doğum kontrol hapı

Üçüncü bi doktora dah git o zaman ;)
cicim, akıl var mantık var. İlacı bırak başla vücut dengen ne olacak düşünsene. Bir hormonu ver bir kes. Doğum kontrol hapına korunma amaçlı başladıysan, herhangi bir sorundan dolayı kullanmadıysan bıraktığında hamile kalırsın. Ha halihazırda adet düzensizliğin falan varsa zaten zorlanacaksın bu konuda ne yaparsan yap.

Benim doktorum beş yıl dolunca ara verelim demişti. Beş yıl dolmadan ben başka bir hastalığımla ilgili bir tedaviye başlayınca bırakmak zorunda kaldım. Tedavim bitince ara da vermiş olacağım için tekrar başlayacağım muhtemelen.
çok şükür bi problemim yok korunma amaçlı kullanıyorum ben canım

Bende evlendiğimde 6 ay doğum kontrol hapı kullandım. Doktorum bana hapı bıraktıktan sonraki 3 ay boyunca çocuk düşünmemi başka yollarla korunmamı söyledi. Çünkü vücuda kimyasal almış oluyoruz ve onlar bir anda atılamıyor.
Eğer endişeniz var ise başka yöntemleri kullanın derim.

Bende evlendiğimde 6 ay doğum kontrol hapı kullandım. Doktorum bana hapı bıraktıktan sonraki 3 ay boyunca çocuk düşünmemi başka yollarla korunmamı söyledi. Çünkü vücuda kimyasal almış oluyoruz ve onlar bir anda atılamıyor.
Eğer endişeniz var ise başka yöntemleri kullanın derim.
dogrudur. teşekkürler canım

kısaca anlatayım kızlar 2014 Ekim ayından beri dogum kontrol hapı kullanıyorum yaklaşık 16 aydır evlendigimden beri bi kadın doğumcuya danıştım 5 6 ayda bir ara ver 1 2 ay hap kullanmaya dedi başka bi doktora danıştım o ise ara vermeme gerek olmadıgını yıllarca kullansam da bıraktığım an çocuk olabilecegini söyledi. şu an 2 3 yıl dha çocuk düşünmüyoruz sizce ne yapmalıyım benim durumumda olan varmı yıllarca hap kullanıp da bırakınca hamile kalan.?
2 sene kullandim sonra 2 sene kullanmadim. Kullanmadigim seneler adetlerim cok duzensizdi 45 gunde geliodu bazen 2 hatta 3 ay gelmiodu. Vucudunla oynama derim. Hatta doktora gittigimde yumurtlama olmadigini soylediginde sok olmustum anne olamicam falan sandim. Vucudum anca seneler sonra kendine gelebildi. Bilemiyorum benmi cok hassasim acaba

6 aylık evliyim evlenmeden önce başladım kullanmaya dr öyle söylemişti bi 9 aydır kullanıyorum (yasmin) hiçbir yan etkisini görmedim aynı zamanda bu hapı yengemde kullanıyordu 5 sene içmişti sonra bırakıp hamile kaldı bi 6 yıldır da hala kullanıyor yengemin eniştesi kadın doğumcu ona danışmıştı o bende aynı şekilde. öyle bırak sonra gel falan demedi hiç

Benim kuzen dört yıl kullandı ve ertesi sene gayet hamile kaldı. Bırakır bırakmaz hamile kalan da çok arkadaşım var. Benim doktorum da kesinlikle ara vermemem gerektiğini söylüyor ayrıca. Fakat bir sene sonra bir kontrol edelim mutlaka gel dedi. Rahim duvarını inceltebiliyormuş benimki zaten pek kalın olmadığından riskli olmasın gel yine de dedi. O da benim durumumla alakalı bir durum yani.
Bunun dışında kısır falan bıraktığını da hiç sanmıyorum. Boşuna endişe etmeyin..

24 yaşımdan 29 yaşıma kadar kullandım. Bebek istediğimize karar verdiğimizde Nisan ayında hapı bıraktım ama korunmaya devam ettik. Haziranda korunmayı da bıraktım ağustosta hamile kalmıştım. Tabi bu 6 yıl öncesinin olayı şimdi büyük kızım 6 yaşına girmek üzere. Şimdi yan etkisi iyice azalmışlarıda vardır belki. ama düzenli korunmanın yumurtalıklarda bir tembelliğe yol açtığı doğrudur ama bu uzun süreli bir durum olmaz bıraktıktan 2-3 ay sonra geçer diye biliyorum. Sonrasında çocuk olmasıyla ilgili sorun yaşanırsa onun nedeni tek başına hap değildir genelde. Ama tabi çoğunluk ona bağlıyor.

