• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum kontrol hapı sonrası?

intacto

Guru
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2012
99
0
296
İzmir
bayanlar ben 6 aydır falan belara doğum kontrol hapı kullanıyordum. en son paket bittiğinden 7 gün sonra olması gerektiği gibi 2 gün ilacı içtim ve sonrasında sonrasında hapı bırakmaya karar verdim. fakat adetim bittikten 6 gün sonra bu gün tekrar kanamam başladı. bu ne demek şimdi anladım.tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum neden olabilir?

bahsettiğini değil ama başka d.kontrol hapları içmiş biri olarak söyleyebilirim ki;rahat ol...bazen ara kanamalar olabilir...

peki dogum kontrol hapını bıraktıktan nekadar sonra hamile kalınabılır...??? biliyormusunuzz...??:44:

ilk aylarda ara kanamalar normal ama eğer bırakmaya karar verdiyseniz sakın yarıda kesmeyin.kullandıgınız kutuyu bitirip sonra bırakın.

keşke elinizdeki kutuyu içip bıraksaydınız,o 2 taneyi içmeseydiniz yani.neyse artık yapacak birşey yok.
hapı bıraktıktan sonra birkaç ay düzensizlik olabilir.hamile kalmak konusuna gelince, bünyeye göre değişir.hapla ilgisi yok. kimisi hemen kalır kimisi biraz zaman geçince.2-3 ay bakın düzeninize...düzensizlik olursa tekiklerinizi yaptırırsınız.

keşke elinizdeki kutuyu içip bıraksaydınız,o 2 taneyi içmeseydiniz yani.neyse artık yapacak birşey yok.
hapı bıraktıktan sonra birkaç ay düzensizlik olabilir.hamile kalmak konusuna gelince, bünyeye göre değişir.hapla ilgisi yok. kimisi hemen kalır kimisi biraz zaman geçince.2-3 ay bakın düzeninize...düzensizlik olursa tekiklerinizi yaptırırsınız.

ben de pişman oldum sonra ama neyse artık:(tekrar adet olmama şaşırdım yani bilidiğin deli gibi kanama oluyor. hiç de adet düzensizliğim olmazdı normalde

bende yaşamıştım aynısını. oğlum hastalandı baya ağırdı durumu.hastaneye yattı falan derken tamamen unutmuşum hapı içmeyi.hastanede aniden kanamam oldu,olduktan sonra aklıma geldi.çocugun telaşıyla aklımdan çıkmış ki normalde hiç unutmam.neyse sonra doktora gittim.1-2 ay ara verip tekrar başlamıştım.uzun zaman oldu yanlış hatırlamıyorsam 3 ay kadar ara verip tekrar başladım.adet düzensizliğim var çünkü en iyi hap yarıyor bana. uzun süredir kullanıyorum.

Hapı alıp bıraktığında kanama olur, rahim içindeki ani incelmeden kaynaklanan bir durum bu ama düzenini bozabilir. Şu an kanaman varsa hapa sıfırdan başla ve bittiğinde yani bir daha ki adet döngünün sonunda bırak.

Hapı bıraktıktan sonra hamile kalma süresi kişiden kişiye değişir; yaş, sigara kullanımı, başka sağlık sorunları vs.. bir sürü etken var.

bende yaşamıştım aynısını. oğlum hastalandı baya ağırdı durumu.hastaneye yattı falan derken tamamen unutmuşum hapı içmeyi.hastanede aniden kanamam oldu,olduktan sonra aklıma geldi.çocugun telaşıyla aklımdan çıkmış ki normalde hiç unutmam.neyse sonra doktora gittim.1-2 ay ara verip tekrar başlamıştım.uzun zaman oldu yanlış hatırlamıyorsam 3 ay kadar ara verip tekrar başladım.adet düzensizliğim var çünkü en iyi hap yarıyor bana. uzun süredir kullanıyorum.

evet hapların bilinenin aksine faydalaı yönleri de var aslında teşekkür ederim cevabın için

Hapı alıp bıraktığında kanama olur, rahim içindeki ani incelmeden kaynaklanan bir durum bu ama düzenini bozabilir. Şu an kanaman varsa hapa sıfırdan başla ve bittiğinde yani bir daha ki adet döngünün sonunda bırak.

Hapı bıraktıktan sonra hamile kalma süresi kişiden kişiye değişir; yaş, sigara kullanımı, başka sağlık sorunları vs.. bir sürü etken var.

yok zaten hamile kalmak için bırakmadım yani bir süre ara varmak istedim. teşekkür ederim cevabın için

Back
X