peki dogum kontrol hapını bıraktıktan nekadar sonra hamile kalınabılır...??? biliyormusunuzz...??:44:
yani bu kişiden kişiye göre değişir...yaş,sigara,kilo,yumurtalık kapasitesi,sperm kalitesi,vs,vs....
ilk aylarda ara kanamalar normal ama eğer bırakmaya karar verdiyseniz sakın yarıda kesmeyin.kullandıgınız kutuyu bitirip sonra bırakın.
keşke elinizdeki kutuyu içip bıraksaydınız,o 2 taneyi içmeseydiniz yani.neyse artık yapacak birşey yok.
hapı bıraktıktan sonra birkaç ay düzensizlik olabilir.hamile kalmak konusuna gelince, bünyeye göre değişir.hapla ilgisi yok. kimisi hemen kalır kimisi biraz zaman geçince.2-3 ay bakın düzeninize...düzensizlik olursa tekiklerinizi yaptırırsınız.
bende yaşamıştım aynısını. oğlum hastalandı baya ağırdı durumu.hastaneye yattı falan derken tamamen unutmuşum hapı içmeyi.hastanede aniden kanamam oldu,olduktan sonra aklıma geldi.çocugun telaşıyla aklımdan çıkmış ki normalde hiç unutmam.neyse sonra doktora gittim.1-2 ay ara verip tekrar başlamıştım.uzun zaman oldu yanlış hatırlamıyorsam 3 ay kadar ara verip tekrar başladım.adet düzensizliğim var çünkü en iyi hap yarıyor bana. uzun süredir kullanıyorum.
Hapı alıp bıraktığında kanama olur, rahim içindeki ani incelmeden kaynaklanan bir durum bu ama düzenini bozabilir. Şu an kanaman varsa hapa sıfırdan başla ve bittiğinde yani bir daha ki adet döngünün sonunda bırak.
Hapı bıraktıktan sonra hamile kalma süresi kişiden kişiye değişir; yaş, sigara kullanımı, başka sağlık sorunları vs.. bir sürü etken var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?