Öncelikle polikistik over ve multikistik over hakkında bir bilgim yok canım . ama sana sadece su konuda tecrübemi söyleyebilirim 2 buçuk yıl doğum kontrol hapiyla korundum her gün saati saatine hem de hiç aksatmadan kullandım . Adet bile goremez olmuştum halbuki yanlış kullanmisim. 28 gunde bir ara vermek gerekiyormuş . ben hamile kalma korkusuyla o arayı bile vermemisim dolayısıyla adet bile olmamıştım. Doktora gittik ve doktor hapı bırak yumurtaliklar tembellesmis zaten şimdi bile biraksan ancak 1 buçuk senede toparlanır hamile kalirsin dedi . Çevremdeki herkes de aa uzun süre bebek olmaz doğum kontrol hapı şöyle böyle diye diye korkuttular beni .
Bende nasılsa hemen kalamam diyerek bıraktım . sonuç 4.ay adet olmadım hamile oldugumu öğrendim
Sadece 4 ay sürdü yani düşün
Annem de zamanında 4 yıl hapla korunmuş bıraktıktan 2 ay sonra hamile kalmış . yani diyeceğim o ki canım bunyeden bünyeye göre de değişir tabi ki ama dogurganligi azaltuyormus falan inanmıyorum ben . Oyle olsaydı tanıdığım bir sürü kişi hamile kalamazdı .