Surda google'dan baktiginda bile dogum kontrol hapi kisirlik yapmadigini görürsün. Yani o doktor yalan söylüyor. Neticede hamile kalirsan daha sik kontrole gidersin, bide dogum/sezeryan ücreti var tabiki. Ha bide bunun yaninda kadinlar'in dogum etmesi gerektigini düsünerek cesitli motifleri olabilir kadinin.

Etrafimda yillarca hap kullanan hamile kalanlar ile dolu. Yani hic korkma canim.

hapı bıraktıktan sonra 6 ay demişti doktorum bana vücudun dengesini bulması diye.tam 6 ay sonunda da hamile kaldım ben.

Hap bizde çok ezbere kullanılmıyor mu sizce de, evlenecek kız Jinekoloğa ya da sağlık ocağına gidiyor doktor hemen yazıyo, bu işin de bir tahlili tetkiki olsa daha iyi değil mi, yumurta rezervine falan bakılsa

ya konu sahibinin konusunu işgal edersem affolada aranızda dkh hapı kullanıp bcağında şişme ve dayanılmaz ağrı çeken oldumu kime danışsam olmadı öyle şey diyo

Hap kullanıp çocuğu geç olan da gördüm hemen çocuğu olan da gördüm, ha olmayanın belki başka problemleri vardı bilemicem ama depresyon yaptı diyen sivilce yaptı diyen tansiyonumu oynattı isteksizlik yaptı diyen duyduğum kadar paşalar gibi memnunum diyen de duydum, o yüzden ezbere olmasa bu iş diyorum,mesela pıhtılaşma problemi olanlara pek önerilmediğini biliyorum damar tıkanıklığına sebep olduğu vakalar haberlere çıkmıştı

Ben hap kullanırken (düzenli her gün tam saatinde hem de) hamile kalmıştım. Doktor da %99.99 koruyor, sen % 0.01'lik kısımdasın demişti. Bünyeden bünyeye değişiyor yani durum. Doktorun ne diyorsa sen onu yap, böyle kafan karışır.

Bes yil araliksiz kullandim ve doktor vucudumun bagimli oldugunu soyledi .yakinimda ayni sekilde hap kullandi yillarca hapi birakinca ,bi hamilelik gecirdi 6 haftalik bebegin gelisimi bozuktu ve dusuk yapti. hapin koruma gucu yuksek guvenilir ama bizde birakinca sorun oldu.tabi sizin yasiniz genc size bi zararinin olcagini dusunmuyorum.biz herikimizde 37 ve 42 yasimizda oldugumuz icin buyuk etkisi oldu.dilerim sizin icin hayirlisi olsun .ben on yil hicbisey kullanmadanda korundum bu sekil korunma yontemide var.
doğum kontrol hapının hıc bır etkısı yok hamıle kalınıabılıyor. ben bır gun unuttum dıye hamıle kaldım:) iykide kalmisin o ayri konu. ikincisinde hamile kalmak icin hapi biraktim ve hemen hamile kaldim. alakasi yok yani. ilk dogum biraz erken yasta olursa yani 30 alti vucut ztn aliskin oluyor. 37 ilk gebelik icin bayaga gec yanlis anlamayin ondan kaynaklanabilir

5 sene spiral kullandım, bebek istiyoruz, bu sene bıraktım ama 8 aydır ses yok. Bir seneyi tamamlayınca oluyor dedi pek çok tanıdığımız, doktor da 1 seneyi bekliyor, sonra bakacağız artık. Eşim korunmaz diyordum ama bundan sonra paşa paşa ona bırakacağım korunma işini, vücuduma dışarıdan bir şey alıp dengemi bozmak istemiyorum. Tabi bu benim olumsuz tecrübem, pek çok farklı tecrübeler de vardır bu konuda.

emzırıken bile kulandım östrogensız dogum kontrol hapları var özelıkle emzırenler icin inanmayın böyle şeylere. hamıle kalacagın varsa kalırsın

5 sene spiral kullandım, bebek istiyoruz, bu sene bıraktım ama 8 aydır ses yok. Bir seneyi tamamlayınca oluyor dedi pek çok tanıdığımız, doktor da 1 seneyi bekliyor, sonra bakacağız artık. Eşim korunmaz diyordum ama bundan sonra paşa paşa ona bırakacağım korunma işini, vücuduma dışarıdan bir şey alıp dengemi bozmak istemiyorum. Tabi bu benim olumsuz tecrübem, pek çok farklı tecrübeler de vardır bu konuda.
cocuk olmadan spiral taktımazdım dogum kontrol hapıyla korunsaydın. spıral genelde cocuk işini tamamlayıp artık 5 yıl cocuk ıstemıyorum dıyenler takar

Back
X