:KK15:

Merhaba canim
Hap kullanmadan önce adetin düzenlimiydi ?

Merhaba canim
Hap kullanmadan önce adetin düzenlimiydi ?
Hayır haptan önce düzenli değildi. Ya çok sık ya da çok geç oluyordu. Bu konuyu açtığımda adet olmamıştım, 2 gün gecikmeyle oldum fakat 1.5 günde kesildi. Doktor düşük ihtimaline karşı kan testi yaptı bir sıkıtı yok. Fakat aynı belirtiler halen devam ediyor bir azalma olmadı :KK43: Özellikle karındaki batma hissi ve göğüs hassasiyeti.

Hayır haptan önce düzenli değildi. Ya çok sık ya da çok geç oluyordu. Bu konuyu açtığımda adet olmamıştım, 2 gün gecikmeyle oldum fakat 1.5 günde kesildi. Doktor düşük ihtimaline karşı kan testi yaptı bir sıkıtı yok. Fakat aynı belirtiler halen devam ediyor bir azalma olmadı :KK43: Özellikle karındaki batma hissi ve göğüs hassasiyeti.
Benimde haptan sonra cok düzensizlesti
:KK43: doktoruna danismadinmi canim birsey demedimi

Benimde haptan sonra cok düzensizlesti
:KK43: doktoruna danismadinmi canim birsey demedimi
Şu an için normal dedi günümde olduğum için. Hatta rahimde bir sıkıntın yok yumurta da oluşmuş dedi. Bir dahaki adette sıkıntı devam ederse hormon testi yapacak. Göğüs sıkıntısı için meme ultrasonu verdi ama daha randevum gelmedi. Bakalım artık ne çıkacak.
Sen bıraktığın ay benzer sıkıntıları yaşamış mıydın yoksa düzensizlik mi geri geldi sadece

Keske hap hic kullanmasaydik :KK43: ben o yuzden cok korkuyorum
Bana hap çok iyi geldi :) Kilo verdim, tüylenme problemlerim azaldı. Demekki sağlam hormon sorunum varmış :) Ama devamının böyle sıkıntılı olacağını bilseydim başlar mıydım bilmiyorum :KK43: Sen ne kadar kullandın

Bana hap çok iyi geldi :) Kilo verdim, tüylenme problemlerim azaldı. Demekki sağlam hormon sorunum varmış :) Ama devamının böyle sıkıntılı olacağını bilseydim başlar mıydım bilmiyorum :KK43: Sen ne kadar kullandın
Hadi ya bendede tam tersi benim adetim cok düzenliydi hap beni mahf etti 9 ay kullandim daha 1 yildir evliyim evliligmin biraz tadini cikariyim istedim böyle olcagini bilseydim hic kullanmazdim 9 ay kullandim ben bana hic iyi gelmedi

Hadi ya bendede tam tersi benim adetim cok düzenliydi hap beni mahf etti 9 ay kullandim daha 1 yildir evliyim evliligmin biraz tadini cikariyim istedim böyle olcagini bilseydim hic kullanmazdim 9 ay kullandim ben bana hic iyi gelmedi

Bide birden cok kilo aldim doktora sordum haptanmi olabilir dedi bilmiyorum hapi biraktikdan sonra cok sükür öyle cok yemiyorum :)

Tüh ya kötü olmuş gerçekten :KK43: Sen gittin mi doktora ne dedi

Tüh ya kötü olmuş gerçekten :KK43: Sen gittin mi doktora ne dedi

Doktora gitmekten bir hal oldum hic bir sorun yok bekliceksin diyo yarin yine gidicem adetim 4 gün gecikti bu ay adetimden 2 hafta önce 2 güm pembe kan gibi lekelenme oldu 4-5 günde kahve rengi oldu akintimda cooktu bakiyim ne dicek bana

X